Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4 www.fme.vutbr.cz 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Statutární město Ostrava
Transkript prezentace:

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  období realizace projektu 2009 – 13  v rámci OP Výzkum a vývoj pro inovace - Regionální VaV centra  areál FSI VUT v Brně Pod Palackého vrchem  rekonstrukce, modernizace a přístrojové vybavení odborných pracovišť, laboratoří a certifikovaných zkušeben fakulty (780 mil. Kč především na technologie)  projekt orientován na aplikovaný výzkum a vývoj se zaměřením na MSP  motivace pro mladé a talentované výzkumné pracovníky a příležitost pro zahraniční vědce a experty  posílení atraktivity studia technických a přírodovědných oborů a zkvalitnění studijních programů (zaměření na praxi). NETME Centre (Nové technologie pro strojírenství)

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  Zavedení problémově orientovaného vzdělávání do studijních plánů strojního inženýrství (prof. Petruška) - OP VK 2.2 inovace studijních programů  Komplexní systém pro získávání, vzdělávání a trvalé zapojování talentů do výzkumných a vývojových center AV ČR a FSI VUT v Brně (prof. Hartl) - OP VK 2.3 lidské zdroje ve VaV  Kooperační síť pro strojní inženýrství (prof. Petruška) – OP VK 2.4 partnerství a sítě 11 projektů - přes 120 mil. Kč  8 - příjemci  3 - partneři (VŠB -TU Ostrava, ZČU v Plzni) Projekty OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (ESF) na FSI

Seminář k problematice spolupráce v OP VK Projekt v oblasti 2.4 (Partnerství a sítě) CZ.1.07/2.4.00/ Vytvoření sítě a nalezení efektivních forem spolupráce  vytvoření sítě partnerských institucí s využitím silných stránek každé z nich (VŠ, výzkum.instituce, klastr, hospodářská komora, česká firma, pobočka zahraniční společnosti)  vytvoření kooperační strategie a optimální struktury sítě  návrh „typových“ forem spolupráce (jak spolu účelně komunikovat)  realizace společných seminářů, konferencí, ………(i za účasti MSP)  webová platforma (virtuální kontaktní místo)  e-sborník příspěvků  příprava a předložení společných projektů (OP PI, TIP, ………)  podpora hospodářské činnosti a smluvního výzkumu Kooperační síť pro strojní inženýrství – cíle projektu

Seminář k problematice spolupráce v OP VK Fakulta strojního inženýrství (FSI) VUT v Brně  Ústav mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky (ÚMTMB)  Ústav konstruování (ÚK) Fakulta strojní Vysoké školy báňské -TU Ostrava Ústav fyziky materiálů Akademie věd ČR Národní strojírenský klastr Hospodářská komora okresu Přerov Slovácké strojírny Uherský Brod Siemens Electric Machines Timken ČR Instituce zapojené do projektu

Seminář k problematice spolupráce v OP VK tzv. klíčové aktivity  Vytvoření kooperační sítě (návrh kooperační strategie + struktury sítě)  Realizace stáží (v ČR i v zahraničí) a aplikace získaných poznatků  Podpora vzdělávacích aktivit ke zvýšení spolupráce + vytvoření systému znalostí  Vytvoření a podpora rozvoje kontaktních míst Období realizace projektu: – Hlavní činnosti projektu

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  upřesnění cíle a společných zájmů  vytipování silných stránek partnerských institucí  návrh typových forem spolupráce  vytvoření webové platformy pro partnery  organizace společných setkání, workshopů, konferencí  společná účast na oborových akcích (strojírenský veletrh, veletrh pracovních příležitostí, dny firem na fakultách, dny otevřených dveří, exkurze,..)  vytvoření občasníku s odbornými příspěvky a články na téma spolupráce (e-forma)  příprava společných projektů (7.RP, TIP, OP PI, aj.) KA 1 - kooperační strategie a struktura sítě

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  stáže studentů a VŠ pracovníků u partnerů  krátkodobé stáže členů projektového týmu ve vybraných vzdělávacích a výzkumných institucích v zahraničí  aktivní účast na seminářích, setkáních a konferencích s problematikou spolupráce a tvorby sítí  vyhledávání příkladů dobré praxe a tvorba databáze zkušeností a poznatků  aplikace získaných poznatků v praxi  rozšiřování sítě a forem partnerství Vždy v souladu se zaměřením projektu. KA 2 – realizace stáží a aplikace získaných poznatků

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  vzdělávání odborných pracovníků projektového týmu (obecné znalosti a problematika spolupráce)  semináře pro studenty doktorského studia (spolupráce, stáže, praxe, témata prací)  vzdělávací aktivity v oblasti propagace VaV výsledků a marketingu  proškolení manažera kontaktního místa  vzdělávání cílových skupin (zaměstnanci i studenti) v oblasti práce s informačními zdroji, transferem znalosti, aj.  vytvoření systému „znalostí“ (nabídka odborné spolupráce, výsledky VaV, expertní týmy, aj.) a jeho zpřístupnění partnerům aj. institucím KA 3 – vzdělávací aktivity a tvorba systému znalostí

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  upřesnění činností kontaktních míst  realizace virtuálního kontaktního místa (CP) – specifická nabídka každého partnera / odkaz na webové stránky  návrh a vytvoření fyzického kontaktního místa (FSI a ÚFM)  proškolení manažera CP  tvorba informačních a propagačních materiálů především o odborných činnostech institucí  vytvoření a distribuce elektronického zpravodaje uživatelům CP  příprava a realizace odborných schůzek, dvou a více stranných jednání a videokonferencí KA 4 – tvorba a rozvoj kontaktních míst

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  prof. Jindřich Petruškakoordinátor projektu, ředitel Ústavu mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky FSI;  prof. Martin Hartlředitel Ústavu konstruování FSI;  prof. Ivo Dlouhý Ústav fyziky materiálů AV ČR;  Dr. Anna PlchováFakulta strojní VŠB -TU Ostrava;  Ing. Lubomír Gogelamanažer Národního strojírenského klastru;  Ing. Jitka Palkováředitelka Hospodářské komory Přerov;  Ing. Hana Petrušková oddělení výzkumu, vývoje a vnějších vztahů FSI;  Kontakty, webové stránky