Plagiáty na NF VŠE petr.barton@vse.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora studentů s SPU na MU
Advertisements

Základy redakční práce
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Jak má vypadat článek i pro zkoušku. Název (Title) stručný, výstižný Autoři Adresy Affiliation (Při více autorech bývá označen Corresponding author) Abstract:
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
Citace, citování Plagiátorství
SLDK Zvolen, 12. září 2007 Boj s plagiáty Milan Šorm
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Sociální konstruktivismus
Etická výchova ve školách – projekt 2010 Začínáme u mladé generace.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
KEG Použití vzorů při vyhledávání na webu Václav Snášel.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Systémy pro podporu managementu 2
Jak psát texty ke kombinované formě studia Projekt Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji.
 Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem a použitými myšlenkami z jiných zdrojů [Boldiš, 2002].  dokázat vlastní.
Studium je práce s texty Úvodní přednáška. Práce s texty Tvoří východisko i základ studia Texty jako vstup – čtení Texty jako výstup – psaní Texty tištěné,
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_O8_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Úvod do studia- 7. seminář Elektronické informační databáze Robert Zbíral.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
5. Prezentace výsledků experimentální práce
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra fyziologie rostlin, PřF UK RNDr. Jan Petrášek, Ph.D. Základní dělení 3.1.
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
Data pro posuzování environmentálních rizik Hustopeče, Petr Trávníček Luboš Kotek Petr Junga.
Citace textů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na VŠ S sebou - test OSP NSZ = Národní srovnávací zkoušky OSP = Test obecných studijních předpokladů.
Studijní IS a plagiáty Růžena Zemanová.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_REGULOVÁNÍ.
Úvod do studia Strategie vyhledávání zdrojů Robert Zbíral.
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
MS ACCESS Databáze pro každého. Základní pojmy  Data  určitá fakta, vztahující se k objektům z reálného světa, uložená v paměti počítače  Informace.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
4. BIBLIOGRAFICKÉ CITACE, CITAČNÍ NORMA ISO 690 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Úvod do psychologie Barbara Caková Carl Rogers – Sposob bytia.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Setkání zaměstnanců Pedagogické záležitosti So ň a Vávrová, Libor Marek.
Zdroj: pixabay.com Jak na citace?.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Maturity – jaro 2013.
PSY103 Vývojová psychologie I Zuzana Masopustová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vedení poznámek.
Konflikt, koření života
VÝTAH Mgr. Michal Oblouk.
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

Plagiáty na NF VŠE petr.barton@vse.cz

Motivace: proč plagiáty? Snaha o zlepšení kvality a náročnosti výuky ECTS: méně kursů, větší časová náročnost Ekonomie: 90.léta=učebnice, nyní pův. texty Přístup do databáze JSTOR Nárůst významu psané komunikace v hosp. Tereziánské metody ve středním školství Zkušenosti pedagogů ze zahraničí

Studentské nepochopení problému Role odkazu je primárně buzerace, kvůli autorským právům (možná u přímých, u nepřímých určitě ne) Jakmile cituji špatně, je to špatně Musím odcitovat i “co je to úroková míra „Já si to tak přesně pamatuji z četby, doslovná shoda je shodou náhod.“ Uvedu-li seznam literatury, nejsem plagiátor

První test reálného stavu Rok předtím apely novým děkanem 65 studentů 34 vyhodnoceni jako “plagiát“ 12 nevyhodnoceno jako „plagiát“, protože bylo aspoň z kontextu patrno, že jde o citaci (Bartoň posílá na smrt za tři odhalená slova)

Co není plagiát V této fázi oceňujeme pokus o naznačení zdroje. Pokud z kontextu jasné, že jde o cizí názor, dokonce nemusí být ani „ “ ! Heuristické pravidlo: jedna průměrně dlouhá věta může být náhoda. 2 ne. Pokud jde evidentně o opomenutí, neřešíme

Co považujeme za plagiát Přímé: 2 věty souvislého textu, opakovaně Nepřímé: přeformulovaný odstavec (půl strany), kdy je jednoznačný zdroj

Jak nakládáme s plagiátory Odhalený člověk předá plagiát (spolu s důkazním materiálem) děkanovi Děkan předává k posouzení discip. komisi DK doporučí trest: důtka podmínečné vyloučení nepodmínečné vyloučení Trest „přepracování“ nepovažujeme za trest, neboť student nic neriskuje pokusem o odevzdání plagiátu. („Pokus o vraždu je trestný čin“.)

Technika odhalování Musí odpovídat technice tvorby plagiátů Ekonomické chování plagiátora: cesta nejmenšího nákladu V současnosti je nejlevnějším informačním zdrojem pro studenty Google. Teprve až se podchytí Google, vytěsní se studenti do čerpání z ostatních prací (Google má Jstor)

Tipy a triky Elektronická verze = sine qua non. Ve Wordu lépe než v .pdf (zobrazuje znaky) Jasné změny stylu (bakaláři neumí psát) Zvláštní syntax = zdroj je v angličtině Nejčastější způsob stavby plag. = cihlová zeď