KONICA MINOLTA a veřejné zakázky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
managementu znalostí podle
NedRailways Nabídková řízení ve veřejné dopravě České republiky Pohled zahraničního uchazeče.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Střednědobé uložení digitálních dokumentů a jejich autenticita (Miroslav Čejka, GORDIC spol. s r.o.)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex - Hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Jiří Skuhrovec Centrum aplikované.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
MoReq2 Ing. Miroslav ŠIRL Hradec Králové.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Personální plán pro podnikatelský plán
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
Tisková konference Informační kampaně státu kvalitně a efektivně: „Metodické kuchařky“ pro veřejné zakázky na komunikaci a marketing 2. března 2017.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Hodnocení ve veřejných zakázkách
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Transkript prezentace:

KONICA MINOLTA a veřejné zakázky Milan Kufr KONICA MINOLTA

Obsah Představení společnosti KONICA MINOLTA Veřejné zakázky v KONICA MINOLTA Zamyšlení nad dopady novely ZVZ účinné od 1.4. 2012 Závěr KONICA MINOLTA

KONICA MINOLTA ve světě - CentrálY Amerika: Ramsey, New Jersey Evropa: Langenhagen, Germany Asie: Tokyo 65 zemí ve světě 35.000 zaměstnanců KONICA MINOLTA

Oblasti podnikání holdingu KM Konica Minolta Business Technologies, Inc. Vyrábí a dodává na trhy digitální multifunkční zařízení (MFZ), tiskárny a spotřební materiál Konica Minolta Technology Center, Inc. Zahrnuje R&D, přípravu a realizaci nových obchodních příležitostí a řízení a správu duševního vlastnictví Konica Minolta Opto, Inc. Vyrábí a dodává na trhy opto produkty (snímací čočky, atd.) a elektronické materiály, např. TAC filmy Konica Minolta Business Expert, Inc. Zajišťuje podporu managementu a administrativní úkony a služby Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Medical & Graphics, Inc. Vyrábí a dodává na trhy medicínské a zobrazovací zařízení a materiály Konica Minolta IJ Technologies, Inc. Vyrábí a distribuuje inkoustové tiskové hlavy pro průmyslové použití a tisk na textilie Konica Minolta Sensing, Inc. Vyrábí a dodává na trhy měřící přístroje pro průmyslové a lékařské využití Konica Minolta Planetarium Co., Ltd. Vyrábí, distribuuje a konstruuje planetária KONICA MINOLTA

Konica Minolta v České republice Popis Počet Počet zastoupení 11 Počet servisních techniků 80 Počet smluvních kontraktů 14 000 Spoléháme výhradně na vlastní zaměstnance Pravidelné školící a certifikační programy Povinné zvyšování odbornosti KONICA MINOLTA

Podíly na trhu ČR 2012 – formát A3 Barevné multifunkční zařízení Černobílé multifunkční zařízení Zdroj: Infosource KONICA MINOLTA

nabídky podle zákona č.137/2006 sb. Popis 2011 2012 Celkem odevzdaných nabídek do VŘ 134 101 Vítězné nabídky KM 35 29 Vítězné nabídky jako subdodavatelé 31 23 KONICA MINOLTA

Výběrová řízení a jejich zpracování v Konica minolta Základem je důsledné nakládání s dokumenty, jako jsou právě například zadávací dokumentace či podklady k výběrovým řízení Konica Minolta používá vlastní technologie a správu dokumentů v souladu s ISO normami 100% dohled nad dokumenty po celou dobu jejich životnosti Sdílení dokumentace v týmu, dohled nad plněním termínů, delegace úkolů…   KONICA MINOLTA

Dokumentová řešení konica minolta Díky úzké spolupráci s partnery jsme schopni řešit spletité problematiky oběhu dokumentů včetně: Důvěryhodnosti dokumentů, časových razítek, elektronických podpisů a certifikátů atp. 100% dohled nad dokumenty po celou dobu jejich životnosti v souladu s normami a zákony je základ KONICA MINOLTA

Dopady novely ZVZ na KONICA MINOLTA Pokles celkové hodnoty vyhlášených zakázek o 47,4 % * Pokles počtu vyhlášených zakázek o 27,8 % * Systém veřejného zadávání je do značné míry ochromen. Pokles celkové hodnoty vyhlášených ICT zakázek o 6,8 % * Pokles počtu vyhlášených ICT zakázek o 23,3 % * Kritérium nejnižší ceny je pro úspěšnou realizaci ICT díla velmi nebezpečné. * srovnání období od dubna do prosince 2012 a 2011 KONICA MINOLTA

Dopady novely ZVZ na KONICA MINOLTA Boj proti diskriminaci (nedostatečné kvalifikační předpoklady) Podle rozhodovací praxe ÚOHS není možné diskriminovat uchazeče tím, že jsou zadávány potřebné požadavky na zkušenosti dodavatele. Výsledkem jsou projekty, které vyhrály společnosti bez zkušeností . A to se projevilo na kvalitě a termínu dokončení . A v některých případech i na vícenákladech. Kritérium výběru – 100% cena Při nedostatečné specifikaci zadávacích podmínek je zadavatel nucen vybrat nabídku, která nesplňuje jeho požadavky na funkčnost. Podle průzkumu až 2/3 zadavatelů se bojí, že pokud by nebyla vybrána nabídka s nejnižší cenou, budou nařčeni z netransparentního jednání. KONICA MINOLTA

Děkuji za pozornost KONICA MINOLTA