Zabezpečení přístupu  Hesla nejjednodušší a bez jakékoliv konkurence i nejrozšířenější způsob identifikace uživatele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
Advertisements

Mobilně a (ne)bezpečně
David Nespěšný Laboratoř informačních technologií.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Bezpečnost na internetu
Metody zabezpečení IS „Úplná struktura informační koncepce (IK) “ § 5a novely zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy (ISVS), provedené.
ZMVŠ. Bezpečnost Windows 8 Dynamic Access Control (DAC) Volně – Dynamický kontrolní přístup) rozšíření NTFS access control listů (ACL) o složitá pravidla.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Název: Co nám hrozí na internetu
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2014 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Jakub Weinstein: Comenia Script.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
Bohatství versus chudoba
Komerční využití systému ISDS
Založení účtu na Google.com Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Ovládací panely Uživatelské účty I.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE A INTERNETU.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Za prvé je třeba vědět kam se chcete zaregistrovat. Také byste měli vědět jestli to stojí za to. Potom vyplnit tabulku. (další strana). autor Co je webová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_493_Naše město AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,
Prezentace – X33BMI Petr PROCHÁZKA
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Klomfar Petr.  Adresářová služba  specializovaná databáze optimalizovaná pro čtení a vyhledávání.  popisující objekt pomocí atributů. Na rozdíl od.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ochrana síťového prostoru malé firmy Plošné útoky, rizika & řešení Jaroslav Šeps, ŠETRnet s.r.o.
Hesla Jak udělat bezpečné heslo a co to je bezpečné heslo.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Slavoj Písek.  2010 – 6,3 milionů USD  2014 – 5,1 miliard USD  2018 ∼ 12,6 miliard USD.
ALI A IVI Sociální sítě. Typy sociálních sítí Facebook- nejvíce používaný Lidé Spolužáci Twitter My space Bebo Jaiku.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Hesla. Vlastnosti silného hesla  Délka  Minimálně 8 znaků  Ideálně 14 znaků  Různé typy znaků  Písmena malá i velká  Číslice  Symboly (i mezera)
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Inf Obecné bezpečnostní zásady a ochrana dat. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výchova k občanství RODINA
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
INTERNET Pro 5. ročník.
Prezentace – X33BMI Petr PROCHÁZKA
KALIGRAMY Tematická oblast
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Bezpečnost práce s počítačem
Bezpečnost práce s dokumenty
Použití hesel. Jak používat hesla? V podstatě jakýkoliv moderní víceuživatelský operační systém, jenž disponuje možností sdíleného použití pod více uživatelskými.
Drogy dnešní doby Študáci.
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
HASH.
Transkript prezentace:

Zabezpečení přístupu  Hesla nejjednodušší a bez jakékoliv konkurence i nejrozšířenější způsob identifikace uživatele.

Zabezpečení přístupu  Hesla nejjednodušší a bez jakékoliv konkurence i nejrozšířenější způsob identifikace uživatele.  Biometrie bezpečné, ale drahé a vhodné spíše pro ochranu přístupu na nějakém místě.

Zabezpečení přístupu  Hesla nejjednodušší a bez jakékoliv konkurence i nejrozšířenější způsob identifikace uživatele.  Biometrie bezpečné, ale drahé a vhodné spíše pro ochranu přístupu na nějakém místě.  Certifikáty / Tokeny vynikající pro komunikaci s několika málo místy.

Hesla jsou mrtvá..Ať žijí hesla! Samotná hesla představují nejslabší článek. Přesto je musíme v řadě případů používat a proto stojí za to jim věnovat pozornost.

Důležitost hesla  Kritická hesla – peníze, firma PayPal, Amazon, VPN  Velmi důležitá hesla – identita , FaceBook, LinkedIn, oblíbený chat  Důležitá hesla – informace přístup k lékaři, prospěch dětí, úložiště dat  Odpadní hesla – zbytek obchody, free registrace etc

Heslo nebo život!

Kvalitní heslo Heslo by mělo být co nejodolnější proti  Uhodnutí  Nalezení hrubou silou  Útoku slovníkem

Kvalitní heslo Heslo by mělo být co nejodolnější proti  Uhodnutí  Nalezení hrubou silou  Útoku slovníkem Tradiční poučky nám říkají  Alespoň 8 znaků  Velká a malá písmena  Číslice  Speciální znaky  Vynechat slova ze slovníků

Kvalitní heslo Na samotě nedaleko skotského města Glasgow se v chudé rodině srbského vystěhovalce narodil maličký hrabě Nikolič. Rodiče se před svým bohatým synkem styděli za svou chudobu, a tak hrabě Nikolič prožil těžké dětství. Naštěstí přišel otec o celé synovo jmění tím, že jej uložil do místního peněžního ústavu na heslo: "Dobro je prisjetitise, da prividno pravku premaciliu, predstavja ustvary zavadlivo krivudanje", které zapomněl.

Kvalitní heslo – jiný pohled

Úplně hloupá hesla 25 nejčastěji použitých hesel password qwerty abc123monkey letmein trustno1dragonbaseball iloveyoumastersunshineashley baileypassw0rdshadow supermanqazwsxmichael football zdroj: splashdata.com

Obvyklý postup  Kus oblíbeného textu: Rozmýšľali dvaja chlapi nad výpočtom rovnice. Použili známu fintu kameň - papier - nožnice.

Obvyklý postup  Kus oblíbeného textu: Rozmýšľali dvaja chlapi nad výpočtom rovnice. Použili známu fintu kameň - papier - nožnice.  První písmena: rdchnvrpzfkpn

Obvyklý postup  Kus oblíbeného textu: Rozmýšľali dvaja chlapi nad výpočtom rovnice. Použili známu fintu kameň - papier - nožnice.  První písmena: rdchnvrpzfkpn  Malá/velká písmena: RdCHnvrpzfKPN

Obvyklý postup  Kus oblíbeného textu: Rozmýšľali dvaja chlapi nad výpočtom rovnice. Použili známu fintu kameň - papier - nožnice.  První písmena: rdchnvrpzfkpn  Malá/velká písmena: RdCHnvrpzfKPN  Číslice a speciální znaky: RdCHnvrpzf1K2P3N!

Vítězství! Máme silné heslo. passwordmeter.com

Vítězství?

A navíc... Současně vynutit:  Extrémně silná hesla  Pravidelnou změnu po měsíci či dvou  Zákaz „recyklování“ hesel

Množství hesel  Není možné si zapamatovat různá hesla pro desítky přístupů.

Množství hesel  Není možné si zapamatovat různá hesla pro desítky přístupů.  Použití stejných (ne)hesel je potenciální bezpečnostní problém.

Množství hesel  Není možné si zapamatovat různá hesla pro desítky přístupů.  Použití stejných (ne)hesel je potenciální bezpečnostní problém.  Hesla uložená v browseru?

Množství hesel  Není možné si zapamatovat různá hesla pro desítky přístupů.  Použití stejných (ne)hesel je potenciální bezpečnostní problém.  Hesla uložená v browseru?  Password manager?

Password manager  Jedno silné heslo... se dá zapamatovat

Password manager  Jedno silné heslo... se dá zapamatovat  Je vždycky po ruce

Password manager  Jedno silné heslo... se dá zapamatovat  Je vždycky po ruce  Myslí za mě

Password manager  Jedno silné heslo... se dá zapamatovat  Je vždycky po ruce  Myslí za mě  Pracuje za mě

Password manager  Jedno silné heslo... se dá zapamatovat  Je vždycky po ruce  Myslí za mě  Pracuje za mě  Má něco navíc

Password manager  Jedno silné heslo... se dá zapamatovat  Je vždycky po ruce  Myslí za mě  Pracuje za mě  Má něco navíc  Bonus … dej blbci razítko a vymyslí formulář

Konec?

Pasti, pasti, pastičky

Konec