Nokia PC Suite, synchronizace mobilu s PC Martin Bambula 27.11.20093MA3811.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Přehled mobilních zařízení
… najdu tam, co neznám !.
Informatika Počítačové sítě.
Den s Fleetem Nokia Tomáš Hampl 9. června Obsah Nokia CK-100 Nokia CK-300 Nokia CK-600 Závěr.
Výkonná a pohodlná správa zařízení se systémem Windows Mobile® 6.1 v podnikovém prostředí Mezi nabízené funkce patří: Centralizovaná, bezdrátová správa.
Sintony® 60 - bezpečný domov v elegantním hávu
MOBILNÍ TELEFONY.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Informatika Internet.
Počítačová síť a typy sítí
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
1 Přehled novinek v serveru Exchange 2007 Marian Henč Technology Specialist – AD & Messaging
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-01.
BEZDRÁTOVÉ MYŠI VYPRACOVALA: Naděžda Pištěková AKADEMICKÝ ROK: 2008/2009.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
Telefonování přes Internet
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Tablety (mobilní zařízení)
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Síť a MS Windows.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Bluetooth Rudolf Helm.
Název materiálu: Bluetooth Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: leden 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Virtualizace Zpracoval Martin Dvořák, ITV 22.Října 2009.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Eliška Běhounková Veronika Kalinová
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Mobilní telefony v Linuxu Gammu a Wammu Michal Čihař.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
PT – P750W Základní specifikace:
Mobilní telefony a tablety
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Elektronické bankovnictví
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Firmware počítače a jeho význam Tematická oblast: Úvod do předmětu
Počítač a digitální fotoaparát
Počítačová síť.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Nokia PC Suite, synchronizace mobilu s PC Martin Bambula MA3811

Obsah →Co je to synchronizace →Způsoby synchronizace →Co k synchronizaci s PC potřebujeme →Proč synchronizovat mobil s PC? →Výhody / nevýhody →Nokia PC Suite MA3812

Co je to synchronizace →Propojení dvou zařízení ─ v našem případě mobilu s PC nebo s jiným zařízením (jiný mobil, WiFi AP) →Propojení kalendáře, MS Outlooku, souborů, ů, hudby, SMS zpráv, atd MA3813

Způsob synchronizace →pomocí technologie bluetooth →pomocí infračerveného paprsku →pomocí sériového kabelu nebo USB kabelu MA3814

Co k synchronizaci s PC potřebujeme →Mobilní telefon vybavený BT, IP nebo možností připojení kabelu k PC →V počítači nainstalovaný odpovídající program →Zapnout BT na obou zařízeních, „spárovat“ přístroje, nastavit synchronizaci MA3815

Proč synchronizovat? →Usnadnění práce →Lepší správa mobilu →Možnost zálohování dat, kontaktů, SMS, nastavení mobilu →Propojení kalendáře v mobilu a PC →Kopírovaní a organizace hudby do hudebních telefonů (NOKIA xpressmusic, iPhone,…) MA3816

Výhody →Přehled nad mobilem u PC →Psaní SMS zpráv na PC →Uzamknutí PC při odpojení telefonu →Možnost upgradovat firmware mobilu →Pohodlné kopírování souborů mezi PC a počítačem MA3817

Nevýhody →Nutnost mít stále zapnutý bluetooth  menší výdrž baterie  existují i viry napadající mobily MA3818

NOKIA PC Suite →Freeware →V češtině →Jednoduchý MA3819

NOKIA Communication Centre MA38110

Zdroje →Wikipedia.org →Uživatelská příručka Nokia PC Suite MA38111

Konec Děkuji za pozornost MA38112