Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technologický informační a řídicí systém

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technologický informační a řídicí systém"— Transkript prezentace:

1 Technologický informační a řídicí systém
TIRS.NET Jak efektivně, rychle, s maximální úsporou nákladů a bez programování vytvořit dispečerskou aplikaci pro monitorování a řízení technologie. Daniel Halmich, CORAL s.r.o.

2 Požadavky na SCADA systém
Požadavky implementačních firem a zákazníků V dnešní náročné krizové době je při výběru dispečerského systému kladen hlavní důraz na: vysokou bezpečnost a odolnost rychlost vytvoření dispečerské aplikace a tím úsporu nákladů vytvoření dispečerské aplikace bez programování a překládání kódu možnost komunikace s různým HW bez speciálních HW modulů nebo SW nízká cena SW maximální škálovatelnost systému a rozšiřitelnost v budoucnu podpora a kontinuální vývoj systému Proto Vám představuji systém TIRS.NET jehož otevřená stavebnicová architektura výše uvedené požadavky splňuje.

3 Historie vývoje systémů TIRS
TIRSWeb TIRS.NET Systém TIRS.NET je produktem české společnosti CORAL s.r.o., která se zabývá vývojem technologických informačních a řídicích systémů TIRS více jak 17 let. To dává našim zákazníkům jistotu, zázemí a záruku kontinuálního vývoje SW dle zpětných vazeb od uživatelů systému případně na míru požadavkům zákazníka.

4 Systém TIRS.NET Získaná ocenění
TIRS.NET - Technologický informační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI plně využívá výhod platformy Microsoft .NET. Otevřené stavebnicové řešení Vlastní tvorba komponent Systém TIRS.NET slouží pro snímání dat z libovolné připojené technologie včetně zobrazení aktuálních a historických stavů formou grafických vizualizačních panelů na monitoru. Dále nabízí ukládání nasnímaných dat do databáze Microsoft SQL s následnou možností zobrazovat historická data formou přehledových grafů, tabulek, vyhodnocování limit a jejich hlášení formou alarmů (opticky, zvukově, SMS zprávy, y). Získaná ocenění „„Microsoft Industry Awards Finalist“ za využití moderních technologií Microsoft, technologickou inovaci a excelenci.

5 Architektura systému TIRS.NET

6 Rychlost vytvoření dispečerské aplikace
= největší úspora nákladů Na vytvoření dispečerské aplikace je třeba méně času než u obdobných systémů jiných firem. Bez programování - Dispečerská aplikace se v systému TIRS.NET nevytváří programováním ale pouze konfigurací s využitím do systému zabudovaných nástrojů, kterou zvládne i nezaškolený uživatel. Rychlost - Otevřená stavebnicová architektura - v projektu používáte a konfigurujete pouze části, které v danou chvíli potřebujete. Rozšiřitelnost - Projekt můžete kdykoliv upravit nebo rozšířit za plného běhu dispečerské aplikace. Otevřenost - Konfigurace a nastavení všech částí systému včetně vizualizačních panelů s obrazem připojené technologie, grafů a tabulek jsou uloženy v otevřeném mezinárodním textovém formátu XML. 32bit i 64bit verze – pro maximální výkon je k dispozici i plně 64bit verze.

7 Hlavní výhody systému TIRS.NET
Služba OS - Jádro systému (komunikace, alarmy, historie,...) běží nezávisle na připojených klientech jako služby operačního systému i bez přihlášeného uživatele, to zajišťuje automatický (re)start aplikace např. při déletrvajícím výpadku síťového napájení. Žádný Runtime - Systém TIRS.NET není rozdělen na vývojovou a runtime verzi. To zda uživatel může vytvářet nebo upravovat konfigurace v daném projektu závisí pouze na jeho přidělených právech. Každá licence TIRS.NET je tedy i vývojová. Bez kompilací - Při vytváření dispečerské aplikace neprobíhá žádné překládání kódu, kompilace, apod.. Data v MS SQL - Historická data, alarmy, události, atd. se zapisují do databáze Microsoft SQL, která je součástí instalace systému TIRS.NET. U každého signálu z technologie je možné definovat databázi nebo databáze MS SQL do kterých se má zapisovat. Bezpečnost - Systém TIRS.NET používá MS Windows bezpečnosti, zabezpečení služeb, souborů, atd. systémem uživatelů definovaných ve Windows - dlouhodobě ověřena v praxi např. bankovnictví (Česká národní banka), …

8 Přímé připojení technologie k systému TIRS.NET
= úspora nákladů za speciální HW nebo SW Přímá komunikace - Přímá oboustranná komunikace s připojeným zařízením pomocí SW komunikačních konektorů systému TIRS.NET. Není potřeba dokupovat od dodavatele připojovaného zařízení nákladné OPC servery, různé speciální HW moduly nebo karty = úspory desítky tisíc Kč. Různé komunikace za 1 cenu - Každý SW komunikační konektor umožňuje komunikovat s připojenou technologií přes COM, TAPI, TCP, UDP nebo HTTP. Komunikace s různými zařízeními - K dispozici je několik desítek SW komunikačních konektorů s přímou komunikací, např. Sauter EY2400, Sauter EY3600, Johnson Controls, Siemens, Koyo, Landis&Gyr, SAIA, Trend, AMiT, Promos, Teco, a další. Podpora obecných komunikací - Samozřejmostí je podpora obecných komunikačních protokolů OPC, ModBus, M-Bus, BACNet, SNMP.

9 Dispečinky odolné vůči selhání
TIRS Cluster + Virtualizace Cluster je skupina 2 nebo více počítačů (maximálně 8), které se navenek chovají jako jeden počítač (server) přičemž jeho služby jsou jednotlivými počítači zálohované. Tyto služby musí být tzv. Cluster – Aware. Řeší havarijní a poruchové stavy jednotlivých komponent dispečinku i plánované odstávky jednotlivých částí dispečinku při údržbě.

10 Možnosti nasazení systému TIRS.NET
Architektura systému TIRS.NET umožňuje jeho nasazení v různých kombinacích: Lokální instalace dispečinku - serverová i klientská část je umístěna na jednom počítači. Technologie SQL

11 Možnosti nasazení systému TIRS.NET
Síťová instalace dispečinku (client – server) – na jeden počítač v síti bude instalována serverová část (může být i včetně klientské) a na další počítače v síti bude instalována pouze klientská část. Technologie LAN SQL

12 Možnosti nasazení systému TIRS.NET
Síťová instalace skládající se z více serverů (dispečinků) a klientů. Technologie Technologie Technologie SQL SQL SQL Internet LAN/ WAN TIRS.NET Enterprise klient SQL

13 Možnosti nasazení systému TIRS.NET
Předem uvedené typy dispečinků TIRS.NET s internetovou nadstavbou. Technologie SQL Internet Web klient

14 Výhody systému TIRS.NET pro implementační firmy
Přednosti technologického informačního a řídicího systému TIRS.NET Velmi jednoduchá a rychlá implementace. Standardizované řešení založené na Microsoft .NET platformě. Stavebnicové otevřené řešení. Rozšiřování aplikace dle potřebných funkcí. Jednoduché vytváření vlastních komponent. Možnost tvorby, úpravy a doplňování aplikace u zákazníka bez potřeby vývojového prostředí, nutnosti překládání a nahrávání do dispečerského počítače. Rychlé přenesení nového projektu k zákazníkovi, jedná se pouze o nakopírování adresáře projektu včetně souborů. Vhodná technologie pro rychlá a opakovaná řešení. Jednoduchá správa více projektů na jednom počítači. Vývojová licence včetně zaškolení ZDARMA. Podpora při tvorbě Vašich projektů.

15 Praktická ukázka systému TIRS.NET

16 Děkuji Vám za pozornost.
Daniel Halmich, CORAL s.r.o. Veverkova 1343, Hradec Králové telefon:

17 Diskuse ? ? ? ? ?


Stáhnout ppt "Technologický informační a řídicí systém"

Podobné prezentace


Reklamy Google