ZKUŠENOSTI PRACOVIŠŤ ZAPOJENÝCH DO ŘEŠENÍ PROJETŮ EU NA LF UK PLZEŇ ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV V. Zamrazil Endokrinologický ústav Praha Subkatedra endokrinologie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O.Sláma, Š. Špinka Projekt „Paliativní péče v ČR“ Senát PČR
Advertisements

Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
Seminář o všech aspektech choroby Charcot-Marie-Tooth Senát ČR 7. 11
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Léčba karcinomu štítné žlázy u pacienta v chronickém dialyzačním programu a monitorování hladiny TSH po aplikaci Thyrogenu. Lenka Kristenová Pavel Širůček.
I. Odborné setkání studentů lékařských fakult na téma “Aktuality v diagnostice a léčbě interních onemocnění - kardiologie, kardiochirurgie, gastroenterologie,
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
Tématické okruhy doktorského studia:  Tribologie  Diagnostika  Únavové vlastnosti  Konstrukce a virtuální navrhování  Průmyslový.
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Apolinář 65: včera, dnes a zítra
Organizace psychiatrické péče o děti a dorost
MUDr.František Schneiberg
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Spolupráce hepatologa a psychiatra u drogově závislých pacientů
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Health Technology Assessment biomedicínské techniky
1.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ přednosta MUDr. Zdeněk Košťál.
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
XIX.den profesora Vladimíra Staška Onkologie 21. století
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Úvod do psychologie
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Intervenční programy, poradny podpory zdraví
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a Konečná informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Etika a realita Jana Vojtíšková Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK Praha Praktická lékařka Praha.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Teze NAP pro řešení Alzheimerovy choroby a obdobných onemocnění v České republice Odbor zdravotních služeb MZ.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Protilátky proti štítné žláze Prof. MUDr. Richard Průša, CSc. ÚKBP, UK 2.LF a FN Motol Určeno pro studenty 2. LF.
Česká iniciativa pro astma obecně prospěšná společnost Prof. MUDr. Petr Pohunek, CSc.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
MUDr. František Schneiberg
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Formy lázeňských pobytů a lázeňské péče
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
v onko-urologii Využití radiofarmak v diagnostice a léčbě
Národní diabetologický program (NDP)
Protilátky proti štítné žláze
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Zaměření a funkce sociálního lékařství (SL)
Stipendia města Ostrava
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Studijní obor Fyzioterapie
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Obor zdravotních služeb MZ
Ústav lékařské informatiky, 2. LF UK
Dětská klinika LF UP v Olomouci Akademický rok JOURNAL CLUB časopisecký klub Termín: 6. prosince 2017, 13,30- 15,00 hod. Seminární místnost,
Česká revmatologická společnost a Česká lékařská společnost J. E
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

ZKUŠENOSTI PRACOVIŠŤ ZAPOJENÝCH DO ŘEŠENÍ PROJETŮ EU NA LF UK PLZEŇ ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV V. Zamrazil Endokrinologický ústav Praha Subkatedra endokrinologie IPVZ

ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV PRAHA 1957 založen jako součást vědecko- výzkumné základny MZ (Výzkumný ústav endokrinologický) Dosud příspěvková organizace MZ (příspěvek je spíše formální)

Doc. MUDr. Karel Šilink, DrSc

V budově kláštera voršilek od r Volba lokalizace ústavu doc. Šilinkem určovala do značné míry osudy ústavu Nejméně 3 projekty výstavby nového ústavu v Krči : dnes nový IKEM

HLAVNÍ NÁPLŇ ČINNOSTI: Výzkumná Diagnostická a léčebná Pedagogická

VÝZKUMNÁ ČINNOST Tyreoidální okruh :  jodový deficit – epidemiologie –  vyšetřeno cca osob  detailní terénní průzkum stavu štítné žlázy i celkového zdravotního stavu cca osob  optimalizace diagnostiky – prioritní zavádění radionuklidových materiálů využití komplexního statistického přístupu  optimlalizace léčby – zejména nádory štítné žlázy autoimunitní tyreopatie vztah tyreopatií a dalších chorob (diabetes, polyglanulární syndromy)

Impaktované publikace v letech

VÝZKUMNÁ ČINNOST Okruh steroidní diagnostiky a terapie  prioritní postupy stanovování široké škály steroidních hormonů a hodnocení jejich významu (nověji např. neurosteroidy) Obezitologická problematika  studium hormonů tukové tkáně, epidemiologické studie

KLINICKÁ DIAGNOSTIKA A LÉČBA Bezprostřední aplikace získaných výsledků v rámci  ambulantní činnosti – stálý nárůst, t.č. několik desítek tisíc pacientů za rok  konziliární činnost hospitalizovaných i ambulantních pacientů

PEDAGOGICKÁ ČINNOST Pregraduální: 3 lékařské fakulty UK v Praze Pedagogická fakulta UK v Praze Jihočeská univerzita atd. Postgraduální: v rámci činnosti subkatedry endokrinologie IPVZ (sídlí v ústavu), dalších zařízení IPVZ, rezidenční místo endokrinologie kontinuálního vzdělávání (ČLK) Ostatní: příležitostně, popularizace endokrinologie

SOUHRN I. Endokrinologický ústav 50 let úspěšně řeší endokrinologickou problematiku Prioritně se věnuje štítné žláze a onemocněním steroidních žláz Patří mu priority ve využití radionuklidových metod, lékařské kybernetiky a imunoendokrinologie V současné době rozšiřuje zájem o obezitologii Má bohatší zkušenosti v diagnostice a léčbě endokrinopatií

SOUHRN II. Je široce angažován v pregraduální výuce na lékařských i dalších fakultách a VŠ Je základnou pro činnost endokrinologické subkatedry IPVZ Zapojuje se do systému kontinuálního vzdělávání a popularizačních programů

Kontaktní adresa Endokrinologický ústav Národní 8, Praha 1 Tel.: (ústředna) Fax: Sekretariát ředitele doc. MUDr. V. Hainera, CSc.: Tel