Program Celoživotního učení-Erasmus Pedagogická fakulta Nabídka studijních pobytů a pracovních stáží na akademický rok 2013/2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus + pro akademický rok
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
LIFELONG LEARNING PROGRAMME Program celoživotního učení Studium v zahraničí.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Ústav pedagogických věd
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Účast na projektech LLP Erasmus Výjezd pregraduálních studentů je možný až po absolvování 1. ročníku Všeobecné lékařství - reálně – v období blokového.
Studijní pobyty ERASMUS Doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. – Michaela Plašilová.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Studijní pobyty ERASMUS doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. – Monika Hebková.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Studijní pobyty ERASMUS+
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Program Celoživotního učení-Erasmus Pedagogická fakulta Nabídka studijních pobytů a pracovních stáží na akademický rok 2013/2014

Podmínky pro možnost výjezdu na studijní pobyt či pracovní stáž programu Erasmus:  Student akreditovaného bakalářského, magisterského, doktorského studia na Pedagogické fakultě UHK v prezenční, kombinované či distanční formě  V době výjezdu je zapsán min.ve 2.ročníku studia (platí pouze pro Bc., student navazujícího studia může vyjet již v 1.ročníku)  Po celou dobu pobytu musí mít statut studenta, nesmí studium přerušit ani ukončit (do zahraničí může vyjet student, který má již uzavřené studium a je tzv. čekatel na státnice).  Občanství v ČR nebo země, která se účastní programu LLP, trvalý pobyt v ČR nebo země, která se účastní LLP, status uprchlíka v ČR či zemi LLP  Student může vyjet jednou na studijní pobyt a jednou na pracovní stáž Erasmus během celého svého studia na všech VŠ

STUDIJNÍ POBYTY

Výběrová řízení :  Vypisují se v minimálně 2 termínech pro zimní a letní semestr zvlášť  Výběrové řízení pro akademický rok 2013 / 2014: - zimní semestr: letní semestr: (zřejmě) 1.6. – Vyhlášení výběrového řízení a formulář přihlášky naleznete na webových stránkách Pedagogické fakulty Hradec Králové: pod Pedagogická fakulta, Oddělení pro vědu a zahraniční stykyhttp://  Přihláška spolu s motivačním dopisem (psaný česky, na max.2 strany A4) se v termínu zašle elektronicky na  pro každou destinaci si podejte jednu přihlášku, lze podat libovolný počet přihlášek, ale vždy uveďte preferenci  Neobsazená místa (letní semestr) jsou nabídnuta v doplňkovém ko le (probíhá v září 2013)

Kritéria výběrového řízení:  kompatibilita studijního oboru studenta s nabízeným oborem partnerské instituce  výborné studijní výsledky  jazykové znalosti na požadované úrovni (doložitelné certifikátem, zkouškou, apod.)  vyšší ročník či opakovaná účast ve výběrovém řízení  motivace (přiložený motivační dopis)  jiné aktivity dokládající zájem

Do jakých destinací je možné vyjet :  na evropské univerzity, které mají s PdF UHK uzavřenu bilaterální dohodu  na univerzity uvedené v Závazném plánu pro NAEP  pouze na univerzity uvedené v plánu obdrží univerzita finanční prostředky na vyplacení stipendií

Hodnocení studijního pobytu  Student má povinnost splnit min.3 předměty nebo přivézt 10 kreditů. Po splnění předepsaných formalit a odevzdání předepsaných dokumentů je studentovi pobyt uznán a zapsán předmět Zahraniční stáž, za který obdrží 20 kreditů.  Předmět Zahraniční stáž bude uveden v Dodatku k diplomu.  Získané kredity za předměty absolvované v zahraničí budou uznány po splnění předem stanovených podmínek a to na základě slučitelnosti předmětů s předměty UHK (v kompetenci garantů předmětů).

Financování studijního pobytu  student obdrží stipendium na celý pobyt (v jedné nebo dvou splátkách) na svůj bankovní účet  jedná se o paušální částku na 1 měsíc pobytu v zahraničí  částka je stanovena pro konkrétní zemi, její výše je stanovena na národní úrovni, stejná pro studenty všech českých VŠ  tabulka stipendií naleznete na  stipendium nepokrývá plné náklady spojené se studiem v zahraničí, slouží k částečnému pokrytí nákladů  předpokládaná finanční spoluúčast studenta

„Studijní povinnosti˝  Student je povinen se řádně zapsat do ročníku (podmínka k autorizaci pobytu)  Student je povinen si řádně zapsat předměty na celý akademický rok (tak jako kdyby do zahraničí neodjel)  Student si nezapisuje rozvrhové aktivity na semestr, ve kterém odjíždí (není podmínkou k tomu, aby předměty byly uznány po návratu), vyjma studentů, kteří na zahraniční pobyt odjíždějí v 2.polovině semestru  student si předmět Zahraniční stáž nezapisuje předem, předmět je zapsán zpětně  student má možnost si vyškrtnout či dopsat předměty po návratu z pobytu s ohledem na ne/uznání a ne/splnění zapsaných předmětů formou podání žádosti, bez poplatku  Pozor! nelze vyškrtnout předmět, který byl jakoukoli formou absolvován, nebo klasifikován(čili i nedostatečně)

Kurzy EILC Intenzívní kurzy méně používaných jazyků (př. Portugalština) (tedy nejsou to: Aj, Fj, Nj, Špj, Rj)  pro studenty vybrané na studijní pobyt Erasmus (podmínka k účasti!)  příslušný jazyk nesmí být studijním oborem studenta na domácí VŠ  konají se na zahraničních univerzitách 2x ročně před začátkem semestru, trvají 2- 6 týdnů  student se může účastnit kurzu, který probíhá na jiné univerzitě v rámci země, kde bude na studijním pobytu  přihlášky do kurzů se podávají elektronicky přes VŠ: - do 1.6. pro letní kurzy (probíhají srpen-září), - do pro zimní kurzy (probíhají leden-únor)  vybraný student obdrží stipendium (ve výši měsíčního stipendia do dané země), z kterého si student hradí ubytování, dopravu a stravu, EILC kurzy jsou zdarma

PRACOVNÍ STÁŽE

Na jaké typy institucí lze vyjet:  více v Kvalifikačních podmínkách pro pracovní stáže (na či )  Nelze vyjet na pracovní stáže na těchto institucích:  organizace spravující programy Evropských společenství (za účelem zamezení konfliktu zájmů a/nebo dvojího financování)  národní diplomatické reprezentace země původu studenta v hostitelské zemi.  zastoupení domovské země studenta nebo veřejné instituce domovské země studenta = ambasády, konzuláty, kulturní instituty, zastoupení krajů, kulturní instituce apod.

Výběrové řízení:  většinou se vypisuje se ve 2 kolech výběrového řízení  Výběrové řízení pro rok 2013 / 2014: 1.kolo-proběhlo do Případné 2.kolo bude vyhlášeno od (záleží na přidělených financích)  Formulář přihlášky lze najít na webových stránkách Pedagogické fakulty Hradec Králové: pod Pedagogická fakulta, Oddělení pro vědu a zahraniční stykyhttp://  Přihláška spolu s motivačním dopisem (psaný česky, na max.2 strany A4), příp. s doložením již předjednané stáže se v termínu zasílá elektronicky na

Kritéria výběrového řízení :  kompatibilita studijního oboru studenta s nabízenou/vyhledanou stáží na zahraniční instituci (odpovídající oborové zaměření)  formulace účelu pracovní stáže  znalost cizího jazyka  výborné studijní výsledky  vyšší ročník či opakovaná účast ve výběrovém řízení  motivace (přiložený motivační dopis)  zkušenost z pobytu v zahraničí

Hodnocení pracovní stáže :  student má povinnost absolvovat pobyt a splnit obsah stáže  po splnění předepsaných formalit a odevzdání předepsaných dokumentů je studentovi pobyt uznán a zapsán předmět Zahraniční pracovní stáž a obdrží 10 kreditů, předmět bude uveden v Dodatku k diplomu

Financování pracovní stáže  student obdrží stipendium( na celý pobyt v jedné nebo dvou splátkách na svůj bankovní účet)  jedná se o paušální částku na 1 měsíc pobytu v zahraničí  částka je zhruba o 1/3 vyšší než u studijního pobytu  částka je stanovena pro konkrétní zemi, její výše je stanovena na národní úrovni, stejná pro studenty všech českých VŠ (tabulka stipendií na )  stipendium nepokrývá plné náklady spojené s pobytem v zahraničí, slouží k částečnému pokrytí nákladů  předpokládaná finanční spoluúčast studenta, možnost výdělku ze strany přijímající instituce

Nabídka studijních pobytů na zimní semestr 2013/2014 Celkem 29 stipendií na 13 vysokých školách a 8 evropských zemích

Německo : studium v němčině Katholische Universität Eichstätt Universität Merserburg - délka: 4 měsíce (říjen-leden) - stipendium: 405 EUR/ měsíc - studijní obor: 14 vzdělávání 31 sociální obory Dánsko : studium v angličtině VIA University College Viborg West Jutland University College, Esbjerg -délka: 4 měsíce (srpen-prosinec) -stipendium: 555 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání, sociální obory -programy pro Erasmus studenty: „Social Entrepreneurship“ (Viborg) „Animation as a learning tool“ (Viborg) „Swan is born“ (Esbjerg)

Francie: studium ve francouzštině Université de Limoges Université d ´Orléans Université de Nantes -délka: 4 měsíců (září-prosinec) -stipendium: 473 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání, 222 lingvistika Litva: studium v angličtině Kaunas University of Technology -délka: 4 měsíce (září – prosinec/leden) -stipendium: 301 EUR/měsíc -studijní obor: 31 sociální vědy

Norsko: studium v angličtině Telemark University College - délka: 4 měsíce (srpen – prosinec) - stipendium: 571 EUR - studijní obor: 214 design -program pro Erasmus studenty: „ Environmental Art“ Portugalsko: studium v angličtině /portugalštině Instituto Politécnico de Coimbra Polytechnic Instituto de Braganca -délka: 4 měsíce (září-prosinec) -stipendium: 353 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání, speciální vzdělávání - kurz portugalštiny (EILC)

Polsko: studium v polštině/ruštině Uniwersytet Marii Curie-Sklodowskiej Lublin -délka: měsíců (říjen-únor) -stipendium: 316 EUR/měsíc -studijní obor: UMCS Lublin - 21 výtvarné umění, 212 hudba, muzikologie Turecko: studium v angličtině Muğla University - délka: 4 měsíce (září – leden) - stipendium: 324 EUR/měsíc - studijní obor: 14 vzdělávání

Nabídka studijních pobytů na letní semestr 2013 / 2014: (Jedná se o předběžný seznam)

Rakousko: studium v němčině Pädagogische Hochschule Steiermark Graz - délka studia: 4 měsíce (březen – červen) - stipendium: 430 EUR/měsíc - studijní obor: 14 vzdělávání Belgie: studium v angličtině Katkolieke Hogeschool Brugge-Oostende -délka: 3 měsíce (únor-duben) -stipendium: 404 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání - program pro Erasmus studenty: „Keys for Teachers in Europe“ (20 ECTS)

Kypr: studium v angličtině University of Cyprus Nicosia -délka: 4,5 měsíce (pol.ledna-květen) -stipendium: 355 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání -kurz řečtiny Německo: studium v němčině / angličtině Katholische Universität Eichstätt Just Liebig University Giessen -délka: 4 měsíce (duben-červenec) -stipendium: 405 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání (Eichstatt), 222 lingvistika (Giessen),

Dánsko: studium v angličtině University College South Denmark - Esbjerg VIA University College Viborg -délka studia: 4 měsíce (únor – květen, červen) -stipendium: 555 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání, 31 sociální obory - programy pro Erasmus studenty: „Living and Learning“ (Esbjerg) „Social Entrepreneurship“ (Viborg) „Animation as a learning tool“ (Viborg) - kurz EILC Španělsko: studium v angličtině Universidad Católica de Valencia San Vincente Mártir -délka studia: 3 měsíce (únor- květen) -stipendium: 409 EUR/měsíc -studijní obor: 222 lingvistika

Estonsko: studium v angličtině Tallinn University -délka: 5 měsíců (únor-červen) -stipendium: 312 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání Francie: studium ve francouzštině Université de Limoges Université de Lorraine -délka: 4 měsíce (únor-květen) -stipendium: 473 EUR/měsíc -studijní obor: 222 lingvistika

Litva: studium v angličtině Mykolas Romeris University -délka: 4 měsíce (únor-červen) -stipendium: 301 EUR/měsíc -studijní obor: 31 sociální vědy -kurz litevštiny (EILC) Lotyšsko: studium v angličtině Riga Stradiņš University -délka: 5 měsíců (únor-červen) -stipendium: 297 EUR/měsíc -studijní obor: 31 sociální vědy

Nizozemí: studium v angličtině Katholieke Hogeschool PABO Zwolle -délka: 5 měsíců (únor – červen) -stipendium: 459 EUR/ měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání - kurzy EILC Norsko: studium v angličtině Volda University College Telemark University College -délka: měsíců (leden, únor – květen) -stipendium: 571 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání, 144 primární edukace

Portugalsko: studium v angličtině / portugalštině Instituto Politécnico de Viana do Castelo -délka: 4 měsíce (únor – květen) -stipendium: 353 EUR/měsíc -studijní obor : 14 vzdělávání (IPB); 211/214 výtvarné umění(IPVC) -kurz portugalštiny (EILC) Turecko: studium v angličtině/ turečtině Muğla University Arel University Istanbul - délka: 4 měsíční (únor – červen) - stipendium: 324 EUR/ měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání (Muğla); 214 textilní, grafický design (Arel) - kurz turečtiny ( EILC)

Slovinsko: studium v angličtině Maribor University -délka: 5 měsíců (březen-červenec), -stipendium: 322 EUR/měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání, 144 primární vzdělávání, 222 lingvistika -kurz slovinštiny (EILC) Švýcarsko: University of Teacher Education Central Switzerland -délka: 4 měsíce (únor-květen) -stipendium: 553 EUR/ měsíc -studijní obor: 14 vzdělávání

Pracovní stáže: Nabídka: Belgie, Francie, Německo, Španělsko, Turecko, Velká Británie př. možnost asist. pobytu pro učitele AJ na ZŠ v Turecku při Mugla University aj. kde hledat: - Pracovní zprávy - Partner search Další možnost: konsorcium Educa International, o.p.s

Tuto prezentaci, další potřebné informace k programu naleznete na webových stránkách Pedagogické fakulty UHK: Závěrečné zprávy studentů z jejich studijních pobytů a pracovních stáží jsou na:

Kontakt: Oddělení pro vědu a zahraniční styky Děkanát Pedagogické fakulty Sídlo: budova C náměstí Svobody 301 Mgr. Lucie Martinková Tel Pedagogická fakulta-Oddělení pro vědu a zahraniční

Děkuji za pozornost! Těším se na setkání s Vámi při vyřizování Vašeho studijního pobytu či pracovní stáže do zahraničí!

 Prezentace studentů: Prezentace studentů Šustrová Monika (Kypr – Řecko) Čermáková Lucie a Míčová Alena (Nizozemí – Zwolle) Válková Martina ( VB – pracovní stáž) Jechová Veronika ( Portugalsko – IPB Coimbra) Jindra Petr a Marešová Veronika ( Turecko - Istanbul) Dohnal Petr ( Dánsko – VIA) Šimek Josef ( Litva - Kaunas University of Technology) Glosová Karla a Závorková Adéla ( Turecko – Mugla) Hanusová Petra a Kružicová Michala ( Německo – Eichstaett) Matoušková Tereza ( Portugalsko – IPB Coimbra)