Aplikace T-WIST Evidence dokumentů - řešení spisové služby pro eGovernment Petr Havelka Mgr. Ondřej Malý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Informační systém krizového řízení kraje
Spisová služba Ivana Šmídová
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Zkušenosti s hostováním spisové služby
K-base – Středočeská alternativa Freebase
Hydroekologický informační systém VÚV TGM, v.v.i.
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Technologická centra a hostování Jihlava
Problematika informatiky v obcích Libereckého kraje Hostovaná spisová služba MM Liberec Tomáš Weinzettl Alena Drábková.
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
1 Představení divize služeb Tomáš Nekola. EVROFIN Int. spol. s r.o.  Založení společnosti v roce 1993  Centrála v Ústí nad Labem  Pobočky Praha, Brno,
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
ISSS 2005, Hradec Králové Zavádění elektronické podatelny, praktické zkušenosti Bc. Irena Rálišová, Město Sezemice Mgr. Tomáš Lechner, Triada spol. s r.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Spisová služba „light“
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Digitální mapa Prahy.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Realizační tým ICZ duben 2005
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Portál jako Dynamic WorkPlace.  Cleverbee s.r.o.  společnost založena 2000  15 let zkušeností (prodej a vývoj ERP řešení)  švýcarská společnost se.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Transkript prezentace:

Aplikace T-WIST Evidence dokumentů - řešení spisové služby pro eGovernment Petr Havelka Mgr. Ondřej Malý

… jsme jedna z vedoucích společností za oblast (G)IS v ČR Společnost T-MAPY 17.4.2001 představení rok založení 1992 75 pracovníků sídlo Hradec Králové pobočky: Praha, Brno, Ostrava mateřská společnost T-Kartor Sweden AB certifikace ISO ISO 9001:2001 a ISO 14001:2005 rozsah činnosti: vývoj software T-WIST a ESRI, tvorba GIS dat a poskytování služeb pro GIS/ZIS Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … jsme jedna z vedoucích společností za oblast (G)IS v ČR

Spisová služba dle pravidel… 17.4.2001 zákon č.499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě vyhláška č.646/2004 o podrobnostech výkonu spisové služby zákon č.500/2005 Sb. Správní řád zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu spisový řád a organizační každé organizace zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů a příslušná prováděcí vyhláška memorandum o spolupráci mezi MV ČR a zástupci výrobců elektronických SSL Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.

Evidence dokumentů – prostředí 17.4.2001 provoz aplikace server - varianty technologie open source (Linux, PostgreSQL, Apache) platforma MS (Windows, MS SQL, IIS) klient - běžné PC, bez nutnosti instalace dalšího sw uložení dokumentů (filesystem serveru, db, externí) velikost úložiště záleží na technologických možnostech samostatné databáze pro jednotlivé obce základní prostředí uživatele běžný www prohlížeč (MS IE, Mozilla Firefox) přístup k aplikaci je reprezentován www adresou (https://....., login, heslo) varianty klientů (standardní a odlehčený pro malé obce) Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.

Evidence dokumentů – co umí … páteřní aplikace IS organizace 17.4.2001 Základní funkce aplikace: řešení pro evidenci, správu, archivaci a skartaci dokumentů sleduje pohyb dokumentů v rámci organizace a jejich vyřízení dokumentů ve stanové lhůtě umožňuje historizaci záznamů (kdo, co a kdy editoval) nabízí pět typů uživatele podle druhu činnosti podatelna, podatelna-odbor, vedoucí, referent, správce tiskne protokoly, obálky, štítky, čárové kódy.…. obsahuje nastavení šablon pro odpovědi (rtf) umožňuje ukládání dokumentů jako e-přílohy (doc, rtf, pdf) a jejich vyhledávání dle libovolných kritérií poskytuje statistický přehled o dokumentech počty a typy za organizaci, odbory, referenty,… Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … páteřní aplikace IS organizace

Evidence dokumentů – a okolí 17.4.2001 Aplikace umožňuje integraci s okolím: obsahuje universální konektor na bázi SOAP služeb umožňuje integraci s: s frankovacím strojem (např. Xertec, Neopost) s elektronickou podatelnou (např. TrustPort® ePodatelna,…) s evidencí ARES (pro import kontaktních údajů o ekon. subjektech) s aplikacemi VITA software (Stavební úřad, Přestupky,…) se systémy ISVS CzechPoint, IS RŽP, OK Nouze s úložištěm dokumentů (např. ELOenterprise, Documentum - nástroje pro správu, skenování a ukládání dokumentů do datového skladu, možné uložení přímo do db Oracle) dalšími aplikacemi (Evidence úkolů, Evidence stížností a petic, Evidence žádostí o informace, Evidence objednávek, Evidence faktur, Úřední deska,….) je připravená pro komunikaci s datovými schránkami Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … aplikace je otevřená 6

Evidence dokumentů – ukázky 17.4.2001 Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.

Evidence dokumentů – ukázky 17.4.2001 Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. 8

ED – vazba na datové schránky … rozhraní ED je připravené 17.4.2001 Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … rozhraní ED je připravené 9

ED – varianty provozu Možnosti provozování aplikace jsou variantní: 17.4.2001 Možnosti provozování aplikace jsou variantní: SSL pro obec (řešení pro obec) aplikace je nainstalována na server obce a slouží pouze pro potřeby obce SSL pro obce v ORP/KÚ (řešení - hosting pro příslušné obce) aplikace je nainstalována na server ORP/KÚ v technologickém centru ORP/KÚ je správcem aplikace a poskytne obcím formou hostingu jednotlivé přístupy SSL formou hostingu (řešení - hosting pro obce) aplikace je nainstalována na server firmy T-MAPY dodavatel je správcem aplikace a poskytne obcím formou hostingu jednotlivé přístupy Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. 10

… ovšem není se čeho bát  ED – implementace 17.4.2001 nezbytná analýza výchozího stavu práce s dokumenty úprava Spisového a organizačního řádu soulad s legislativou (garantuje dodavatel) změna stylu práce pro uživatele nutnost případné integrace s agendami generující dokumenty (SU, SOC, PK, MAT, ŽP,…) Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … ovšem není se čeho bát  11

Evidence dokumentů – zákazníci 17.4.2001 Nové Město na Moravě, Chodov Jindřichův Hradec, Nymburk Třinec, Nový Jičín, Hlučín Hořice, Bystřice nad Perštejnem Roudnice nad Labem, Děčín (vč. pilotního provozu varianty ORP-obec) …… a co Vaše organizace? Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … více než 2500 uživatelů

Aplikaci je možno vyzkoušet na demo…. 17.4.2001 Aplikaci je možno vyzkoušet na demo…. Děkuji za pozornost. Petr Havelka GSM: 607 960 130 e-mail: petr.havelka@tmapy.cz T-MAPY spol. s r.o. Špitálská 150, 500 03 Hradec Králové tel.: 498 511 111, fax: 495 513 371 e-mail: info@tmapy.cz, http://www.tmapy.cz Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více slidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.