Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Advertisements

Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Konference Zdravá škola ve Zdravém městě Chrudim dne Spolupráce Zdravých škol a Zdravého města v Chrudimi.
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.
Bezpečnost silničního
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
Bezpečnost seniorů v dopravě. Za seniory osoby považujeme osoby, jejichž věk je vyšší než 65 let Po šedesátce právě vlivem věku lze zaznamenat změny organizmu,
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, Kyjov.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Název Dopravní výchova - značky
Umíte se chovat na silnici?
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
Projekt dětská skupina MOTÝL
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Národní program zdraví – projekty podpory zdraví Putování za zdravým jídlem Mít své tělo ráda Krok za krokem za zdravým životem Národní program řešení.
Dětské dopravní hřiště Hustopeče, areál Lipová
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Městská policie Most V. Nezvala 2678 preventistka MP manager prevence kriminality města Mostu Lucie Jungmannová Ilona Kozlová
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
KONFERENCE MĚSTO PRO DĚTI
Cyklistický kroužek V listopadu na ZŠ s RVMPP Buzulucká zahájil svou činnost nový sportovní kroužek, který je zaměřen na cyklistiku. Kroužek vznikl pod.
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Moje přečtené knihy Leden 2016 Alexandra Hendrychová, 2.A., ZŠ U Pálenice.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Autor: Mgr. Radana Marelová
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
Výbory a pracovní skupiny
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Prázdniny bezpečnější
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Š A B L O N Y II.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi

Besedy Městské policie 1. třídy probíhá na všech Základních školách v Chrudimi akce „Bezpečná cesta do školy“. připomenou hlavní zásady pohybu v dopravním prostředí, upozorní je na potencionální nebezpečí, se kterým se mohou setkat, a zdůrazní následky, které při nedodržení těchto zásad bezpečného chování může přinést. Zopakují základní principy bezpečného přecházení komunikace Správné chování na zastávkách MHD a po výstupu z MHD

2. a 3. třídy – volný čas Témata : Pozor na cizí lidi Zásady správného chování na hřišti Nebezpečí při nálezu injekční stříkačky Psi Tísňové linky a zásady správného telefonování Cca 1 vyučovací hodina

3. třída – základy dopravní výchovy Vybavení kola Povinnosti cyklisty Základní dopravní značky Cca 1 vyučovací hodina

4. třídy - Dopravní výchova a jízda na kole Opakování ze 3. třídy Pravidlo pravé ruky Dopravní značky Zásady správné jízdy na kruhovém objezdu Bezpečná jízda = radostná jízda Základy bezpečného pobytu na komunikaci při jízdě na kole Vybavení kola, řešení dopravních situací Plachtová hra Jdeme bezpečnou cestou

Dopravní výchova na školách Téma dopravní výchovy je zahrnuto každoročně v nabídce besed MP

Zážitkové vycházky Děti v praxi poznají nebezpečné situace v okolí školy prostřednictvím zážitkové vycházky se strážníkem MP Učí se znát příčiny a následky svého chování a jednání

Dozory strážníků na přechodech Dozory u škol, na nepřehledných a frekventovaných místech V pracovní dny mezi 7 – 8 hod. Střídání lokalit (na základě podnětů rodičů dětí)

Jdeme bezpečnou cestou Plachtová hra Jdeme bezpečnou cestou Využívání při akcích a osvětových kampaní

Pravidelné akce a osvětové kampaně Bambiriáda Bezpečné prázdniny Evropský týden mobility a Evropský den bez aut Národní dny bez úrazů

Kampaň „Na kolo jen s přilbou“ Cílem kampaně je propagovat nošení cyklistických přileb u dětí od 3 - 18-ti let Osvědčená metodika MUDr. Martina Sedláka z Kroměříže Předpokládáme snížení počtu úrazů hlavy díky vyššímu nošení cyklistických přileb, propagace cyklistiky a zdravého životního stylu.

Kampaň probíhá nyní ve dvou etapách – jaro, podzim Do realizace se zapojila všechna školská zařízení Myšlenka kampaně zasáhne 3.500 dětí ve věku od narození do 18 let. Na základních školách je tato problematika spojena i s dalšími předměty např. vlastivědou, rodinnou, občanskou výchovou, tělesnou a výtvarnou výchovou.

Kontroly Městskou policií probíhají kontroly cyklistů na silnicích, hřištích, u škol, cyklostezkách S přilbou jsou odměněni drobnými cyklodárky. Zapojení cykloprodejen – uplatnění slevových kuponů na nákup cyklopřileb

Vyvrcholení kampaně Vstupenkou pro děti do 18 let bývá cyklistická helma a kolo. Účastníci splňující tyto podmínky, získají slosovatelný žeton. Musí projít povinná stanoviště – první pomoc, znalost značek, základních silničních předpisů a vybavení kola Připraveno je mnoho zajímavých cen. První cenou bývá kolo. Ceny výhercům předává místostarosta Petr Řezníček.

Kampaň Vidíš mě? Metodika z Kroměříže Cílem je naučit děti používat reflexní materiály Zapojeny všechny MŠ a ZŠ

Městská policie Chrudim Děkuji za pozornost. Petr Zlesák Městská policie Chrudim Resselovo náměstí 1 Chrudim 469 622 666