Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. První přihlášení, aktivace účtu
Advertisements

Čísla stran v Microsoft Office Word
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Používání hlavního panelu
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Polycom® RealPresence® Desktop
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
Microsoft ® Lync ™ 2010 Rychlé zprávy a stav Školení.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Správce obrázků. Správce obrázků iPhoto je program určený pro práci s digitální fotografií. Umožňuje snadné zálohování, třídění, sdílení a tisk fotografií.
ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Typy elektronické komunikace
PowerPoint 2007.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– popis prostředí
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
2OP381 Manažerská informatika 1
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Multimediální elektronická komunikace
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Stručný přehled videa Zahájení videohovoru V seznamu kontaktů přejděte na fotku kontaktu a klikněte na ikonu kamery. Na obrazovce kontaktu vyskočí zpráva.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Naplánování schůzky v Lyncu Schůzku v Lyncu můžete naplánovat s doplňkem Outlooku pro Lync (pokud.
Tvorba dynamických prezentací Vytváření účinných, dynamických diagramů a schémat SmartArt Použití grafických témat Nové nástroje a efekty pro tvary, text.
Školní y v Office 365 Nastavení Outlooku Pavel Broža, srpen 2015 © ZŠ Mánesova Otrokovice.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
MS EXCEL Charakteristika
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Organizace elektronické pošty v Gmailu
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
5 tipů pro zjednodušení práce
Kofigurace & napájení Windows
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

Microsoft 4. Windows Live Messenger

Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes webovou kameru Hlasová komunikace přes mikrofon V českém jazyce Nejrozšířenější komunikační nástroj na světě Spolupráce se školním účtem LiveID Sdílení fotografií a souborů

Použití Live Messengeru Na adrese download.live.com si stáhněte Messenger nebo celý balík Live Essentials Samostatná lokální aplikace nebo ve formě webového rozhraní Po přihlášení vidíte své přátele a jejich aktivitu v rámci sítě Windows Live

Přidání kontaktů Přidání přátel do seznamu se provádí pomocí jejich LiveID Po přidání do seznamu vidíte stav uživatele Přátelé můžete řadit přehledně do skupin

Nastavení aplikace Nastavení umožňuje nastavit Windows Live Messenger přesně podle přání Umožňuje nastavení vzhledu rozhraní, popisků a výběr grafických témat Smajlíci, zvuková upozornění, přenos souborů

Spolupráce s fotografiemi Mnoho možností pro práci s fotografiemi Titulky, komentářeVelké náhledy i miniatury

Co ještě Messenger umí ?  Uvidíte, když vaši přátelé přidají fotografie, napíšou komentáře, aktualizují své profily a ještě více.  Výběr nových scén programu Messenger a vytvoření dynamických obrázků a videa  Zobrazování snímků během chatování díky snadnému sdílení snímků pouhým přetažením myší.  Je možné zahájit skupinovou konverzaci až s 20 osobami současně.  Oblíbené přátele mějte vždy umístěné v horní části okna programu Messenger.  Pomocí webové kamery lze vést konverzaci tváří v tvář se zobrazením na celé obrazovce.

Ukázky aplikace Messenger Uvidíte, když vaši přátelé přidají fotografie, napíšou komentáře, aktualizují své profily a ještě více.

Ukázky aplikace Messenger Výběr nových scén programu Messenger a vytvoření dynamických obrázků a videa

Ukázky aplikace Messenger Zobrazování snímků během chatování díky snadnému sdílení snímků pouhým přetažením myší.

Ukázky aplikace Messenger Oblíbené přátele mějte vždy umístěné v horní části okna programu Messenger.

Ukázky aplikace Messenger Pomocí webové kamery lze vést konverzaci tváří v tvář se zobrazením na celé obrazovce.

Úkol č. 1  Spusťte aplikace Windows Live Messenger a přihlaste se pomocí svého Live ID  (na ploše nebo v nabídce Start najděte a poklepejte na ikonu Windows Live Messenger, v přihlašovacím okně zadejte svoje LiveID a heslo)  Přidejte si přátelé do seznamu  (v horní části aplikace klepněte na tlačítko se symbolem +, vyberte položku přidat kontakt a zadejte jeho LiveID )

Úkol č. 2  Změňte si motiv aplikace Messenger  (klepněte v horní části aplikace na své jméno a vyberte položku Změnit motiv, ze zobrazené nabídky libovolný vyberte)  Podívejte se na možnosti nastavení aplikace Messenger  (klepněte v horní části aplikace na své jméno a vyberte položku Možnosti)

Úkol č. 3  Napište přátelům ze seznamu kontaktů textovou zprávu  (poklepejte na přátele v seznamu a v otevřeném okně začněte chatovat)  Podívejte se na možnosti práce s kontakty  (klepněte na přátele v seznamu pravým tlačítkem myši)