Družstvo KRYCHLE. Cesta Naše cesta vedla do Modřanské rokle. Ovšem dostat se tam, byl pro nás nelehký úkol. Najít vchod do rokle nebylo tak jednoduché,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symbióza některých hřibovitých hub s kořeny vyšších rostlin
Advertisements

Přírodní společenstva
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
LES – LESNÍ PATRA Patro mechové Patro bylinné
Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
Lesy mírného pásu Vypracoval: Honza Mazánek.
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Stromy.
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.18 Téma: PowerPoint.
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Poznávání přírodnin.
Rostliny semenné Semenné rostliny se rozmnožují semeny.
Odpočívadlo na Dvorských – místo bývalé černé skládky.
Příroda Benešovska.
Památné stromy.
Lesy jako zdroj včelí pastvy
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6
Rozmanitost lesů, Význam lesů, Péče o lesy.
Lesy mírného pásu Jan Dušek.
Lesy mírného pásu Listnaté (J) Smíšené Jehličnaté (S)
Nahosemenné rostliny - STROMY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Přírodopis  Prezentace zaměřená pro přípravu na závěrečný poznávací test z přírodopisu druhého pololetí 6. ročníku základní školy!
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
LESNÍ PATRA.
Společenstvo les – test
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Určování rostlin (les)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Trénink krytosemenných dřevin
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
VY_32_INOVACE_02_DEN ZEMĚ_ Umím pozorovat les a jeho život AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
OKOLÍ BYSTŘICE PROJEKT NAŠÍM ÚKOLEM BYLO: Ekologicky zhodnotit území od Doubravy po silnici na Jeníkov - Stávající situace - Proč je Bystřice.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
Les - rostliny, houby-prezentace
TEST - SPOLEČENSTVO LES
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
Přírodní společenstva v České republice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Společenstva lesů - stromy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
ŠKOLY PRO VENKOV.
Ekosystém les Houby Přírodověda 4. ročník
Národní park Vysoké Tatry
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Radana Marelová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Přírodní společenstva v České republice: LES
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
14. f Vegetace mírného pásu
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Transkript prezentace:

Družstvo KRYCHLE

Cesta Naše cesta vedla do Modřanské rokle. Ovšem dostat se tam, byl pro nás nelehký úkol. Najít vchod do rokle nebylo tak jednoduché, jak se zdálo. Po úspěšném odchycení jedné paní, která nám poradila jsme vstoupily do tajemství přírodního parku. Zde jsme i našly naši studánku…

Základní charakteristika  Zeměpisné souřadnice: 50° 0 ′ 5,85 ″ s. š. 14° 26 ′ 35,46 ″ v. d.  Rozloha: 124,88 ha  Katastrální území: Cholupice (Praha)  Nadmořská výška: m. n. m.  Počet studánek (v této lokalitě): 9  Vlastník lesa: Hlavní město Praha  Správce lesa: Odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy  Vyhlášení PR:

Trochu vypátrané HISTORIE  Studánka byla naposledy opravena před 5o lety  Ještě před 2o lety tam stála dřevěná cedule s informacemi o třech studánkách  Informační cedule záhadně zmizela  Teprve před dvěma týdny vzniklo sdružení dětí Zálesák (ze ZŠ Meteorologická, která je nad studánkou), které se stará o studánku.

Dnešní stav  Zdejší studánky už skoro nikdo nezná  Značení nikde není  Cesta ke studánkám je pouze vyšlapaná stezka  Okolo se válejí pouze odpadky

Popis terénu  Studánka se nachází v roklině mezi dvěma stráněmi  Původní zdroj byl nejspíše výš  Na místě studánky vyvřela voda na povrch  Průtok vody je kolísavý, nyní je velice nízký, což je způsobeno malým množstvím srážek

Co zde roste?  STROMY, KEŘE, POLOKEŘE:  Buk lesní  Smrk stepilý  Bříza bělokorá  Habr obecný  Dub zimní  Smrk opadavý  Trnovník akát  Maliník,ostružiník, jahodník  Bez černý  Modřín opadavý  Kapraď samec  Bažinné trávy-ostřice • HOUBY:  Bedla vysoká  Hřib satan  Muchomůrka saténová

Co zde žije?  Sojka  Vrána  Skokan hnědý  Sýkora koňadra

Informační panel

Dnešní pohled na studánky

Náš návrh na úpravu

Děkujeme za pozornost