Informační a komunikační technologie 5. – 9. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

Hygiena, ergonomie a pravidla bezpečnosti práce s PC
1) Žáci vstupují do učebny na pokyn učitele. 2) Jednotliví žáci pracují na vyhrazeném místě.
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
Operační systém MS Windows xp
Základní jednotka PC Obr. 1.
Identifikátor materiálu: III/2-10/2 Základy práce s počítačem Bezpečná práce v učebně VT Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
Základy počítačových sítí Strukturovaná kabeláž
Bezpečnost na internetu
Údržba PC Bohumil Bareš.
Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Rozdělení technického vybavení PC
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Napájecí zdroj má za úkol napájet veškeré komponenty počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BEZPEČNOST PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM
Základy práce s počítačem
INFORMATIKA 9 Software a zákony I. III2 – I9- 03.
VY_III/2_INOVACE_26_Spuštění PC
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Řád informatiky Markéta Gajdošová.
Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Bezpečný internet Výpočetní technika.
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Zásady přihlašování do sítě Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Miroslav.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Informační a komunikační technologie Zabezpečení sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_129_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Práce s daty – aplikace II.
Informatika a výpočetní technika
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek. Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Práva a povinnosti žáků
Elektronická učebnice - II
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
EU_12_sada1_01_Inf_Úpravy obrázků 1_Šeb
Třídní schůzka 3.A
Informatika 1 (IN1, INN1)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Režim počítačové učebny
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Informatika – Operační systémy
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tematický celek: Zásady práce s PC
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
WORD Písmo – vzhled, velikost, typ
Informatika – Základy malování MS Paint
Transkript prezentace:

Informační a komunikační technologie 5. – 9. ročník Zásady bezpečnosti práce v učebně informatiky Bohumil Bareš

Zásady chování v učebně informatiky Do učebny žák nikdy nevstupuje bez doprovodu vyučujícího Počítače zapínají žáci pouze v případě, že k tomu dostali pokyn od učitele Žáci dbají pokynů vyučujícího V učebně je zakázáno používat mobil

Jakékoli poruchy je žák povinen nahlásit učiteli Žáci nezasahují do nastavení počítače Žáci bez svolení vyučujícího nemanipulují s připojením počítačů k napájecímu zdroji, počítačové síti a k periferiím. Do zásuvky i ze zásuvky zapojuje počítače jen učitel

Žáci nepřinášejí do učebny vlastní flash paměti s programy a nesnaží se je používat. Mohli by tímto způsobem rozšířit počítačové viry na školní nebo své počítače, také na počítače svých rodičů a známých a zavinit tak jejich poškození nebo zničení. Jakékoli nestandardní chování počítače ohlásí žáci učiteli, aby mohlo být prověřeno podezření na počítačové viry

Nekopírují programy z počítače pro své potřeby, protože by tím porušili autorská práva, dopustili se tak trestného činu a vystavili se nebezpečí trestního stíhání. Zde je odkaz na zákon o autorských právech http://www.nkp.cz/o_knihovnach/AutZa k/Index.htm

V učebně je zakázáno neslušné chování, používání sprostých slov, vkládání nevhodných obrázků, probírání nevhodných témat, blokování a jiné obtěžování ostatních!!! V učebně je zakázáno vypínat PC či odpojovat periférie ostatním spolužákům

Žáci se v učebně chovají tak, aby neohrozili zdraví svoje, ani ostatních osob v učebně. S vybavením učebny zacházejí šetrně. V učebně je zakázáno, jíst a pít, aby nedošlo k znečištění klávesnice, či ke zkratu

Zdroje: http://alik.idnes.cz/alik.asp?y=alik/pravidla- chovani.htm http://www.nkp.cz/o_knihovnach/AutZ ak/Index.htm http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/pozor- novy-virus-otevrete-e-mail-a-znici- pocitac.html