Malování v MALOVÁNÍ Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
1. Seznámení 2. Objekty a nástroje
COREL DRAW Efekty - 1 Úprava textu obálkou Přechody mezi objekty
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Malování ve Windows Počítačová grafika
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Zoner Callisto.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Malování Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_malovani
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Duben 2012 Číslo klíčové.
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Inovace bez legrace CZ / /01
Práce s tabulkou v Excelu 2010
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.16/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
VY_III/2_INOVACE_37_Málování-nástroje Malování – nástroje Miroslav Kaňok.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Základy ovládání operačního systému II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Malování – popis programu
CorelDraw – čárové objekty
Malování.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
M ALOVÁNÍ Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/10.
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
MALOVÁNÍ NA POČÍTAČI další.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_383_Malování AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 4. ročník,
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Windows – Malování 1 VY_32_INOVACE_32_650
WORDPAD Textový dokument.
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Malování - nástroje grafického editoru
(malování štětcem, nástroj plechovka, tužka, kapátko, guma)
(nabídka kreslících nástrojů)
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Malování - uložení a otevření obrázku
Autor výukového materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Malování v MALOVÁNÍ Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

10 KROKŮ K OBRAZU Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

JAK NAMALOVAT OBRAZ? TAK TEDY: VSTUPUJEME DO UMĚNÍ! Program MALOVÁNÍ, ve kterém byl MYŠÍ vytvořen tento obraz, najdeme v příslušenství systémů Windows firmy Microsoft (START – PROGRAMY – PŘÍSLUŠENSTVÍ – MALOVÁNÍ). Okno programu Malování nahoře ohraničují volby v nabídkách SOUBOR, ÚPRAVY, ZOBRAZIT a NÁPOVĚDA. Ve sloupci v levé části okna je při startu umístěn PANEL NÁSTROJŮ, pod ním je panel upřesnění VLASTNOSTÍ vybraného nástroje. Dole je PANEL BAREV a pod ním STAVOVÝ ŘÁDEK, kde se objevuje nápověda k právě vybranému nástroji. TAK TEDY: VSTUPUJEME DO UMĚNÍ! Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

NÁČRT 1. KROK VYUŽITO: TUŽKA ELIPSA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

ROZLOŽENÍ BAREVNÝCH PLOCH POZADÍ NEJSVĚTLEJŠÍ, POPŘEDÍ - TMAVŠÍ BARVY 2. KROK ROZLOŽENÍ BAREVNÝCH PLOCH POZADÍ NEJSVĚTLEJŠÍ, POPŘEDÍ - TMAVŠÍ BARVY VYUŽITO: PLECHOVKA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

ROZČLENĚNÍ PLOCHY – ODRAZY V OKNĚ 3. KROK ÚPRAVA POZADÍ ROZČLENĚNÍ PLOCHY – ODRAZY V OKNĚ VYUŽITO: PLECHOVKA TUŽKA ÚSEČKA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

ÚPRAVA STŘEDNÍHO PÁSMA PLOCH 4. KROK ÚPRAVA STŘEDNÍHO PÁSMA PLOCH VYUŽITO: PLECHOVKA ÚSEČKA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

DOKRESLENÍ KYTICE A ÚPRAVA STOLU 5. KROK POPŘEDÍ DOKRESLENÍ KYTICE A ÚPRAVA STOLU VYUŽITO: PLECHOVKA ÚSEČKA TUŽKA ELIPSA KŘIVKA MNOHOÚHELNÍK Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

6. KROK DOTVOŘENÍ KYTICE VYUŽITO: PLECHOVKA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

NARUŠENÍ PŘESNOSTI ČAR 7. KROK NARUŠENÍ PŘESNOSTI ČAR VYUŽITO: SPRAY Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

ZPĚTNÉ ZVÝRAZNĚNÍ ZÁKLADNÍCH TVARŮ 8. KROK ZPĚTNÉ ZVÝRAZNĚNÍ ZÁKLADNÍCH TVARŮ TVARY VÁZY A OKOLÍ VYUŽITO: ŠTĚTEC ELIPSA PLECHOVKA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

ZPĚTNÉ ZVÝRAZNĚNÍ ZÁKLADNÍCH TVARŮ 9. KROK ZPĚTNÉ ZVÝRAZNĚNÍ ZÁKLADNÍCH TVARŮ TVARY KYTICE A OKOLÍ VYUŽITO: ŠTĚTEC PLECHOVKA Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

DOTVOŘENÍ BAREVNÉ KOMPOZICE OBRAZU 10. KROK DOKONČENÍ DOTVOŘENÍ BAREVNÉ KOMPOZICE OBRAZU VYUŽITO: ŠTĚTEC PLECHOVKA SPRAY ...A PODPIS… Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská

Autorka obrazu i prezentace: ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ A JE TO! PUSŤTE SE TEDY DO MALOVÁNÍ! PŘEJI VÁM PEVNOU RUKU, TRPĚLIVOST A HLAVNĚ SPOUSTU NÁPADŮ! Autorka obrazu i prezentace: PaedDr. Hana Horská červen 2006 ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská