ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Možnosti Propojování ECVET a NSK Mezinárodní seminář projektu POspolu
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Národní soustava kvalifikací
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ EVROPSKÝCH INICIATIV KOORDINAČNÍ CENTRUM PRO ECVET SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ EVROPSKÝCH INICIATIV
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Organizační struktura
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Evropská dimenze OV a její odraz v činnosti NÚOV
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ZÁVĚREČNÁ JEDNÁNÍ SEKTOROVÝCH RAD 1. čtvrtletí 2015.
Implementace EQAVET v ČR
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Otrokovice.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Jednotky výsledků učení
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Individuální projekt OP VVV
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
NSK – vazby na evropské procesy
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Rozvoj výuky cizích jazyků
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
Aktuální informace o KAP
Organizační struktura
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vítejte na třetí místní konferenci
Kariérové poradenství a podnikavost
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová

NÁVRH IMPLEMENTACE V ČR •Podpora odborného vzdělávání na mezinárodní úrovni (evropské projekty, zahraniční stáže) i v České republice (podpora partnerství škol a podniků) •Pro počáteční vzdělávání využitím potenciálu ECVET •k podpoře učebních mobilit •k zatraktivnění odborného vzdělávání •k podpoře kvality ve vzdělávání •V dalším vzdělávání a v oblasti uznávání výsledků učení propojováním existujícího kvalifikačního systému s ECVET •IPN NSK2 •IPN UNIV2

SCHVÁLENÁ OPATŘENÍ  Udržování evropské spolupráce a aktuálnosti informační základny ECVET  Ustavení Koordinačního centra pro ECVET, které na celostátní úrovni zajišťuje koordinaci aktivit souvisejících se zaváděním ECVET  Zajištění vyžádané informační a metodické podpory pro realizaci mobilit využívajících ECVET  Výběrové doplňování systému odborných kvalifikací v NSK o dimenzi ECVET  Zpracování žádosti a realizace individuálního národního projektu podporujícího mobilitu žáků středních škol  Zpracování žádosti a realizace individuálního národního projektu zaměřeného na doplnění odborných kvalifikací v NSK o dimenzi ECVET

VYTVOŘENÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRO ECVET  Koordinační centrum je ustaveno rozhodnutím MŠMT.  Součásti:  odborná skupina pro ECVET,  pracovní skupina NÚV,  národní tým expertů ECVET.  Centrum na národní úrovni koordinuje aktivity související se zaváděním ECVET a o své činnosti a jejích výsledcích informuje stanoveným způsobem MŠMT.  Ustavení centra je v domácím i v mezinárodním prostředí vnímáno jako významný signál dalšího postupu zavádění ECVET v ČR.  Centrum je součástí mezinárodní sítě. Spolupracuje s centry pro ostatní evropské nástroje (EQF, EQAVET, Europass).

ZDROJE INFORMACÍ A DOSTUPNÉ MATERIÁLY  Doporučení EP a Rady  Lépe poznáváme ECVET  ECVET pro geografické mobility  Evropský nástroj ECVET a příprava podmínek pro jeho implementaci v České republice  Schválený návrh způsobu zavádění ECVET v ČR

DĚKUJI ZA POZORNOST