4. železniční balíček 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Revize Nového přístupu
Úvod do mezinárodního práva rodinného
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Správní právo Pojem správního práva.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Sjednocení objednávky dopravní obslužnosti Olomouckého kraje.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Projekty EOC v ČR v období
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č
Aktuální stav v oblasti interoperability
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Zelená kniha – Koncepce veřejné dopravy seminář Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou, 19. května
Ministerstvo dopravy České republiky
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Výzvy a přínosy interoperability pro železniční průmysl a železniční dopravu Eric Fontanel Generální ředitel UNIFE.
Čtvrtý železniční balíček a jeho dopad na uspořádání železnice v ČR
Nezávislý regulátor je nutnost, nikoli zbytečný nadstandard! Milan Chovanec, stínový ministr dopravy za ČSSD , Praha.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Evropská železniční agentura
Smluvní zajištění Pražské integrované dopravy
Nařízení vlády č. 453/2004 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro (transpozice Direktivy 98/79/EC)
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 9. setkání s dopravci, Praha,
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽELEZNIČNÍ, a.s. Zkušenosti z použití TSI za subsystém Řízení a zabezpečení V ÝZKUMNÝ Ú STAV Ž ELEZNIČNÍ, a.s. Obsah:  Použité.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 25. a
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Legislativa v dopravě ČR Ing. Tomáš Matras,
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 30. a
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Legislativa výlukové činnosti
Šetření mimořádných událostí v drážní dopravě
UZAVÍRÁNÍ SMLUV O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
4. železniční balíček a ERTMS/ETCS
Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu
Transkript prezentace:

4. železniční balíček 1

Návrh nařízení o Agentuře Evropské unie pro železnice a o zrušení nařízení (ES) č. 881/2004 Nové pravomoci agentury vydávání povolení k uvedení železničních vozidel na trh vydávání povolení k uvedení typů železničních vozidel na trh vydávání povolení pro uvedení traťových subsystémů řízení a zabezpečení do provozu vydávání osvědčení o bezpečnosti Nové zdroje rozpočtu agentury za vydávání povolení k uvedení na trh a do provozu za vydávání osvědčení o bezpečnosti Zřízení odvolacího senátu v rámci agentury rozhodování o odvoláních v souvislosti s vydáváním povolení k uvedení na trh a do provozu rozhodování o odvoláních v souvislosti s vydáváním osvědčení o bezpečnosti

Návrh nařízení o Agentuře Evropské unie pro železnice a o zrušení nařízení (ES) č. 881/2004 Vydávání povolení pro uvedení traťových subsystémů řízení a zabezpečení do provozu subsystémy, které jsou umístěny nebo provozovány na území Unie Posílená pravomoc kontroly vnitrostátních úřadů vnitrostátní bezpečnostní orgány subjekty posuzování shody Vyšší pravomoc ve vztahu k vnitrostátním předpisům posuzování vnitrostátních předpisů podávání návrhů na jejich schválení nebo odmítnutí

Návrh směrnice o interoperabilitě železničního systému v Evropské unii Rozšíření geografické oblasti působnosti TSI platné na celé železniční síti EU Upřesnění technické oblasti působnosti vyloučení podzemních drah, tramvají a městských kolejových systémů vyloučení funkčně oddělených sítí Zpřesnění terminologie modernizace (úprava subsystému nebo jeho části, která vede ke změně v souboru technické dokumentace přiloženém k ES prohlášení o ověření, pokud tento technický soubor existuje, a která zlepšuje celkovou výkonnost subsystému) obnova (náhrada subsystému nebo jeho části, která nemění celkovou výkonnost subsystému)

Návrh směrnice o interoperabilitě železničního systému v Evropské unii Vydávání povolení k uvedení železničních vozidel a jejich typů na trh agentura vydává povolení k uvedení na trh železničních vozidel a jejich typů dopravce ve spolupráci s provozovatelem infrastruktury kontroluje technickou kompatibilitu mezi železničním vozidlem a trasou, na základě tohoto posouzení uvádí železniční vozidlo do provozu Postup pro uvedení do provozu agentura vydává povolení pro uvedení traťových subsystémů řízení a zabezpečení do provozu vnitrostátní bezpečnostní orgány vydávají povolení pro uvedení subsystémů energie a infrastruktura do provozu Vnitrostátní předpisy přezkum agenturou

Návrh směrnice o bezpečnosti železnic Upřesnění technické oblasti působnosti vyloučení metra, tramvají a lehkých kolejových systémů vyloučení funkčně oddělených sítí Vydávání osvědčení o bezpečnosti jednotné osvědčení o bezpečnosti (nahrazuje původní části A a B osvědčení o bezpečnosti) Vnitrostátní předpisy přezkum agenturou

Návrh nařízení, kterým se mění nařízení č Návrh nařízení, kterým se mění nařízení č. 1370/2007 o veřejných službách v přepravě cestujících po železnici a silnici Změna definice „příslušného místního orgánu“ pokrývá přepravní potřeby městské aglomerace nebo venkovské oblasti Rozšíření katalogu povinností objednatelů dopravní plánování zajištění převzetí vozidel od stávajícího dopravce informační povinnost objednatelů

Návrh nařízení, kterým se mění nařízení č Návrh nařízení, kterým se mění nařízení č. 1370/2007 o veřejných službách v přepravě cestujících po železnici a silnici Zrušení výjimky přímého zadání na železnici nutnost stanovení výjimek (např. přeshraniční služby) limity malých zakázek u železnice: max. 5 mil. € nebo 150 000 km Přechodné období uzavírání smluv v souladu s nařízením nejpozději od 3. prosince 2019 přímo zadané smlouvy nesmí zůstat účinné po 31. prosinci 2022

Návrh směrnice, kterou se mění směrnice 2012/34/EU o vytvoření jednotného evropského železničního prostoru Nezávislost provozovatele dráhy nová definice provozování infrastruktury oblast oddělení výkonu akcionářských práv a povinností státu vůči provozovateli drážní dopravy (ČD) a práv a povinností zřizovatele provozovatele dráhy ve vlastnictví státu (SŽDC) Koordinační výbor na úrovni provozovatele infrastruktury zastoupení žadatelů o kapacitu, uživatelů sítě a zástupců správních celků Úplná liberalizace provozování drážní dopravy ochrana výkonů v režimu závazku veřejné služby právní režim vzniku vztahů mezi objednatelem a dopravcem

Návrh směrnice, kterou se mění směrnice 2012/34/EU o vytvoření jednotného evropského železničního prostoru Společný informační systém a integrace tarifních pravidel systém integrované síťové distribuce jízdních dokladů vs. skutečná tarifní integrace a vzájemné uznávání jízdních dokladů

Věcné připomínky k návrhům České znění dokumentů na webových stránkách Ministerstva dopravy http://www.mdcr.cz/cs/Drazni_doprava/Evropska_unie_na_zeleznici/legislativa/4+balik.htm Věcné připomínky k textu návrhů očekáváme v termínu do 8. března 2013 na adrese: Ministerstvo dopravy Odbor drah, železniční a kombinované dopravy nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12 110 15 PRAHA 1 České znění dokumentů na webových stránkách Ministerstva dopravy http://www.mdcr.cz/cs/Drazni_doprava/Evropska_unie_na_zeleznici/legislativa/4+balik.htm Věcné připomínky k textu návrhů očekáváme v termínu do 8. března 2013 na adrese: Ministerstvo dopravy Odbor drah, železniční a kombinované dopravy nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12 110 15 PRAHA 1 České znění dokumentů na webových stránkách Ministerstva dopravy http://www.mdcr.cz/cs/Drazni_doprava/Evropska_unie_na_zeleznici/legislativa/4+balik.htm Věcné připomínky k textu návrhů očekáváme v termínu do 8. března 2013 na adrese: Ministerstvo dopravy Odbor drah, železniční a kombinované dopravy nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12 110 15 PRAHA 1