Bezpečnost dětí na internetu „děti prostě milují počítačové hry“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Advertisements

INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
EU peníze školám Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732 Název projektu: Moderní škola – naše budoucnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Závislost na Internetu. Že jste závislí na internetu, poznáte, když: máte na brýlích vypálenou webovou stránku se vám v noci zdají sny v HTML. při psaní.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Potřeby rodin dětí a mládeže s onkologickým onemocněním Studentská vědecká konference České Budějovice Mgr. Hana Burkertová.
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
„EU peníze středním školám“
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Pedagogika volného času (VČ)
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_15.
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
- projekt FRVŠ Inovace předmětu Alternativní a augmentativní komunikace - tematický okruh – F5A PROJEKT 2590/2011.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_1.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Metody zpracování informací
Využití počítačové techniky a internetu ve výuce ZSV Seminář pro učitele základů společenských věd a občanské výchovy.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Digitální učební materiál
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Eviromentální výchova.
Informatika - prezentace
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
SYSTÉMY PRO PODPORU MANAGEMENTU 2 Metriky. METRIKY (1) Kategorie, které je vhodné hodnotit z hlediska přínosů IT systémů či jejich dílčích vylepšení:
TV042, TV110/ Masová komunikace
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
KONTROLA A MĚŘENÍ Měření součástí ve 3D
Masová komunikace, masová média
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Masmédia, informativní.
Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 32/Čj02/ , K. Týleová Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název výukového.
Aplikovaná psychologie
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
NAKRESLI ŠŇŮRU K ELEKTRICKÉMU SPOTŘEBIČI Elektřina pomáhá, ale pozor.
PEDAGOGICKÁ PSYCHOLOGIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
Masová média a jejich vliv
Pedagogika jako vědecká disciplína
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Elektřina pomáhá, ale pozor!!!
Transkript prezentace:

Bezpečnost dětí na internetu „děti prostě milují počítačové hry“ Soukromá obchodní akademie SOAPA, s.r.o. Opletalova 4, 466 01 Jablonec nad Nisou Seminární práce na téma: Bezpečnost dětí na internetu „děti prostě milují počítačové hry“ Vypracovala: Petra Mahdalová Rok: 2010

Obsah prezentace: Teoretická část (stručně) Praktická část Závěr Použitá literatura a elektr. zdroje

Teoretická část: INTERNET: Podle Musila (2007): je nejrychleji se rozvíjející elektronické zařízení, které se stává jedním z nejvýznamnějších nástrojů mezilidské komunikace. počátky Internetu se datují kolem roku 1969 komereční využití u nás nastává v polovině roku 1995 Od jakého věku smí být dítě u počítače? Zda ve dvou, ve třech nebo třinácti letech, záleží zejména na rodičích a potřebě dítěte (zájmu a zvědavosti). Podle Mgr. Hýroššové (2009) nezáleží ani tak na tom, kolik je dítěti let, ale co na počítači dělá, čemu se věnuje.

Teoretická část: Pozitivní přínos – mnohostranné využití Internetu: Online výtisky elektor. novin a časopisů Tipy na učení, fóra, kde si děti a mládež vymění zkušenosti, nápady a rady, týkající se školy a učení E-mailové přátelství po celém světě Stránky z oblasti různých vědeckých disciplín Online výukové programy Informace o různých zálibách dětí (zvířata, malování, příroda, stolní hry…) Online hry pro děti

Teoretická část: Závislost dětí na internetu: Závislost jako každá jiná je v vlastně nemoc. Obdobně jako např. závislost na drogách, alkoholu aj. Závislost na internetu má dopady převážně na psychiku a zdraví jedince. V závěru vede až ke kriminalitě.

Praktická část: Cíl seminární práce: zjistit informovanost rodičů o zabezpečení Internetu v Libereckém kraji. Z obecného cíle vychází dílčí cíle: zmapovat úvodní informace o respondentech (pohlaví, věk, bydliště, dosažené vzdělání). zjistit zda mají rodiče doma počítač, k čemu ho nejčastěji využívají, mají stanovena pravidla pro užití počítače, kontrolují internetové stránky navštívené dítětem… získat poznatky o možných rizicích na Internetu Výzkumný soubor: tvořilo 35 respondentů

Závěr: Výsledky z dotazníku – děti. Používání pc Icg, Skype, Facebook

Použitá literatura: HOFBAUER, B. 2004. Děti, mládež a volný čas. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-927-5 JIRÁK, J., KÖPPLOVÁ, B. Média a společnost 1. Praha: Portál, 2003, 207s. ISBN 80-7178-697-7. McQUAIL, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-200-9. MUSIL, J. Komunikace v informační společnosti. Praha: Univerzita Jana Ámose Komenského Praha, 2007. ISBN 978-80-86723-6. VYMYZAL, J. Masová komunikace a její prostředky ve výchově a vzdělávání dospělých. Praha: SPN, 1984. ISBN 17-219-84.

Elektr. Zdroje: Stránky Jednoty Bratrské a Občanského sdružení Archa 777 v Jirkově. Děti a nebezpečí internet. [online]. [cit. 2010-07-02]. Dostupné na WWW: http://jbjirkov.cz/?p=339  PETERKA, J. Jak se vyvíjí český Internet? Počátky Internetu.[online]. [cit. 2010-06-30]. Dostupné na WWW: http://www.earchiv.cz/a99/a903o200.php3  MÜLLER, I. Pohled lékaře na moderní kancelář. Ortopedická klinika FN v Brně. [online]. [cit. 2010-06-22]. Dostupné na WWW: http://www.mayer.cz/z_oboru/SM4-08.pdf  HÝROŠŠOVÁ, J. Časopis mladé rodiny – máma a já. Děti a internet. [online]. [cit. 2010-06-29]. Dostupné na WWW: http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/1682/deti_a_pocitac.html  HÁJEK, M. Euro zprávy: věda, technika. Děti na internetu ohrožuje hlavně porno a anonymní kontakty. [online]. [cit. 2010-06-23]. Dostupné na WWW: http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/10573-deti-na-internetu-ohrozuje-hlavne-porno-a-anonymni-kontakty/  Ordinace.cz – odborník vždy po ruce. Závislost na on-line hrách ohrožuje zejména děti. [online]. [cit. 2010-06-24]. [cit. 2010-07-02]. Dostupné na WWW: http://www.ordinace.cz/clanek/zavislost-na-on-line-hrach-ohrozuje-zejmena-deti/  Moderní literární server. [cit. 2010-07-02]. Dostupné na WWW: http://www.poeta.cz/citaty/kategorie/rodina VÁGNER, M. Rychnovský zpravodaj. Naše děti versus úžasný i nebezpečný svět Internetu. [online]. [cit. 2010-07-06]. Dostupné na WWW: http://www.rychnovjbc.cz/zpravodaj/zp1003.pdf  NĚMCOVÁ, M. Internetové stránky Parlamentu České republiky a Poslanecká sněmovny – Listina základních práv a svobod. [online]. [cit. 2010-08-18]. Dostupné na WWW: http://www.psp.cz/docs/laws/listina.html