O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Advertisements

Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Lidský faktor v dopravě!
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Individuální projekt kraje „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Vzdělávání supervizorů pro potřeby sociálních služeb poskytovaných v MSK Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Individuální projekt „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Koncepce ošetřovatelství
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Tereza Pulkrtová.  je třeba zorganizovat, propagovat a osobně se zúčastnit nejméně dvou exkurzí?
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Sociálně terapeutické dílny
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Podpora procesů uznávání
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském kraji“ Ostrava-Zábřeh, Dům kultury Akord Pavel Čech EDUCO CENTRUM s. r. o.

Místo realizace – hotel Harmony

web projektu (a udržitelnost...)

přihlašování, výběr účastníků VÝBĚR •spravedlivě rozložená podpora •max. 3 kurzy pro 1 účastníka •výběrová komise •transparentnost PŘIHLAŠOVÁNÍ •registrace zájemců přes elektron. systém •automatická odpověď na

závěrečné zkoušky, osvědčení

Evaluace – hodnocení účastníků

„Děkuji za aktivní zájem, spolupráci, citlivé reagování na všechno, co bylo ke kurzu potřeba.“

Evaluace – hodnocení účastníků

Evaluace – potřeba dalšího vzdělávání

10 nejvíce žádaných kurzů z naší nabídky: 1.Úvod do komunikace – alternativní komunikace (8 h) PSS 2.Psychohygiena (sebepoznávání)(8 h) PSS 3.Význam pracovní terapie pro soc. služby s praktickým nácvikem I. ARTETERAPIE (8 h) PSS 4.Úvod do komunikace s člověkem s mentálním postižením (12 h) PSS, SP 5.Řešení konfliktů a vyjednávání (7 h) SP 6.Efektivní týmová spolupráce (16 h) PSS, SP 7.Úvod do komunikace s klientem (8 h) PSS, SP 8.Úvod do supervize (8 h) PSS, SP 9.Kurz manažerských dovedností (16 h) SP, VP 10.Specifika práce s lidmi s demencí (16 h) PSS, SP Mimo nabídku v dotazníku projevili účastníci zájem o další témata: 1.Nástavbový kurz Bazální stimulace 2.Výcvik supervize 3.Práce s klientem s chronickým duševním onemocněním 4.Náhradní rodinná péče 5.Polohování klienta 6.Aromaterapie 7.Rodinná mediace a specializace v mediaci 8.Práce s duševně nemocnými, autisty a schizofreniky 9.Výcvik facilitace 10.Metodiky a rizika chráněného bydlení

Fakta - zajímavosti •1205 proškolených osob (994 různých osob, některé proškoleny vícekrát – max. 3x), •1182 úspěšně podpořených osob (obdržely certifikované osvědčení) = 98,1%, •6 klíčových aktivit, 22 různých kurzů, 72 běhů + 8 frekvencí supervizních setkání, •220 školicích dní (často se konaly i 3 různé kurzy v 1 den) 378 supervizních setkání, •3281 proškolených hodin, ??? kolik to dělá minut ???, •70 lidí se o Vás staralo (lektoři + organizační pracovníci), •??? snězených chlebíčků .

A co dál... např. Projekt: Mediace – metoda, profese, konkurenceschopnost Reg. č.:CZ.1.07/3.2.07/ Období: –  Tříúrovňový model vzdělávání  Celoživotní vzdělávání = základní výcvik, prohlubující specializační (oborové) výcviky i kratší tematické celky  Reakce na nový zákon o mediaci i na celospolečenskou potřebu  Profesní vs. kompetenční vzdělávání  Široká cílová skupina vč. pracovníků z oblasti posk. soc. sl.

Děkuji za účast a za pozornost koordinátoři projektu:vedoucí projektu: Ludmila BoudováIng. Pavel Čech tel.: tel: Bc. Jana Čerbáková tel.: EDUCO CENTRUM s. r. o. Albrechtická 8, Krnov