Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola: Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_TE2.19 Netradiční omáčky6 Vytvořeno: 25.9. 2013 Ověřeno: 16.10. 2013 Třída: SUS2
PŘÍLOHY A DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM Vzdělávací oblast: Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah: 1 vyučovací hodina Pomůcky: notebook, projektor Klíčová slova: omáčka česneková k fondue, čínská švestková, ďábelská Anotace: Materiál je určen k seznámení se s dalšími druhy netradičních omáček využívaných při přípravě pokrmů.
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Česneková omáčka k fondue: je jednoduchá studená omáčka vhodná k masovému fondue
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Cikánská omáčka k fondue: je studená omáčka je vhodná k přípravě masového fondue
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Čínská švestková omáčka: je výborná omáčka je vhodná k přelití mas: grilovaných pečených
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Ďábelská omáčka: je ostrá omáčka je vhodná ke grilovaným pokrmům je to pikantní omáčka má načervenalou barvu
OPAKOVÁNÍ Jaká omáčka je vhodná k masovému fondue? Je to omáčka česneková a cikánská. Která omáčka je vhodná na přelití mas pečených a grilovaných? Je to omáčka čínská švestková. Která omáčka se vyznačuje ostrou chutí, červenou barvou a pikantností? Jde o omáčku ďábelskou.
Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.