• Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy • 3. 4. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Rok 2008; leden až říjen Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk. ing. Josef Tesařík Besip 20. listopadu 2008.
Vyhodnocení dotazníku pro žáka. S kým obvykle jezdíš do školy?
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Bezpečné cesty do školy
Bezpečné cesty do školy Výsledky dotazníkového šetření a školního mapování.
Průzkum dopravního chování a Mapování nebezpečných míst v okolí ZŠ Švehlova, Praha 10 Leden – únor 2013 Základní škola Praha 10 Švehlova 12/2900.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Změny v Újezdě nad Lesy očima školáků
Bezpečnost silničního
 Nepřehlednost kvůli autům, která zde parkují (20x)  Rychlá jízda aut (14x)  Návrhy řešení – Nutné zpomalení vozidel ( 15x v dotazníku, 5x mapy)
ZŠ Meteorologická a MŠ Montessori
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
Bezpečné cesty do školy Základní škola Praha 3, Jeseniova ul. 2400/96 školní rok 2008/2009.
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
Dopravní značky.
Umíte se chovat na silnici?
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
Blízké okolí školy I. Šablona : V/2 Sada: 3 Ověření ve výuce: Třída: 1 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Cesta do školy VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Místo, kde žijeme Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
ZÁKLADNÍ POJMY II. Obec -zastavěné území -počátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami -na účelových komunikacích.
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY VY_32_Inovace_20VA-2 Vypracovala : Mgr. Alena Vaňková ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace.
KONFERENCE MĚSTO PRO DĚTI
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Dopravní psychologie 2; Lenka nixová
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Červená, oranžová, zelená – jedeme!!!
Krajské ředitelství policie hl. m
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Bezpečné cesty do školy
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Krajské ředitelství policie hl. m
DOPRAVNÍ ZNAČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová.
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

• Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy •

 žákovské zastupitelstvo je skupina složná ze žáků ZŠ Polesná, kteří mají zájem podílet se na oganizování různých pospěšných akcí, jako je např. BCDŠ  BCDŠ je projekt, na kterém jsme se rozhodli pracovat z důvodu neúnosné dopravní situace v Újzdě nad Lesy. Jak už sám název napovídá, jeho cílem je vypacovat co nejpřesnější mapu, ve které budou vyznačny nejbezpečnější cesty do školy

 první mapování s dotazníkovím šetřením bylo provedeno Masarykovou základní školou Újezd nad Lesy v roce 2010  ve škole je zapsáno 845 žáků 1. křižovatka Novosibřinská/Starokolínská  auta mají nastejno s chodci zelenou  zpomalit intervaly, lépe seřídit 2. křižovatka Starokolínská/Polesná  chybí přechod a chodník  neviditelnost do vozovky  schody vedou do vozovky  chodník končí v zeleni  chybí chodník k přechodu  dodělat přechod a chodník

3. křižovatka Polesná/Čentická  nebezpečný přechod  zviditelnit přechod a opravit ho, přidat zákaz zastavení 4. křižovatka Toušická/Chotěnovská  chybí přechod  přidat přechod 5. ulice Rohožnická  po celé ulici chybí přechody  přidat přechody 6. křižovatka Pilovská/Budčická  neviditelnost do vozovky  pečovat o keře

7. ulice Budčická a Pilovská  chybí chodník  vybudovat chodník 8. křižovatka Čekanovská/Polepská  neviditelnost do vozovky  přidat zrcadla 9. ulice Novosibřinská  chybí chodník  dodělat chodník Byl vytvořen Školní plán mobility

 provedeno Žákovským zastupitelstvem Újezd nad Lesy (ŽZ) v období říjen - listopad 2012, vyhodnocení leden březen 2013  Ve spolupráci s ÚMČ Praha 21 byly vytvořeny otázky, které ŽZ předalo k vyplnění do jednotlivých tříd. Celkem bylo odevzdáno 744 vyplněných dotazníků (ve škole zapsáno 815 žáků) Popis konkrétních problémových míst 1. ul.Novosibřinská, přechod u restaurace  auta nedodržují rychlost  nepouštějí chodce na přechodu

2. ul. Čentická  rychlé projíždění aut  špatný povrch silnice, stříkání z louží od aut 3. ul.Čentická x Polesná  přechod špatně označen + zajištěn  neukáznění řidiči  často není výhled  poškozený povrch, v zimě nebezpečí 4. Novosibřinská x Polesná  schody vedou jen do silnice – žádný přechod  chodník končí …  řidiči při odbočování nerespektují chodce (včetně těch, co vezou děti)

5. ul.Staroklánovická, Novosibřinská  auta zůstávají v křižovatce, špatné seřízení semaforů 6. ul.Starokolínská (Level)  rychlá jízda řidičů  jízda na červenou  chybí upozornění na děti  zpomalení rychlosti 7. přechod “ Lídl“  agresivní řidiči jedoucí příliš rychle  špatně seřízená světla, odbočující vozidla jedou do chodců  nejvíce využívaný přechod

 autem je dováženo do školy 369 dětí, jen v 1. třídách z odevzdaných 115 dotazníků je dováženo autem 81 dětí, ve druhých třídách z 98 odevzdaných dotazníků je dováženo autem 57 dětí  pěšky dochází do školy 302 dětí, někdy s kombinací dovozu autem  autobusem dojíždí 247 dětí  sezónně na kole 6 dětí

 na kole 81 dětí  autobusem 49 dětí  pěšky 30  autem 24 dětí  na koloběžce 10  ul. Chotěnovská není přechod

 skoro polovina dětí je dovážena do školy autem  nebezpečně se děti cítí na přechodech v okolí škol 1. i 2. stupně a na světelné křižovatce u nákupního střediska Lidl Doporučení  realizovat školou ve spolupráci s MČ osvětové akce ke snížení počtu dovážených dětí do školy auty  realizovat MČ ve spolupráci s Městskou policií projekt hlídání na přechodech  zvýšit dohled na přechodech převážně v okolí škol

Karolina Šuláková Barbora Černoušková Lukáš Vojáček za Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy