Dorado (Koryféna velká)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nadtřída: Mnohonozí (Myriapoda)
Advertisements

LOSOSOVITÉ RYBY Lososovité druhy ryb jsou významnými druhy pro sportovní rybolov. Lipan společně s pstruhem obecným patří mezi původní druhy. Koncem 19.století.
1 Patří do skupiny lososovitých, pro které je typická tzv. tuková ploutvička. Vytvořil stálé sladkovodní populace, které přestaly táhnout do moře. Dosahují.
HATERIE, ŽELVY, KROKODÝLOVÉ
Základní škola Kladruby
RYBY.
Dravé ryby.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Oblast: Autor:Mgr. Alena Shánělová Název:VY_32_INOVACE_PR7_07 - Paryby
OSTATNÍ DRUHY RYB v mimopstruhových vodách
KYTOVCI Žijí výhradně ve vodě.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Tučňák brýlový Tučňáci
Anakonda Velká.
Anatomie Kapra obecného
charakteristika obojživelníků
Delfíni.
Tučňáci Katka Krejsová.
Obratlovci PARYBY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: listopad 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Střechatky (megaloptera)
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA RYB – FILETOVÁNÍ RYB
Morfologie těla ryb, vnější popis, meristické a plastické znaky
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Želvy.
Morfologie těla ryb.
Tučňák Císařský čerpal z Wikipedie.
Žraloci Eva Šmídová, 4.B.
Ledňáček říční.
Členovci Korýši.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
OBRATLOVCI RYBY.
Strunatci.
Třída:Korýši hlavohruď a zadeček 2 páry tykadel
Delfín obecný.
KROKODÝLI.
Třída: paryby Chondrichthyes.
Richard Gall Vyučující:Mgr.Ludvík Kašpar Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Školní rok: 2012/13 Třída: 1.L.
Třída: Ryby znaky: ● tělo protáhlé, ze stran zploštělé ● kůže kryta šupinami a slizem ● končetiny = ploutve: – párové – břišní, prsní – nepárové – hřbetní,
RYBY. kapr obecný vouskykrátká řitní ploutev dlouhá hřbetní ploutev.
Třída: Paryby ● znaky: – tělo torpédovité nebo shora zploštělé – chrupavčitá kostra – žábry, nemají skřele – není plynový měchýř, náhrada olejovitá játra.
Ryby Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Zástupci ryb Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
BAHNÍK VÝCHODOAFRICKÝ úhořovitý tvar těla hřbetní, ocasní a řitní ploutev splývají v lem Zajímavosti: dýchá párovými plicními vaky, sucho přečkává zahrabán.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Jitka Marečková Název: VY_32_INOVACE_14C_13_Savci _Kytovci Téma: 14C_Př8.roč.
RYBY. Stavba těla: Tělo se skládá z hlavy, trupu a ocasu, končetiny jsou přeměněné v ploutve. Pokryv těla: Tělo je kryto šupinami, které jsou neustále.
Manta obrovská.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
zpracovaný v rámci projektu
Delfíni.
Autor: Mgr. Jaroslava Všohájková
Přírodopis – 7.ročník Paryby VY_32_INOVACE_ Název školy
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PARYBY I..
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Zástupci sladkovodních ryb
VY_32_INOVACE_PŘZOO.04 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
Poznávačka ryb.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
VY_32_INOVACE_04-35 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Ploutvonožci a sirény Lucie Machovská 3.C.
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
PTÁCI BŘEHŮ TEKOUCÍCH VOD
KOSATKA Viktorie Dvorská
Transkript prezentace:

Dorado (Koryféna velká) Nebo-li Mahi-Mahi Václav Poživil

Popis: Má vysoké, ze stran zploštělé tělo. V oblasti hlavy je tělo nejvyšší, směrem k ocasu se zmenšuje. Přední část hlavy je zaoblená, směřuje téměř šikmo dolu. Ústa jsou dlouhá, téměř vodorovná, spodní čelist mírně přečnívá. Oči jsou velmi malé. Šupiny jsou velmi malé. Dlouhá hřbetní ploutev se táhne téměř podél celého těla . Nad hlavou je nejvyšší, směrem k ocasu se rovnoměrně snižuje. Řitní ploutev je také velmi dlouhá, sahá asi do poloviny těla. Ocasní ploutev je hluboce vykrojená. Hřbet je zbarven modrozeleně. Boky jsou zlatavé, břišní strana bílá se stříbrným leskem. Ploutve jsou modré, ocasní ploutev je žlutá. Délka: Obvykle kolem 180 cm, maximálně – 200 cm. Váha: Obvykle - 30 kg, maximálně - 40 kg. Výskyt: Je nejrozšířenější rybou teplých moří v tropickém a mírném podnebném pásu. Hlavně Východní Atlantik a Středozemní moře. Mahi-mahi žijí v povrchových vrstvách vody do 80m pod hladinou . Potrava: ryby,sépie,korýši Rozmnožování: Není doposud známo.

Zajímavosti: -Při lovu létajících ryb je schopná vyskočit i víc než metr nad hladinu. A dokáže vyvinout rychlost až 80km/h -přezdívku mahi-mahi (silný-silný) má díky tomu že je velmi silná ryba , někdy domorodci říkají taky takto mečounům -její maso má jemnu a nasládlou chuť -Vaření: mahi-mahi má jemnou a nasládlou chuť , hodí se k mnoha pokrmům . Chutná také velmi dobře na grilu .