a Internetové dispečinky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Technologický informační a řídicí systém
Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Hosting informačního systému K2
Informatika Počítačové sítě.
Technologický informační a řídicí systém
Modulární technologický informační a řídicí systém
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Průmyslová komunikace
Internet Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Podnikový systém SEWSS Jakub Charvát STATISTICA Enterprise-wide SPC System.
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Počítačová síť a typy sítí
INTERNET - TERMINOLOGIE
Povodňový informační systém Ing
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Představení společnosti CORAL s.r.o.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Přehled
Internet.

IP telefonie studie a co dál
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Silverlight - Tirs.NET Antonín Hofmann - Radek Špelda -
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Jiří Kuhn, CORAL s.r.o. Clusterová řešení TIRS.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Redakční systém dopravní informace pro státní správu ISSS 4. dubna 2006.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
Daniel Halmich, CORAL s.r.o. Dálkové monitorování objektů a zařízení.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Daniel Halmich, CORAL s.r.o. Profesionální SCADA/HMI systém TIRS.NET Jak efektivně, rychle, s maximální úsporou nákladů.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Vysoká škola technická a ekonomická
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

a Internetové dispečinky Facility management a Internetové dispečinky na platformě TIRS Daniel Halmich, CORAL s.r.o. halmich@coral.cz, www.coral.cz

Řešení pro firmy nabízející : Dálkový dohled a správu objektů nebo technologií Firmy, které se zabývají dálkovými dohledy nad svěřenými objekty nebo technologiemi požadují: Rychlou realizaci dohledu Připojení velmi vzdálené technologie Maximální spolehlivost a bezpečnost řešení Opakovatelnost řešení Možnost realizovat vlastními pracovníky Variabilní otevřené řešení Co nejnižší náklady Dálkové dohledy zahrnují např.: výměníkové stanice kotelny technologické budovy sklady obchodní domy (markety) další objekty a technologie

Požadavky na dohledový systém Mobilní pracovník Objekt 1 Sledované objekty Internet Centrální dohledový systém TIRS Objekt 2 Centrála Objekt x

Varianta 1 – Komunikační modul C2COM HTTP V případě provádění dohledu nad vzdálenou technologií je použití stávajících komunikačních prostředků např. radiomodemů, GPRS modemů, apod. velmi nákladné, nebo i nemožné. Proto se nabízí použití efektivnějšího komunikačního kanálu – INTERNETU. Pro toto řešení nabízí společnost CORAL s.r.o. komunikační modul C2COM HTTP. C2COM HTTP Je nová unikátní možnost komunikace s PLC automaty, připojenými do sítě Internet. V místě PLC automatu stačí jakékoli připojení do Internetu (WiFi, GPRS, ADSL, Ethernet,…), které nemusí mít pevnou IP adresu. Mezi PLC automat a vlastní připojení na Internet je vložen komunikační modul C2COM HTTP se SW, který převádí data PLC automatu na formu přenositelnou po síti Internet. V PLC automatu není nutné provádět žádné přizpůsobení pro tuto komunikaci. PLC automaty je možné dálkově povelovat a parametrovat. Možnost použití se odvíjí od typu PLC automatu. Dálkově monitorovaný objekt nemusí mít přidělenu pevnou IP adresu.

Varianta 1 – Komunikační modul C2COM HTTP Mobilní pracovník Centrála Internet Centrální dohledový systém TIRS Sledovaný objekt Techno-logie Modul C2COM HTTP

Varianta 2 – Lokální dispečink TIRS Mobilní pracovník Centrála Internet Centrální dohledový systém TIRS Sledovaný objekt Lokální dispečink TIRS Techno-logie Klient

Kombinace předchozích variant Mobilní pracovník Sledovaný objekt Techno-logie Modul C2COM HTTP Centrála Internet Centrální dohledový systém TIRS Sledovaný objekt Lokální dispečink TIRS Techno-logie Klient

Možnosti centrálního dohledu v systému TIRS Monitorování, případně i řízení vzdálených objektů. Zobrazení aktuálních stavů připojené technologie. Zobrazení historických stavů technologie formou grafů, tabulek. Rozesílání alarmů e-mailem nebo SMS zprávou na konkrétní pracovníky. Sledování technologických částí (např. doba životnosti, údržba, revizey, atd.) Data jsou ukládána do databáze Microsoft SQL Serveru Možnost předávání dat do podnikových informačních systémů. Připojení objektů mohou zajišťovat i pracovníci dohledové firmy. Tvorba vlastních modulů nebo konektorů.

Internetové dispečinky se systémem TIRSWeb TIRSWeb – založen na technologiích Internetu Webové stránky se vytvářejí obdobně jako jiné stránky v Internetu

Internetové dispečinky se systémem TIRS.NET Webové stránky se vytvářejí obdobně jako jiné stránky v Internetu Internetová nadstavba pro menší aplikace – automatické generování webových stránek s obrázkem vizualizačního panelu s přechody mezi jednotlivými vizualizačními panely. Na Internet se generují vizualizační panely definovaného projektu. Vhodné pro menší aplikace, které je třeba sledovat po Internetu. Vytváření webových stránek s napojením na databázi Microsoft SQL.

Podpora a servis systémů TIRS Zaškolení pracovníků. Záruční a pozáruční servis s garantovanou dobou odezvy. Řešitelský servis Konzultace Hotline (e-mail, telefon)

Děkuji Vám za pozornost. Daniel Halmich, CORAL s.r.o. Veverkova 1343, Hradec Králové halmich@coral.cz www.coral.cz telefon: 498 500 469

Diskuse ? ? ? ? ?