Ing. Martin Záklasník, PhD, obchodní ředitel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezioborová komunikace na OCSS ve FN Hradec Králové
Advertisements

Eva Chmelová, Petr Bělík 4. březen 2012
Využití ICT ve zdravotnictví
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Elektronická preskripce
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Procesy Informační proces
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Vývoj nemocničního informačního systému v CACHÉ
Informační systémy Tomáš Maděra.
Projekt z předmětu Strategie a IS Krejčík, Kučera, Roubíček
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Ing. Daniel Kardoš Fax: Systémová integrace je proces, který má potenciál zvýšit kvalitu zdravotnických informačních.
Přínosy projektu „Vybudování jádra a realizace systému vzdělávání pro Středisko informací a vzdělávání v elektronickém zdravotnictví“ CZ.2.17 /
PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Řízení ekonomiky a technicko-provozní agendy zdravotnického zařízení
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Management jakosti dle UKA Aachen Management jakosti dle UKA Aachen Ing. Lenka Jakubův Ekonomika zdravotnictví a hodnocení zdravotnických prostředků.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
ICT ve zdravotnictví – Malostranský palác 9:00 Zahájení a přivítání Ing. Roman Srp 9:05 Úvodní slovo RNDr. Jiří Schlanger – náměstek ministra.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Mají portály ve veřejném sektoru uplatnění?
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Víme, jak dosáhnout úspěchu ve Vašem oboru Řízení provozu zdravotnických zařízení Tomáš Pavlíček Solution Architect
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
Využití telemedicíny v péči o pacienty v domácím prostředí Josef FILIP, T-Systems Czech Republic a.s.
Project HOPE – Česká republika, o.p.s. Řízení změn: Posílení role managerů ve zdravotnictví Začlenění zdravotnických asistentů do ošetřovatelského týmu.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek vedoucí projektu DRG Restart.
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
ICT jsou pro zdravotnictví stejně důležité jako voda.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Transkript prezentace:

Ing. Martin Záklasník, PhD, obchodní ředitel ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Ing. Martin Záklasník, PhD, obchodní ředitel

Struktura společnosti – Česká republika Deutsche Telekom AG Tržby 64,6 mld. € T-Home T-Mobile T-Systems Tržby 11,1 mld. € T-Mobile nabízí mobilní služby a zařízení. T-Home přináší širokopásmový přístup k internetu a hlasové služby. T-Systems působí v oblasti ICT a systémové integrace pro korporátní zákazníky a veřejnou správu. 61 % 100 % T-Mobile Czech Republic T-Systems Czech Republic Tržby 3,097 mld. Kč. ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

T-Systems Czech Republic Čísla hovoří za nás T-Systems. Enabler of connected life and work. Februar 2010 T-Systems Czech Republic Čísla hovoří za nás Zákazníci Korporátní a mezinárodní zákazníci, veřejná správa a zdravotnictví, výroba, automobilový průmysl, doprava Tržní pozice #4 v IT službách v ČR* #4 v pevných telko službách v ČR *studie „Czech Republic IT Services 2008-2012 Forecast and 2009 Vendor Shares“, IDC CEMA 2009 Portfolio Integrovaná ICT řešení Systémová integrace Specializovaná oborová řešení Zaměstnanci 670 zaměstnanců Obrat 2009 3,097 mld. Kč EBIT 2009 přes 250 mil. Kč T-Systems supports major corporations and multi-nationals across all industries – from the automotive, telecommunications, financial-services, retail, services, media, energy and manufacturing sectors to local authorities and healthcare organizations. In early 2008, T-Systems entered a partnership with IT provider cognizant for systems integration. As a result, T-Systems has access to additional off-shore resources and expertise as required. In fiscal 2008, T-Systems had a workforce of 52,400 and posted revenues of around €11 billion. If the revenues and employees of T-Systems BS, which was migrated to Sales & Service Deutschland on January 1, 2009, are deducted, it leaves 45,400 staff and €9.3 billion revenues. For international offices, see slide on T-Systems sites around the world (back-up slides) For information on T-Systems global delivery capability, see slide on global delivery (back-up slides) For market position, see relevant slide in back-up slides 3

Léčebný proces a efektivní nemocnice? A co se tím vlastně myslí ? Jak to máme udělat? Kvalita péče Rozvoj Spokojenost pacientů Finanční výsledky Produktivita ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Jaké jsou příznaky a diagnóza? Nelze získat informace pro řízení z klinických a administrativních systémů! Potřeba značných klinických zdrojů k manuální rutinní administrativní práci! Léčba Nízká podpora procesu péče o pacienta! Drahé ruční sestavování k-dávek a výkazů! Vedení Administrativa a Péče o pacienta Nemožnost sdílení nejlepší praxe! Nedostatečná podpora DRG! Nelze úspěšně léčit pacienta bez komplexní IT podpory ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Jaké navrhujeme řešení Jaké navrhujeme řešení? Komplexní IT podporu procesů, jednotný ERP a klinický systém, centrální elektronický záznam pacienta (EHR) Příjem Účetní Sestra Lékař Propuštění Případy Plánování Dokumentace Centrální záznam pacienta a všech jeho případů Integrované workflow, žádanky a zdravotní dokumentaci Propojení on-line se zdravotní technikou HCM, HL7, XML, DICOM Zaúčtování Pojišťovny Nákup Kliniky Administrace DRG Finance Fakturace Léčba Ošetření Přijetí ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Jaké navrhujeme řešení? Integrovaný NIS pro všechny uživatele Standardizovaná rozhraní IS-H ERP i.s.h.med HL7 Vrcholový management DICOM Střední management BI Finance Controlling Lékaři Sestry Pojišťovna Hospodářská správa IT Účtárna Mzdy Doprava … ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Unikátnost pacienta Integrovaný a jednotný záznam pacienta Pathways Vyšetření Návštěvy Diagnózy Archiv PACIENT integrovaný EMR Ošetření Patient Vitální data Hospitalizace 02.07.1970-05.07.1970 Léčba Ambulance 05.10.1987 10.10.1987 Případy Laboratorní výsledky Dokumenty ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Jednotná podpora procesů Řízení zdrojů Organizační struktura Klinika Oddělení Jednotky péče Struktura budov Budovy Poschodí Pokoje Lůžka Reporting Chirurgie Radiologie Klinický systém Řízení případů Klinická pracovní stanice Správa pokojů Pracoviště lékaře Pracoviště sestry Případy / Ošetření Diagnózy Základní klinická dokumentace Vyúčtování péče Automatické shromáždění nákladů DRG Individuální i hromadné vyúčtování Plánování času Zaúčtování nákladů výnosů Controlling střediska výkony Analýza nákladů podle případů procedur org. jednotek DRG Účetnictví Centrální záznam pacienta Fakturace Majetek Personalistika ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Péče o pacienta Vyúčtování Síla spolupráce Veřejná dostupnost Vláda a MZ ČR Integrace Zdravotní pojišťovny Přístroje Reporting Standardizace PACS/LAB Klinické systémy Farnaceutiký průmysl Péče o pacienta Vyúčtování Ekonomika, Majetek JIP Distributoři léčiv Netweaver Extení lékaři Koordinované procesy Řízení výkonnosti Sdílení informací Efektivní spolupráce ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Výsledek podpory dle našeho receptu? Splněné strategické cíle Zvýšení spokojenosti pacientů Zlepšení kvality péče Zefektivnění léčebných postupů Růst produktivity Zlepšení finančních výsledků Jasné a důvěryhodné podklady pro rozhodování Zvýšení produktivity personálu a snížení chybovosti Zvýšení kvality péče a spokojenosti pacienta Integrované automatizované výkaznictví Administrativa Péče o pacienta Léčba Vedení Každodenní sdílení nejlepší praxe vedoucí k zlepšení výkonu Automatizovaná podpora DRG Vyšší spokojenost pacienta při zvýšení efektivnosti ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Přínosy řešení na platformě SAP pro nemocnice Zvýšení kvality klinických procesů a péče o pacienty - integrované procesy orientované na pacienta Standardizace a sdílení nejlepší praxe Strukturovaná pacientská dokumentace, vysoká ochrana pacientských dat Optimalizace klinických zdrojů, nižší spotřeba materiálu Dokonalý přehled pro rozhodování vedoucích pracovníků ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Přínosy pro nemocnice s využitím podpory T-Systems Procesní znalost zkrátí implementační dobu Konzultanti z vlastních zdrojů ( i mezinárodně) Rozsáhlé mezinárodní reference rakouské zdravotnictví jede na SAPu a T-Systems je podporuje Schopnost nabídnout hostování sdíleného řešení – Cloud computing ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Cloud computing Příklad balíčku… Building Block Aplikace Výpočetní výkon 1GB dat Datové úložiště 10Mbit -1Gbit Backup & Restore Síťová konektivita Operační systém Správa DB a dalších aplikací + Monitoring Helpdesk & hotline + ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Významní světoví zákazníci ze zdravotnictví Přes 2 300 nemocnic a zdravotnických zařízení ve více než 45 zemích Nagano prefectural federation of Agricultural cooperatives for Health and Welfare ERP a nemocniční informační systémy z pohledu  mezinárodních  zkušeností T-Systems International Martin Záklasník

Co o nás říkají… „Zákazníci T-Systems hodnotí služby jako vysoce kvalitní.“ Gartner, „Magic Quadrant for Desktop Outsourcing Western Europe“, May 2009 „T-Systems je jedním z prvních celosvětových poskytovatelů dynamických služeb a hostovaných řešení, postavených ze standardních služeb.” Current Analysis, January 2009