Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
JÓGA PLAVBA PO JADRANU S ANDREOU A KATKOU 12. –
Výukově poznávací zájezd do Španělska
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
3. ročník „Eko“ výchovně-vzdělávací ho dopoledne pro děti nižšího stupně základních škol října 2012 v 9.00 hodin Sbírkové skleníky Výstaviště.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Adaptačně motivační kurzy 2011 Informace a pokyny k odjezdu web:
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Motivační kurzy 2013 (pro studenty ZRU a ZKUPP) Informace a pokyny k odjezdu web:
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Penzion u máchova Jezera
Londýn 5. – schůzka s rodiči
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 15 minut od autobusového a vlakového nádraží.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Anglie a Paříž pro základní školy
Azurové pobřeží a Provence
I. ZŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU LONDÝN + HASTINGS A OKOLÍ 21. – 25. října 2015
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Seznamovací pobyt pro studenty 1. ročníku ak. roku 2014/2015 FaME UTB ve Zlíně Organizátoři: Ústav tělesné výchovy UTB Studijní oddělení FaME AIESEC -
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
NABÍDKA ZÁJEZDŮ LÉTO 2007 vlastní spací pytel a karimatka
ORIENTAČNÍ BĚH (SILVA O´ CAMP - )
Didaktické formy.
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Michaela Niklová Portsmouth
ZAHRANIČNÍ EXKURZE Jaro 2012.
Terapeutické komunity
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Třídní schůzky v 5.C 7. června 2018.
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Vodácký kurz 9.ročníků –
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
Potravinářské zbožíznalství
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem

Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s dalšími studijními programy*)  Znalost německého jazyka (schopnost konverzovat) *O výjimkách rozhoduje výběrová komise.

Výběr účastníků  Studenti, kteří projeví zájem o účast na Letní škole ve Frankfurtu nad Mohanem, musí tuto skutečnost nahlásit do stanoveného data Mgr. T. Hubálkovi – aktuální informace dostupné vždy od konce října na webu KSV PdF UP – viz ).  Výběr účastníků proběhne prostřednictvím krátkého pohovoru, při kterém bude zjišťována jejich motivace a znalost německého jazyka.  V případě zájmu nižšího počtu studentů oboru společenské vědy, může být nabídka rozšířena i pro studenty jiných oborů.

Náplň Letní školy Hlavním cílem Letní školy ve Frankfurtu nad Mohanem je zdokonalení jazykových schopností studentů, seznámení se s reáliemi německých zemí, politickým systémem, poznání kultury, školského systému, alternativních výukových metod, ale také samotného města a jeho okolí či tradičních místních specialit.

Základní informace  Letní škola se koná ve Frankfurtu nad Mohanem.  Délka pobytu je zpravidla 14 dní (včetně cesty).  Účastníci obdrží od hostitelů kapesné v přibližné výši 90 €.  Ubytování zajišťují hostitelé ve vlastních prostorách.

Základní informace II  Strava je částečně hrazena (na stravu je vyhrazena suma cca 50 € na dobu pobytu, ze které se nakupují suroviny pro přípravu večeří a snídaní. Většina potravin – jako salámy, máslo, mléko, sýry, jogurty, müsli, marmelády jsou k dispozici. Nakupuje se pouze pečivo, ovoce a zelenina). Obědy si zajišťuje každý individuálně.  Na začátku pobytu studenti vytvoří dvojice, které mají na starosti přípravu společné snídaně a večeře.

Denní režim*  8:30 – snídaně  9:30 – společné aktivity pod vedením paní G. Back**  12:30 – oběd  volno  17:30 – večeře  18:30 – Besprechung  volno * Uvedené časy jsou pouze orientační a přibližné. ** S podrobnostmi budou studenti seznámeni na společné schůzce s vedoucím.

Povinnosti účastníků  Zaplacení zálohy na úhradu cestovních nákladů.  Všichni účastníci musí mít uzavřeno zdravotní pojištění pro pobyt v zahraničí!  Respektování a dodržování pokynů hostitelů a vedoucího.

Co s sebou?  Občanský průkaz a průkazy cestovního pojištění, zdravotní pojišťovny, na studentskou slevu.  Kapesné (doporučujeme cca 50 €).  Trvanlivé potraviny pro přípravu obědů.  Vhodné oblečení pro různé počasí.  Hygienické potřeby.  Léky – pokud je pravidelně užíváte.