ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ. SVĚT KOLEM NÁS SE MĚNÍ … MĚNÍ SE NAŠI PŘÁTELÉ? MĚNÍME SE MY? ? ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To.
Advertisements

Naučil jsem se....
Ponoř se do modra ….
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Propagace a reklama na facebooku
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Historie a princip INTERNET.
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Medvídek Pú.
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
MOUDRA.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Tištěné a elektronické zdroje informací v domácí studijní činnosti žáků Jitka Jursová TU Liberec.
Bezpečnost na internetu! 
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Inzertní balíček iHNed.cz + Kurzy.cz. Počet page views (PV) Zdroj: Netmonitor, únor 2010 Na serverech iHNed.cz a Kurzy.cz bylo v únoru 2010 zobrazeno.
JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.
Člověk se nědy zeptá proč...???
FACEBOOK - anketa ( © 2010 Načítání…
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Malý exkurz do psychologie komunikace v souvislosti s externí komunikací Junáka Junák - svaz skautů a skautek ČR.
Alzheimerova choroba Lukášek Závodný 2.HB.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Elektronická komunikace
Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z
Jak být či nebýt bit na Internetu? Pro firmy stále důležitější a stále složitější otázka.
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Budoucnost retailu? Pavlína Hajnová, Centers. Žijeme v zajetí vlastního světa …
Dopis od Boha.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
Za prvé je třeba vědět kam se chcete zaregistrovat. Také byste měli vědět jestli to stojí za to. Potom vyplnit tabulku. (další strana). autor Co je webová.
Teorie motivace Adéla Furiková.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Biotické podmínky života
Budoucnost retailu?. Žijeme v zajetí vlastního světa …
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Nic není tak snadné ale zároveň tak nedůstojné člověka jako klamat v lásce.
Clovek se nekdy pta proc...???
Sémantický web, ontologie, digitální knihovny. Sémantický web Metody a techniky pro přiřazení významu (sémantiky) informacím na webu Web rozšířený o metadata.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
A Nový rok se pousmál, maličkou ručkou mu zamával a děl : „Jak rád bych všechna lidská přání vyslyšel, na to jsem ale příliš malý pán a nezvládnu to všechno.
závislost na internetu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
DOPIS PRO TEBE.
Ponoř se do modra …
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
Komunikace. Komunikace – neverbální „řeč těla“ zrakový kontakt mimika gesta pohyby doteky oblečení.
Naučil jsem se....
TÉMA: Počítačové systémy
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
DOPIS PRO TEBE.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Č T I P O M A L U A T I Ś E !! -na světě je minimálně pět lidí, kteří by pro Tebe zemřeli.
Transkript prezentace:

ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ

SVĚT KOLEM NÁS SE MĚNÍ … MĚNÍ SE NAŠI PŘÁTELÉ? MĚNÍME SE MY? ? ŽIJEME V DIGITÁLNÍ DOBĚ

„Na internetu mi vyhovuje bezprostřednost, můžu říct co chci a nikomu bych neměla ublížit, pokud mě nezná. Taková otevřenost. Tam vpodstatě můžu co chci, a nikdo mi za to nemůže nic udělat.“

„... nemusíš se bát mluvit z toho důvodu že by tě někdo přerval. Prostě tě nikdo nepřerve.“

„Jak v reálu člověka odhaluje oblečení, tak na tom internetu je to podle zájmů. Podle zájmů si utvořím osobnostní schéma toho člověka, co on je zač... Nějaký formy komunikace vytváří jakýsi virtuální oblečení toho člověka.“

„Dobří netisti zvládají tak 5 lidí. A to ještě tak, že jednoho mají vjednom okně, druhýho v druhým okně a tři na icq. „Jak v reálu člověka odhaluje oblečení, tak na tom internetu je to podle zájmů. Podle zájmů si utvořím osobnostní schéma toho člověka, co on je zač... Nějaký formy komunikace vytváří jakýsi virtuální oblečení toho člověka.“

Jako bys seděl zároveň ve třech hospodách. Ve třech různých hospodách.“ „Jak v reálu člověka odhaluje oblečení, tak na tom internetu je to podle zájmů. Podle zájmů si utvořím osobnostní schéma toho člověka, co on je zač... Nějaký formy komunikace vytváří jakýsi virtuální oblečení toho člověka.“

Jako bys seděl zároveň ve třech hospodách. Ve třech různých hospodách.“ „Jak v reálu člověka odhaluje oblečení, tak na tom internetu je to podle zájmů. Podle zájmů si utvořím osobnostní schéma toho člověka, co on je zač... Nějaký formy komunikace vytváří jakýsi virtuální oblečení toho člověka.“

„Je to opojný, cítíš se prostě skvěle, středem pozornosti... to je stav kdy ti všichni píšou až to nezvládáš.“ Jako bys seděl zároveň ve třech hospodách. Ve třech různých hospodách.“ „Jak v reálu člověka odhaluje oblečení, tak na tom internetu je to podle zájmů. Podle zájmů si utvořím osobnostní schéma toho člověka, co on je zač... Nějaký formy komunikace vytváří jakýsi virtuální oblečení toho člověka.“

„Vyjadřovat se na internetu je snazší než v běžném hovoru“ souhlasí 32,2% populace

37% uživatelů internetu denně nebo častěji chatuje prostřednictvím IM (icq, jabber, AOL atd.) 72% uživatelů internetu denně něbo častěji komunikuje prostřednictvím u IM PŘÁTELÉ 57% uživatelů internetu tvrdí, že internet zvýšil jejich kontakt s přáteli

NET DEMOCRACY JINÝ ČAS I PROSTOR INTENZITA SOCIÁLNÍ MNOHOČETNOST PROSTŘEDÍ BEZ ZÁBRAN DISINHIBICE POZITIVNÍ A NEGATIVNÍ SPIRÁLY

NET DEMOCRACY JINÝ ČAS I PROSTOR INTENZITA SOCIÁLNÍ MNOHOČETNOST PROSTŘEDÍ BEZ ZÁBRAN DISINHIBICE POZITIVNÍ A NEGATIVNÍ SPIRÁLY A JEŠTĚ MNOHEM VÍC

7,1 % uživatelů internetu prokazuje rizikové faktory závislosti na internetu OHROŽENÍ ZÁVISLÍ 3,4% uživatelů internetu jsou na internetu závislí

10. Března 2010 přednáška o tom co je mezi námi KOMUNIKACE A INTERAKCE V PROSTŘEDÍ INTERNETU