Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ POSTUPY PŘI EXISTENCI RŮZNÝCH NÁSTROJŮ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A RŮZNÝCH TYPŮ ÚZEMÍ Ing. arch. Miriam Blažková ÚÚR Brno říjen 2006.
Advertisements

Stavební zákon po novele s účinností od
Vsakování odpadních vod do horninového prostředí
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Provázanost stavebního zákona a o vodovodech a kanalizacích
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Právní úprava ochrany vod
Ochrana vod Zákon 254/2001 Sb.o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) Zákon upravuje právní vztahy k povrchovým a podzemním vodám, vztahy fyzických.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Nařízení vlády č. 416/2010 Sb. a metodický pokyn Mgr. Emílie Trakalová Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Stavební zákon č. 183/2006 Sb. po novele zák. č. 350/2012 Sb. V odní zákon č. 254/2001 Sb. Praha Přednáší JUDr.Václava Koukalová Jaroslava Nietscheová,
Řízení zpracování a projednání stupně projektu Projekt pro vydání územního rozhodnutí o umístění stavby.
Komunální odpadní vody a kaly
Ing. Martin MALÍŘ ředitel II. odboru ČBÚ Podzimní setkání těžařů ve dnech 5. – v hotelu Myslivna v Brně 1.
KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
Stavební zákon Autorizace
Vodní díla a nakládání s vodami vybrané otázky
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb.
Povolování staveb Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují a) budovy, a to např. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m 2 zastavěné.
PRÁVNÍ ÚPRAVA OCHRANY VOD Filip Dienstbier, 2006.
Právní úprava ochrany lesa
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
Seminář č. 2 – PŽP II Právní režim ochrany vod a ovzduší. JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Odpadní vody Vodní právo PVPI.Průchováteze Podzim 2011.
Stavební právo.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Stavební právo. NOVÝ STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k , velká novela k
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Ing. Jaroslava Engelová12. listopadu 2015 Použití přípravků na OR, ochrana podzemních a povrchových vod, ohlašovací povinnosti.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Stavební právo.
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Ochrana vod.
odbor politiky bydlení
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání úseku vodního hospodářství MZe s pracovníky vodoprávních úřadů
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Stavební pozemky (teze)
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Právní aspekty domovních a malých ČOV
Územní opatření o stavební uzávěře
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011

§1 – Rozšíření předmětu úpravy Nově:  doklady k nakládání také pro tepelná čerpadla, sanacím a snižování hladiny podzemních vod.  doklady pro stanovení ochranného pásma vodního zdroje, vodního díla.  doklady pro stanovení způsobu a podmínek pro vypouštění důlních vod.  doklady pro povolení výjimky při použití závadných látek  doklady pro schválení manipulačních řádů vodních děl  náležitosti opatření obecné povahy

Úprava dokladů pro:  oznámení užívání stavby vodního díla  ohlášení udržovacích prací  ohlášení obnovy vodního díla  ohlášení vodohospodářských úprav  ohlášení stavebních úprav  ohlášení výrobků CE  náležitosti rozhodnutí, souhlasů a vyjádření §1 – Rozšíření předmětu úpravy

§2 – Doklady pro nakládání s vodami  Týká se nově sanací, tepelných čerpadel a snižování hladiny  Doplněn doklad o vlastnickém právu, pokud není v katastru a doklad práva k pozemků, pokud jde o vzdouvání  Ve stanovisku povodí nově souřadnice X, Y  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí  Doplněn doklad v případě nakládání s vodami za účelem chovu ryb...  Doplněn rozsah prováděcího projektu sanačních prací §3 – Náležitosti povolení  Doplnění údajů o útvaru podzemních vod  Doplnění podmínek pro použití závadných látek ke krmení ryb ….

§3a – Doklady pro povolení - domácnosti  Doplněn doklad o vlastnickém právu k vodnímu dílu  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí §3b – Náležitosti povolení  Doplnění údajů o útvaru podzemních vod

§3c – Doklady pro vypouštění odpadních vod  Doplněny podzemní vody  Doplněn doklad o vlastnickém právu k vodnímu dílu, pokud není v katastru a doklad práva k pozemků, pokud jde o vzdouvání  Ve stanovisku povodí nově souřadnice X, Y  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí §3d – Náležitosti k vypouštění odpadních vod  Zrušeno – náležitosti jsou obsaženy v NV 61/2003 Sb. a 416/2010 Sb.

§3e – Doklady pro vypouštění - domácnosti  Doplněn doklad o vlastnickém právu k vodnímu dílu  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí §3 – Náležitosti povolení  Zrušeno – náležitosti jsou obsaženy v NV 61/2003 Sb. a 416/2010 Sb.

§4 – Doklady pro povolení k některým činnostem  Ve stanovisku povodí nově souřadnice X, Y §5 – Náležitosti povolení k některým činnostem  Doplnění údajů o útvaru podzemních vod §6 – Doklady pro stavební povolení  Doplnění údajů o útvaru podzemních vod v případě hraničních vod  Ve stanovisku povodí nově souřadnice X, Y §7 – Náležitosti stavebního povolení  Doplnění údajů o útvaru podzemních vod

§7a – Doklady pro stavební povolení DČOV  Beze změny §7b – Náležitosti povolení  Beze změny §7c – Doklady pro kolaudační rozhodnutí §7d – Náležitosti kolaudačního rozhodnutí  Beze změny

§7e – Doklady pro vypouštění zvlášť nebezpečných látek  Beze změny §7f – Náležitosti povolení pro vypouštění zvlášť nebezpečných látek  Pouze formální změna

§8 – Doklady pro souhlas  Ve stanovisku povodí nově souřadnice X, Y  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí  Nově výčet a druh chráněných území a ochranných pásem §9 – Náležitosti souhlasu  Doplnění údajů o útvaru podzemních vod §10 – Doklady pro vyjádření §11 – Náležitosti vyjádření  Beze změny

§11a – Doklady pro vydání kolaudačního souhlasu  Beze změny §11b – Náležitosti kolaudačního souhlasu  Beze změny §11c – Doklady pro prodloužení platnosti povolení  Zrušeno §11d – Oznámení o užívání stavby  Beze změny §11e – Ohlášení udržovacích prací, obnovy vodního díla  doplněny vodohospodářské úpravy  doplněno vyjádření stavebního úřadu o souladu s územním souhlasem, popř. územním rozhodnutím

§11f – Doklady pro odběr a stavební povolení - domácnosti  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí §11g – Doklady pro vypouštění a stavební povolení- domácnost  Rozšíření obsahu vyjádření osoby s odbornou způsobilostí §11h – Ohlášení DČOV - CE  Podrobnosti stanoví formulář – v textu pouze odkaz na formulář

Dále viz. text vyhlášky 

Děkuji za pozornost tel