Statistické šetření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONECSTART. A. 150, 122, 158, 155B. 150, 911, 158, 155 C. 150, 112, 158, 155D. 150, 222, 158, 155.
Advertisements

Integrovaný záchranný systém
Integrovaný záchranný systém
ZÁCHRANÁŘŮ DEN STŘEDOČESKÝCH Nymburk 30. srpna 2008
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_ 564_VyZd9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Předmět: Výchova ke zdraví.
Jednotky požární ochrany
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jč. kraje za rok 2010 Adresa:Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Pražská 52b České Budějovice.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Týden Vojty Machaly.
Elektronická učebnice - I
Důležitá telefonní čísla
Plk. Ing. Štefan Hrtús Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ředitel odboru OPŘ a KIS Program : organizační struktura oddělení KOPIS ( včetně TCTV 112.
Integrovaná střední škola,Slaný
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Integrovaná střední škola,Slaný
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
HASIČI.
Sexuální život u pacientů s mentálním postižením v ÚSP
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Ochrana za vzniku mimořádné události
Programová konference ČSSD JUDr. Jeroným Tejc stínový ministr vnitra , Hradec Králové Politika bezpečnosti „…cítit se bezpečně je právo, nikoliv.
Petr Sádlík, Tomáš Rudolecký,
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Mimořádné události – co dělat!
12.1 Mimořádné události, IZS
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Letecká záchranná služba
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI 7. ročník
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Tísňová volání VY_32_INOVACE_1B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PRVOUKA – 2. ročník, DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY
Autor: Mgr. Radana Marelová
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Čísla integrovaného systému
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Hraj si, ale nezahrávej! Preventivní projekt zaměřený na problematiku
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života:
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Den Země 2019 Na Dni Země se pod širým nebem na Pernštýnském náměstí otevřel bohatý kulturní program s tradičním jarmarkem a soutěžemi. Pro školáky.
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Statistické šetření

Integrovaný záchranný systém Šetření provádělo 45 žáků tříd 9. A, C Základní školy Zlín, Kvítková 4338 dne 29. května 2006 v době od 8:00 do 11:30 na náměstí Míru a v parku u Oblastního muzea ve Zlíně

Oslovili jsme 1 255 lidí, kteří nám odpověděli na 5 otázek

Dotazník Jaké telefonní číslo budete volat v případě, že budete potřebovat pomoc hasičů? 2. Jaké je jednotné telefonní číslo tísňového volání z mobilního telefonu, které platí v EU? 3. Víte jaké služby poskytují hasiči a při jakých událostech pomáhají občanům? 4. Víte, co znamení zkratka IZS? 5. Víte, které složky jsou součástmi integrovaného záchranného systému?

1. Jaké telefonní číslo budete volat v případě, že budete potřebovat pomoc hasičů? z 1 255 oslovených lidí 760 odpovědělo správně (buď číslo 150 nebo 112 nebo 950 670 111), což je asi 61% 495 oslovených odpovědělo špatně, to bylo asi 39%

2. Jaké je jednotné telefonní číslo tísňového volání z mobilního telefonu, které platí v EU? z 1 255 oslovených 592 (asi 47%) odpovědělo správně, že je to číslo 112 663 (tedy asi 53%) lidí z 1 255 neznalo jednotné číslo tísňového volání

3. Víte jaké služby poskytují hasiči a při jakých událostech pomáhají občanům? 36 % práce hasičů, podle oslovených, je hašení požárů 19 % jejich práce je pomoc při dopravních nehodách 17 % tvoří pomoc při vyprošťování osob 18 % jejich práce je pomoc při živelních pohromách 5 % práce tvoří pomoc zvířatům zbylých 5 % tvoří likvidace nebezpečných odpadů, otvírání bytů, likvidace rojů včel, evakuace osob, výškové operace, záchrana sebevrahů,…

4. Víte, co znamení zkratka IZS? 540 (tedy 43 %) oslovených vědělo, že zkratka IZS znamená integrovaný záchranný systém 715 (celých 57 %) zpovídaných nevědělo, co znamená zkratka IZS

5. Víte, které složky jsou součástmi integrovaného záchranného systému? přibližně po 30 % IZS tvoří podle oslovených Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba a Hasičský záchranný sbor asi 3 % tvoří Městská policie zbylých 7% jsou Sbory dobrovolných hasičů, Armáda ČR, Český červený kříž, různé nadace a občanská sdružení, správní orgány a komunální služby, fyzické a právnické osoby

Co „také“ znamená zkratka IZS? Informační záchranná služba Imigrační hasičský sbor Integrovaná záchranná jednotka Izolovaný zástupce státu nějaká pojišťovna druh instantního kafe Informační zákonná služba Informační zemědělský systém

Proč nám někteří lidé neodpověděli? jdu k zubaři mám angínu, nakazil bych vás spěchám do práce jede mi autobus, vlak, trolejbus jdu pro dítě do školky neuhlídala bych dítě v kočárku mám předvolební přestávku mám operované oko, koleno jsem starý (á) spěchám na záchod stojím v řadě, musíte postupovat se mnou

Postřehy nejvíce lidé zaměňovali tísňovou linku hasičů 150 s číslem zdravotnické záchranné služby 155 oslovení, kteří neznali číslo 112, nám děkovali za informace o tomto čísle velká část oslovených si tísňové linky nepamatuje, ale má je napsané např. doma na lednici, u telefonu apod.

Co se nám líbilo Odpovědi na otázku, co všechno dělají hasiči: „Mají toho strašně moc…“ „Pomáhají lidem…“ „To jsou hodný lidi, ty by zasloužili metál, hodně peněz a jsou jediní, kdo v tomhle státě něco dělaj´…“

Srovnání výsledků stejného statistického šetření, které jsme prováděli v roce 2004. Dne 13. května 2004 v době 8:00 do 11:30 hodin na náměstí Míru ve Zlíně 27 žáků třídy 9. A, B Základní školy Zlín, Kvítková 4338 provedlo stejné statistické šetření, oslovili 459 lidí.

1. Jaké telefonní číslo budete volat v případě, že budete potřebovat pomoc hasičů? V roce 2006 znalo číslo hasičů o 2 % více oslovených lidí než v roce 2004

2. Jaké je jednotné telefonní číslo tísňového volání z mobilního telefonu, které platí v EU? V roce 2006 znalo číslo tísňového volání 112 o 7% více lidí než v roce 2004

3. Víte jaké služby poskytují hasiči a při jakých událostech pomáhají občanům? V roce 2006 stejně jako v roce 2004 si oslovení lidé myslí, že nejvíce hasiči hasí požáry, pomáhají při živelných katastrofách a zachraňují lidi O 4 % méně podle nich tvoří pomoc při dopravních nehodách Stejné procento lidí v roce 2004 i v roce 2006 (1%) neví, které služby poskytují hasiči

4. Víte, co znamení zkratka IZS? V roce 2006 vědělo, co znamená zkratka IZS, o 7 % více oslovených občanů než v roce 2004

5. Víte, které složky jsou součástmi integrovaného záchranného systému? V roce 2006 si více (3 - 8 %) oslovených uvědomuje, že mezi nejdůležitější součásti IZS patří policisté, hasiči a záchranáři O celých 9% méně lidí neví, které jsou složky IZS O 5% méně oslovených lidí nepočítá s tím, že IZS zahrnuje i Armádu ČR

Závěrem Tato anketa nás naučila ptát se naprosto neznámých lidí na základní věci, které jim jsou prospěšné. Většinou jsme se setkali s pochopením oslovených, kteří brali naše otázky vážně a svoji neznalost s humorem. Srovnání výsledků ankety roku 2004 a 2006 jsou zajímavé nejen pro nás, ale určitě i pro všechny složky IZS.