VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky UNESCO v ČR.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Kraj Vysočina.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky UNESCO v České republice 4. ročník
CESTOVNÍ RUCH A REKREACE
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
VY_52_INOVACE_ZE.9.40 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Poznámky pro výuku Předmět: Základy práva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Praha,
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_13 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
PŘÍRODNÍ A KULTURNÍ BOHATSTVÍ
CESTOVÁNÍ.
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_19
Ve znamení gotického slohu
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Památky UNESCO v České republice
Cestovní ruch a památky UNESCO
UNESCO – SVĚTOVÉ DĚDICTVÍ
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Holašovice,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Některé památky Unesco Mgr. Petra Polášková. Seznam otázek: Otázka č. 1 Otázka č.2 Otázka č. 3 Otázka č. 4 Otázka č. 5.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
Kraj Vysočina.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Název materiálu VY_32_INOVACE_375_VES_15 Autor Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Třebová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
PAMÁTKOVÁ PÉČE. CO JE PAMÁTKOVÁ PÉČE ? péče o movité a nemovité věci řeší otázky přístupu k historickému dědictví systém péče založen na legislativě význam.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_19-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Památky UNESCO v České republice České dědictví UNESCO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Druh učebního materiálu
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
UNESCO Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_UNESCO.
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_17_VLASTIVĚDA
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Anotace Žáci pracují s využitím interaktivní tabule seznamují se s městy , která jsou na seznamu UNESCO a říkají , co více o těchto městech ví VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Autor   Mgr. Rita Sobková čeština Čeština Očekávaný výstup Získají informace o městech a místech chráněných dědictvím UNESCO   Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova Unesco, Český Krumlov, Praha, Litomyšl, Olomouc Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12 - 15 let Celková velikost

MĚSTA UNESCO V ČR Brno Český Krumlov Holašovice Kroměříž Kutná Hora Lednicko-valtický areál Litomyšl Olomouc Praha Telč Třebíč Žďár nad Sázavou

Brno Vila Tugendhat Brněnská vila se stala první památkou moderní architektury v České republice a čtvrtou na světě. Na listinu UNESCO byla zapsána v roce 2002. Autorem projektu vily je slavný německý architekt Ludwig Mies van der Rohe.

Český krumlov Středověké centrum města je od roku 1992 zapsáno na seznamu UNESCO. Nad meandry řeky Vltavy je soubor městské zástavby ( především ze 16. století) spolu s rozsáhlým areálem hradu a zámku, který je po Pražském hradu druhým největším zámeckým komplexem u nás.

Holašovice Vesnici tvoří 23 památkově chráněných usedlostí s celkovým součtem 120 budov, které utvářejí ucelený památkový soubor, včetně chlévů, stodol, maštalí, výměnků, sýpek, bran. Je zde téměř stoprocentně dochovaný středověký systém řazení jednotlivých usedlostí.

KROMĚŘÍŽ Květná zahrada Kroměříž je od 1998 památkou UNESCO. Tato původně barokní zahrada si dodnes zachovala obdélníkový půdorys. Patří mezi nejvýznamnější zahradní díla v celé Evropě. Hlavními dominantami zahrady jsou osmiboká rotunda s kopulí a kolonáda.

Kutná hora Kutná Hora byla zapsána na listinu UNESCO v roce 1995. Vyhlášené území zahrnuje městskou památkovou rezervaci Kutná Hora a chrám sv. Barbory. Kutná Hora představuje středověké královské město.

Lednicko – valtický areál Mezi jihomoravskými obcemi Lednice a Valtice se rozprostírá tzv. Lednicko-valtický areál. Do dnešní doby se zde dochoval unikátní areál lednického a valtického zámku se zámeckým parkem. V areálu se kloubí gotika s barokem a na listinu UNESCO byl areál zapsán v roce 1996.

litomyšl Litomyšlský zámek, národní kulturní památka a památka UNESCO od roku 1999. Je dokonalým příkladem středoevropské šlechtické residence v období renesance a jejího pozdějšího vývoje vlivem nových uměleckých proudů. Zámek patří nejvýznamnějším renesančním památkám u nás.

Olomouc Olomoucký čestný sloup Nejsvětější Trojice je vůbec největším seskupením barokních soch v rámci jedné skulptury ve střední Evropě. V roce 2000 byl zapsán na seznam UNESCO. Sloup Nejsvětější Trojice vznikl z iniciativy místního kamenického mistra Václava Rendera.

praha Od roku 1992 je historické jádro Prahy zapsáno do seznamu UNESCO. Praha má pověst jednoho z nejkrásnějších měst na světě již od středověku a byl jí vzdáván hold mnohými významnými osobnostmi. Proto má Praha tolik přirovnání jako „Praha - Matka měst" nebo „Praha stověžatá".

telč Důvodem proč se Telč napsala na seznam UNESCO je historické jádro, které představuje dobře zachovaný goticko-renesanční urbanistický celek. Na listinu UNESCO byl areál zapsán v roce 1992.

třebíč Třebíč je město s bohatou historií a na seznam UNESCO bylo město zapsáno v roce 2003. Mezi památky patří Židovská čtvrť a Židovský hřbitov společně s románsko-gotickou bazilikou sv. Prokopa.

Žďár nad sázavou Poutní kostel na Zelené Hoře u Žďáru nad Sázavou je jedinečná stavba ve stylu barokní gotiky, která byla roku 1994 zapsaná na seznam UNESCO.

http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivity/Poutni-kostel-sv--Jana-Nepomuckeho-na-Zelene-hore-.aspx http://www.atlasceska.cz/ceska-republika/pamatky-unesco/ http://www.visittrebic.eu/bazilika-svateho-prokopa/ http://www.sharkan.net/foto_index.php?fid=1577&gal=54 http://www.unesco-czech.cz http://www.atlasceska.cz/stredocesky-kraj/kutna-hora/