Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jakub Weinstein: Comenia Script.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jakub Weinstein: Comenia Script."— Transkript prezentace:

1 Jakub Weinstein: Comenia Script

2 Comenia Script Školáci se už možná brzo budou učit psát novým písmem. Ministerstvo školství totiž chce ve spolupráci s pražskou pedagogickou fakultou v několika desítkách škol od září ověřovat nový typ psacího písma Comenia Script. To je více podobné písmu tiskacímu a jednotlivá písmena se ve slovech i méně spojují. "Nové písmo je jednodušší i vstřícnější třeba vůči levákům nebo dětem, kterým jde psaní hůře, navíc je praktičtější z hlediska dalšího používání v životě," vysvětluje výhody nového typu písma náměstek ministryně školství Jindřich Kitzberger.

3 Comenia Script Současné psací písmo totiž děti v životě prakticky nepotkají. Od tiskacího je naprosto odlišné a většina textů se už píše na počítačích. Naučit se psát přitom stojí hodně sil - jak prvňáčků, tak i rodičů. Autorka písma Comenia Script Radana Lencová zdůrazňuje, že bude učení jednodušší pro děti i rodiče.

4 Comenia Script Nově se třeba budou psát háčky a čárky hned, a ne až po dopsání celého slova. Děti by tak měly na diakritiku méně zapomínat. Současné psací písmo, které se vyučuje na školách, je staré 80 let. I psací písma ve většině evropských zemí jsou více podobná novému typu Comenia Script.

5 Comenia Script Pokud se nové písmo osvědčí, školy by ho mohly začít používat jako další možnou variantu při výuce psaní. A třeba i jen pro některé skupiny dětí, jako jsou leváci nebo dysgrafici. Už teď je písmo Comenia Script k dispozici v elektronické podobě, aby si mohli učitelé vytvářet vlastní pracovní listy nebo písanky.

6

7

8

9 VYROBIL: Jakub WEINSTEIN ©2010
KONEC


Stáhnout ppt "Jakub Weinstein: Comenia Script."

Podobné prezentace


Reklamy Google