Aplikace inteligentních systémů stabilizace a regulace výkonu do energetických soustav www.enwox.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠETŘENÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ
Advertisements

GENSETS CZECH REPUBLIC SE
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
„Zelená energie“ Skupiny ČEZ
Optimalizace provozu vašeho čerpadla
Solární systémy pro aktivní topení
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
E-AUKCE soutěžení elektrických energií
BARX ENERGY, spol. s. r. o. Miletínská Lišov IČ:
…od myšlenky k realizaci franchisingového konceptu.
Kvalita elektrické energie z pohledu distributora
Solární Střešní solární elektrárna Informace pro majitele nemovitostí.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Benefitní program Moje energie pro členy Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Rozvodná elektrická síť
BUĎTE CHYTŘÍ, CHRAŇTE PŘÍRODU A PLAŤTE MÉNĚ SNÍŽENÍ SPOTŘEBY ELEKTRICKÉ ENERGIE
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Výrobek a jeho životní cyklus
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
INOVACE ROKU 2010 Měnič COMPACT CVK 27 kV pro filtračně-kompenzační zařízení bez transformátoru Ing. Ivan Malý
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_VOLBA.
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
Chytré sítě Smart grids.
NABÍDKA PROJEKTU ENERGETICKÝCH ÚSPOR 1. Projekty energetických úspor – metoda Energy Performance Contracting (dále EPC) EPC – „energetické služby se zárukou,“
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Větrná energie.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
© Emotron AB Účinný a spolehlivý provoz Ventilátory Kompresory Dmychadla.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Společnost Skanska je tu pro vás
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Využití metody EPC Jaroslav Maroušek SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Praha.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
Teplárna Otrokovice a.s.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Chytré sítě Smart grids.
1 Předpokládaný vývoj české energetiky Co mohou spotřebitelé očekávat Jak si lze navzájem vyjít vstříc květen 2007.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Návrh modelu Nové tarifní struktury v elektroenergetice pro veřejný konzultační proces Energetický regulační úřad 4. února 2016 Hospodářský výbor – Poslanecká.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Aplikace inteligentních systémů stabilizace a regulace výkonu do energetických soustav www.enwox.cz

Přední společnost v oboru optimalizace úspory Adresa: Kubelíkova 1224/42 13000 Praha 3 IČ: 29014646 DIČ: CZ29014646 Telefon: 775 765 000 Administration center for Europe: Denisova 639/2 702 00 Ostrava, Moravská Ostrava Czech Republic Přední společnost v oboru optimalizace úspory elektrické energie www.enwox.cz

STABILIZÁTORY A REGULÁTORY 2007 – Odkoupení technologie ENWOX TECHNOLOGY 2007 – Vlastní vývoj 2008 – 2010 Peníze na střeše (CAUTUM s.r.o.) 2009 – Zahájení prodeje korporátu 2012 - Technologie pro domácnosti 4 roky na trhu 4 evropské země vlastní vývoj (25 pracovníků) 2 výzkumná pracoviště 2 výrobní závody INTELIGENTNÍ STABILIZÁTORY A REGULÁTORY www.enwox.cz

VÝZKUM Spolupráce s vysokou školou báňskou OSTRAVĚ a vysokou školou v H. Králové www.enwox.cz

Výroba www.enwox.cz

POSTAVENÍ NA TRHU PATENTY CERTIFIKÁTY ÚŽITNÉ VZORY OCHRANNÉ ZNÁMKY www.enwox.cz

PROČ ZROVNA ELEKTRICKÁ ENERGIE? 8 důvodů, proč bude cena elektřiny růst, nikoliv klesat -vyšší životní standart -vyšší aktivita průmyslu -zvyšování bezpečnostních standartů -rozšíření ITC technologií -zvyšující se doprava -substituce jiných energíí -ekologické projekty -vyšší hygienické a zdravotní standarty NEUMÍME VÁM ELEKTŘINU ZLEVNIT, ALE VÍME JAK NÁKLADY NA NÍ VÝRAZNĚ SNÍŽIT! www.enwox.cz

ČSN 50160 říká: 230 V + - 10% v 95% času 190V 251V 220V www.enwox.cz

Inteligentní stabilizátory a regulátory Naše řešení pro Vás : Inteligentní stabilizátory a regulátory www.enwox.cz

Princip a složení úspory 2 - 8% kompenzace jaloviny 8 -16% dynamická regulace výkonu 1 - 3% napěťové a proudové špičky 1 - 3% stabilizace napětí Technologie ENWOX je založena na principu inteligentní stabilizace a regulace výkonu pomocí vlečné regulace proudu, která je složená ze dvou vysoce výkonných částí, kde každá část má své nezávislé funkce, vlastnosti a oblast aplikovatelnosti.

PLAŤTE JEN ZA TO, CO POTŘEBUJETE VÝSLEDNÝ EFEKT Úspora až 25% 100 % 110 – 120 % PLAŤTE JEN ZA TO, CO POTŘEBUJETE www.enwox.cz

Druhy zařízení www.enwox.cz Kombinované okruhy COMBIWOX CTW 16 – 350 A KWARWOX KTW 16 – 160 A Světelné okruhy LIGHTWOX LTW 16 – 120 a www.enwox.cz

LIGHTWOX (LWT) www.enwox.cz Svým specielním hardwarovým i softwarovým vybavením je určen výhradně pro regulaci elektrických okruhů s instalovanou světelnou zátěží Pracuje na vysoce efektivním optimalizovaném způsobu řízení proudu v součinnosti s řízením celkového výkonu Má integrovaný systém speciálního aktivního spouštění světelných těles, což zajišťuje eliminaci proudových rázu a špiček při zapínání těchto svítidel s následkem prodloužení jejich životnosti Efektivní svícení budoucnosti www.enwox.cz

COMBIWOX (CWT) Špička mezi regulátory Je technologické zařízení určené především pro provozy s dlouhodobým trvalým zatížením energetické soustavy objektu při odběru elektrické energie s kombinovaným zatížením v okruhu (světelné, indukční i odporové zdroje) Silové prvky jsou schopny odolávat vysokému stupni dlouhodobé zátěže Tato špičková technologie je schopna dosahovat nejvyšších % úspor na kombinovaných okruzích Aktivně filtruje a chrání vnitřní energetickou síť zákazníka před negativními vlivy přicházející ze sítě distributora a vzniklými přechodovými jevy www.enwox.cz

KVARWOX (KWM) www.enwox.cz Využívá podobného systému řízení jako předchozí typ a plně chrání síť odběratele, avšak oblast aplikovatelnosti je omezena výkonovým potencionálem Obvykle se této typové řady užívá v odběrných místech s nerovnoměrným zatížením energetické soustavy během dne (objekty s nízkým odběrem elektrické energie a krátkým denním provozem) Tato produktová řada dosahuje nižších % úspor oproti předchozí avšak při správném návrhu, dohání své nižší možnosti stále vynikající návratností Efektivní řešení pro odběrná místa s nižší spotřebou www.enwox.cz

Postup realizace reduktoru Analýza odběrného místa Předběžná případová studie Měření Návrh technologie Dodávka zařízení na místo instalace Zapojení zařízení + revize Test funkčnosti Vyhodnocení úspor Servis www.enwox.cz

Naši klienti a reference Restaurace U vodárny Korunní 75 Praha 3 technologie: KWARWOX KWT 3080 Úspora: 17,6 % Realizace: květen 2013 Restaurace U České Koruny Lipnice nad Sázavou technologie: COMBIWOX CWT 3080 Úspora: 21,4 % Realizace: březen 2013 www.enwox.cz

www.enwox.cz Amadeu FIN s.r.o Kamenice nad Lipou technologie: COMBIWOX CTW 3250 Úspora: 21,7 % Realizace: duben 2013 ELPE s.r.o Elektro firma Pelhřimov technologie: KWARWOX KTW 3080 Úspora: 17,8 % Realizace: březen 2013 www.enwox.cz

. Shell Czech Republic, a.s. Čerpací stanice Pelhřimov technologie: KWARWOX KWT 3032 Úspora: 19,6 % Realizace: březen 2013 Mastné a uzenářské výrobky-Šnajdr Volduchy u Plzně technologie: COMBIWOX CWT 160 Úspora: 20,7 % Realizace: březen 2013

www.enwox.cz Obecní úřad Žďár nad Sázavou Budova MÚ Žďár nad Sázavou technologie: COMBIWOX CWT 3120 Úspora: 17,6 % Veřejné osvětlení města Žďár nad Sázavou technologie: LIGHTWOX LWT 3040 Úspora: 22,2 % Hotel Brioni Stodolní ulice Ostrava technologie: KVARWOX KWM 3080 Úspora: 19,6 % Realizace: 2012 www.enwox.cz

www.enwox.cz

Co ENWOX nabízí + Smluvně podložená garance úspory + Okamžitá úspora až 25 % + Ochrana proti zkratu a přetížení + Ochrana před nápory přepěťových špiček + Transparentní prokázání úspor + Špičková kvalita-Český výrobek + Dokonalý přehled o Vašem odběrném místě + Ochrana Vašich spotřebičů + Životnost 15-20 let + Záruka 5 let www.enwox.cz

Skvělá investiční příležitost S výškou spotřeby se urychluje návratnost Vaši investici platí Vaše úspora Vše je hrazeno z peněz, které platíte zbytečně Vašemu dodavateli el. energie www.enwox.cz

Financování EPC projekt pro obce a města ESSOX úvěry Investoři www.enwox.cz

Oslovila Vás naše technologie? Získání konkurenční výhody? Snížení nákladů? Získání konkurenční výhody? Rychlá návratnost? www.enwox.cz