Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Aktivní politika zaměstnanosti aneb podpora zaměstnanosti
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Projekty realizované Úřadem práce ČR, Krajskou pobočkou v Olomouci
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
„Vzdělávejte se pro růst
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce Ing. Petr Klimpl Úřad práce ČR Krajská pobočka ÚP ČR v Pardubicích Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce = Rekvalifikace uchazečů a zájemců o zaměstnání, evidovaných na úřadu práce = Podpora vzdělávání zaměstnanců u zaměstnavatelů Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Rekvalifikace uchazečů a zájemců o zaměstnání řídí se: zákonem č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění prováděcí vyhláškou č. 519/2004 Sb., o rekvalifikaci uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání a o rekvalifikaci zaměstnanců, v platném znění   přispívá: ke zkvalitňování kvalifikační struktury občanů, k řešení jejich zaměstnanosti a zaměstnatelnosti k uspokojování poptávky zaměstnavatelů po kvalifikované pracovní síle Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Rekvalifikace uchazečů a zájemců o zaměstnání „Rekvalifikace zabezpečená“ - ÚP ji uchazečům o zaměstnání zabezpečuje prostřednictvím dodavatelů vybraných ve veřejné soutěži - veřejné zakázky „Rekvalifikace zvolená“ - uchazeč o zaměstnání si při respektování nastavených podmínek sám zvolí svého vzdělavatele, úřad práce rekvalifikaci v případě úspěšného absolvování uhradí. Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce Úhrada rekvalifikace/vzdělávání:  z národních prostředků aktivní politiky zaměstnanosti (přidělení prostředků na každý rok dle situace na trhu práce) z prostředků ESF - OP LZZ: národní individuální projekty (NIP) regionální individuální projekty (RIP) Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Rekvalifikace uchazečů o zaměstnání NIP „Vzdělávejte se pro růst“ - rekvalifikace (VSPR - R) Doba trvání: 1.7.2011 - 30.4.2014 Rozpočet projektu pro Pardubický kraj: 13 751 000 Kč Aktivity projektu: zabezpečení rekvalifikace a poradenských činností včetně pracovní rehabilitace Cílová skupina: uchazeči a zájemci o zaměstnání, evidovaní na ÚP. Z projektu lze realizovat pouze rekvalifikace vymezené (vybraná odvětví dle Klasifikace ekonomických činností CZ –NACE). Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Nejčastější typy rekvalifikačních kurzů – projekt VSPR-R Zabezpečená rekvalifikace Svářečské kurzy Strojnické a jiné odborné průkazy (vč. VZV) Zdravotnictví (Sanitář) Sociální oblast (Pracovník v sociálních službách - přímá obslužná činnost) Osobní a provozní služby (masér, manikúra - pedikúra, kosmetika, kadeřnice,…) Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Rekvalifikace uchazečů o zaměstnání NIP „Vzdělávání a dovednosti pro trh práce“ (VDTP) Doba trvání projektu: 1.6. 2013 - 31.7.2015 Rozpočet projektu pro Pardubický kraj : 43 089 000 Kč Aktivity projektu: zabezpečení rekvalifikace a poradenských činností včetně pracovní rehabilitace Cílová skupina: uchazeči a zájemci o zaměstnání, evidovaní na úřadu práce. Z projektu lze realizovat rekvalifikace bez omezení a poradenské činnosti včetně pracovní rehabilitace. Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Nejčastější typy rekvalifikačních kurzů - projekt VDTP Zabezpečená rekvalifikace Řidičské průkazy včetně profesní způsobilosti Počítačové rekvalifikace - základní dovednosti Počítačové rekvalifikace - specializované dovednosti Účetnictví Osobní a provozní služby (masér, manikúra - pedikúra, kosmetika, kadeřnice,…) Příprava na podnikání Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Nejčastější typy rekvalifikačních kurzů - projekt VDTP Zvolená rekvalifikace Bezpečnostní služby Zdravotnictví, sociální oblast Počítačové rekvalifikace - specializované dovednosti Osobní a provozní služby (masér, manikúra - pedikúra, kosmetika, kadeřnice,…) Řidičské průkazy včetně profesní způsobilosti Účetnictví Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Rekvalifikace uchazečů o zaměstnání RIP - „Odborná praxe pro mladé do 30 let“ Doba trvání projektu: 1. 7. 2013 - 31. 8. 2015 Rozpočet projektu: 61 002 745 Kč Cílová skupina projektu: uchazeči o zaměstnání do 30 let s odbornou praxí kratší než 2 roky Cíle projektu: zvýšení zaměstnanosti cílové skupiny Použité nástroje: opatření aktivní politiky zaměstnanosti (interní poradenské činnosti, mzdové příspěvky ve formě SÚPM a příspěvku na mentora, v případě potřeby i rekvalifikace) Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Rekvalifikace uchazečů o zaměstnání RIP – „Klíč k úspěchu v Pardubickém kraji“ Doba trvání projektu: 1. 1. 2013 - 31. 8. 2015 Rozpočet projektu: 48 323 000 Kč Cílová skupina projektu: uchazeči o zaměstnání do 30 let a uchazeči o zaměstnání nad 50 let Cíle projektu: zvýšení zaměstnanosti cílové skupiny Použité nástroje: poradenský program, vzdělávací aktivity „Orientace na trhu práce“ a případná rekvalifikace. monitorování činnosti účastníků projektu vytvoření nových pracovních míst (100) a společensky účelných pracovních míst vyhrazených (80). Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Podpora vzdělávání zaměstnanců u zaměstnavatelů NIP - „Vzdělávejte se pro růst! - Adaptabilita Doba trvání projektu: 31. 5. 2011 - 31. 5. 2014 Rozpočet projektu: 46 669 000 Kč Cílová skupina: zaměstnanci všech typů podniků (podle velikosti) dle klasifikace ekonomických činností CZ-NACE. Aktivity projektu: zvyšování kompetencí nových i stávajících zaměstnanců, v oborech s očekávaným růstem poptávky pro pracovní síle. Z projektu jsou hrazeny: náklady na vzdělávání a mzdové náklady vzdělávaných zaměstnanců po dobu jejich vzdělávání. Nejčastěji realizované vzdělávací aktivity: odborné jazykové vzdělávání (především AJ), kurzy sváření, kurzy pro pracovníky v sociálních službách, CAD školení a další. Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Podpora vzdělávání zaměstnanců u zaměstnavatelů NIP „Podpora odborného rozvoje zaměstnanců“ navazuje na projekt „Vzdělávejte se pro růst!“ - Adaptabilita Doba trvání projektu: 1. 12. 2013 - 31. 8. 2015 Rozpočet projektu na celou ČR: 900 000 000 Kč Bližší podmínky realizace se upřesňují - předpoklad dopracování metodiky a manuálu pro zájemce během prosince 2013. Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Podpora vzdělávání zaměstnanců u zaměstnavatelů RIP - „Vzdělávejte se pro růst v Pardubickém kraji! (Region I) Doba trvání projektu: 1.6.2012 - 31.5.2014 Rozpočet projektu: 34 239 000 Kč                 Cílová skupina: zaměstnanci, zaměstnavatelé, OSVČ Příspěvky určeny na:  17 160 000 Kč úhradu vzdělávání 15 015 000 Kč mzdy po dobu účasti na vzdělávání OSVČ pouze vzdělávání Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Podpora vzdělávání zaměstnanců u zaměstnavatelů RIP - „Vzdělávejte se pro růst v Pardubickém kraji II“ Doba trvání projektu: 1. 9. 2013 - 31. 5. 2015 Rozpočet projektu: 51 648 000 Kč Cíle projektu: podpora rozvíjejících se zaměstnavatelů potřebují vyškolit nové nebo stávající pracovníky realizují svoji činnost v odvětvích s předpokladem růstu. Projekt je určen pro všechny typy podniků (podle velikosti) ve vybraných odvětvích v rámci ekonomických činností (CZ-NACE). Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013

Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013 Děkuji za pozornost. Setkání vzdělavatelů - Aktuální trendy dalšího vzdělávání (nejen) v Pardubickém kraji, Krajský úřad Pardubického kraje, 11.12. 2013