Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava 23.5.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Miroslav Neulinger 11. dubna 2012
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
1 Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Zkušenosti s projektem EU Ing. Václav Lukeš Developers to Region 2007 Ostrava Představujeme …
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2013.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Dej svým nápadům šanci - Technologické inovační centrum s.r.o.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Představení projektu SRKO-PTPO 12. dubna 2011 Ostrava.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
TIC ČKD Praha PROJEKT ICPI Prezentace pro Asociaci energetických manažerů Praha, Ing. Pavel HABARTA, ředitel Technologické Inovační.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Biology Park Brno a.s. Brno,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Transkript prezentace:

Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava

2 „Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava a Regionální centrum transferu technologií“ + -? Případová studie z VŠB-TUO

3 CPIT a region ?

4 Jaká je struktura CPIT ?

5 Jaký je záměr projektu ? … Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava? •Prostory a technické zázemí pro začínající inovační podnikatele •Rozvojové služby a kompletní poradenský servis pro začínající inovační podnikatele popř. akademiky a veřejnost PI RCTT

6 Naše postavení v inovačním procesu ?

7 Jak záměr realizujeme ? Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Technologický pavilón CPIT-TL2, Centrum pokročilých inovačních technologií – 1.1/029 Start-up RCTT, Regionální centrum transferu technologií – 1.1/058 TECHNICKÉ SLUŽBYROZVOJOVÉ SLUŽBY VÝSTAVBAPROVOZ

8 Kde záměr realizujeme ? • PI • RCTT

9 Prostory a technické zázemí pro začínající inovační podnikatele … Prostory v PI Výměry ploch podle jejich určení •kanceláře … m2, •laboratorní a poloprovozní prostory … 250 m2, možnost využít i sdílené laboratorní a poloprovozní prostory v Technologickém pavilónu CPIT – TL1, •jednací místnosti a přednáškové sály … 300 m2, •ostatní pronajímané plochy (bufet, výstavní plochy) … 450 m2, •parkovací stání … imobilní = 56, • počet míst ve stojanech pro jízdní kola … 18, • počet sprchových koutů … 3, • počet míst pro stravování v bufetu … 40 až 50.

10 Jak jsme s realizací záměru daleko ? (1) PI RCTT VÝSTAVBA

11 Rozvojové služby a kompletní poradenský servis … Rozvojové služby RCTT •Rozvojové služby (tzv. „BALÍČKY“) Podnikatelského inkubátoru VŠB-TU Ostrava jsou nabízeny prostřednictvím odborných konzultantů RCTT na danou oblast. Služby budou zabezpečeny interními, tak i externími konzultanty. Více informací naleznete na internetových stránkách

12 Jak jsme s realizací záměru daleko ? (2) Rozvojové služby RCTT „BALÍČKY“ PI RCTT

13 Pro koho jsou určeny výstupy projektů ? Cílovými zákazníky jsou především začínající podnikatelé z řad akademických pracovníků, studentů, absolventů nebo již fungující společnosti a firmy s inovativním nápadem či záměrem, které mohou prokázat úzkou vazbu na výzkum a vývoj univerzit v Moravskoslezském kraji. • Akademický pracovník • Student • Absolvent VŠ • Inovativní společnosti s vazbou na výzkum a vývoj • Spin-off z univerzit nebo fungujících společností • Jiná skupina s inovativním nápadem či záměrem + -?

14 Jaké jsou naše cíle? - RYCHLOST Začít plnit naši misi v co možná nejkratším možném časovém horizontu ! předprojektová fáze projektová fáze realizační fáze provozní fáze ? „ČAS“

15 Jaké jsou naše cíle? - EFEKTIVITA „ČAS“ Aktivní činností a nabídkou našich služeb urychlit inovační proces !

16 Jaké jsou naše cíle? - UKAZATELÉ „UKAZATELÉ“ Cíl projektu pro období Ukazatel Počet podpořených inovačních společností v inkubátoru 40 Množství podlahové plochy pro účely PI (m 2 ) 5554 Množství podlahové plochy pro účely RCTT (m 2 ) 170 Počet akcí vedoucích k realizaci ochrany průmyslového vlastnictví 50 Počet inovativích projektů / akcí realizovaných inovativními firmami v inkubátoru 80 Podíl využití - pronajaté podlahové plochy inkubátoru inovativním společnostem (m 2 ) 65% Počet zaměstnanců provozovatele PI a RCTT 23 Vytvořená pracovní místa firmami umístěnými v prostorech inkubátoru 225 Další navržené indikátory pro hodnocení projektu - realizovaná školení 50

17 Popularizace inovačního podnikání … Soutěž o nejlepší podnikatelský záměr roku 2007 … • Kategorie „Student“ je určena všem řádným studentům nebo týmům složených z řádných studentů vysokých škol Moravskoslezského kraje – bakalářského, magisterského a doktorského studijního programu. • Kategorie „Veřejnost“ je soutěž určena všem občanům ČR s trvalým pobytem v Moravskoslezském kraji. Více informací naleznete na internetových stránkách

18 Václav Lukeš manažer CPIT 760 – Centrum pokročilých inovačních technologií VŠB-TU Ostrava 17. listopadu 15/ Ostrava-Poruba tel.: mobil: Děkuji Vám za pozornost … © 2007 Václav Lukeš & RCTT