Systém uplatňování informací o dalším vzdělávání v pražských médiích Vladimír Dubský Šárka Hastrmanová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Další vzdělávání obyvatel Prahy pohledem jeho poskytovatelů a účastníků Závěry z kvalitativních šetření Pavel Kuchař CHEVAL s.r.o.
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.

Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Sport a psaná média redakční praxe v moderním newsroomu.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Internet versus tisk Klubový večer SPIR Klub Avion.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Budoucnost kohezní politiky Pozice Poslanecké sněmovny Kristýna Kočí.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
ManagerWeb.cz » 1 Právní rádce - leader na trhu právních informací Právní rádce je měsíčník informující o nových právních úpravách, poskytuje výklady a.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Typologická matice tisku podle jeho zaměření a cílových skupin čtenářů
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Prezentace časopisu Vydavatel: ECONOMIA a.s. – leader na trhu ekonomických a odborných periodik v ČR.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Sponzoring. Tři pilíře Sponzor (firma, podnik) Sponzorovaní (neziskové organizace) Zprostředkovatelé spolupráce (média)
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Sponzoring.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Ekonomika veřejného sektoru
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Transkript prezentace:

Systém uplatňování informací o dalším vzdělávání v pražských médiích Vladimír Dubský Šárka Hastrmanová

Možnosti medializace  Tištěná média  v bezplatných metropolitních novinách – Metro, 24hodin, Metropolitní expres  radniční noviny a specializované noviny (např. Učitelské noviny).  Internet  zájem zejména ze strany na vzdělávání specializovaných internetových médií jako jsou například personalista.com, vzdelani.cz, ucimse.cz.

Typologie článků  Texty vycházející z výzkumu a trendové články  potřeby, motivaci a ochotu Pražanů účastnit se kurzů dalšího vzdělávání  nejnovější trendy v oblastí dalšího vzdělávání (na základě výsledků z kvalitativního šetření a konzultací s experty na oblast dalšího vzdělávání)  Servisní články  hlavní zaměření medializace  přináší informace o konkrétní nabídce kurzů, jejich dostupnosti, vhodnosti pro konkrétní skupiny potenciálních zájemců, délce, ceně atd

Průběh medializace  celostátní tištěná média, ve kterých pravidelně vychází rubrika spojená s oblastí dalšího vzdělávání (Právo, Respekt)  tištěná média, jejichž obsah je zaměřen na dění v metropoli (Expres, E15, Metro)  odborné časopisy, které se věnují problematice vzdělávání (Učitelské listy, Fórum)  internetové portály primárně informující o vzdělávání, nebo portály, které mají rubriku o vzdělávání (Personalista.com, Vzdelani.cz)

Zájem o mediální výstupy  Medializace článků vycházejících z výsledků výzkumu byla velmi úspěšná (přinášely nové unikátní informace)  Medializace servisních článků pro jednotlivé městské části byla částečně úspěšná (s některými periodiky městských částí navázána dlouhodobá spolupráce)  O servisní články o jazykových kurzech a PC kurzech byl u deníků nižší zájem  Články o trendech v oblasti dalšího vzdělávání byly úspěšné (seriály o další vzdělávání s týdenní periodicitou bezplatnými Expresem a E15)  Média se zajímala i o články o zájmovém vzdělávání  O články o místních iniciativách a společnostech, které poskytují školení o životním prostředí, byl zájem především ze strany u periodik městských částí

Závěrem  Všechny články dostupné na internetových stránkách Respekt Institutu  Projekt bezpochyby našel i uspokojil cílové skupiny – potenciálních klientů kurzů dalšího vzdělávání i jejich poskytovatelů  Při přípravě podobného projektu v budoucnosti je třeba ještě zvýšit důraz na včasnou dohodu o spolupráci s médii, která by se tak stala těsnější součástí projektu

Děkuji za pozornost!