ProQuest Central Multioborová databáze. Co je ProQuest Central? •ProQuest Central je nová "megadatabáze" navazující na tradici titulu ProQuest 5000 International.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické zdroje Ovid a jejich využití v IKEM
Advertisements

Databáze EBSCO Zdroj vědeckých informací pro humanitní a společenské obory.
Ebsco Discovery Service prohledávání EIZ na jedné platformě 12. února 2014.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Dana Sigmundová Zásady vyhledávání, správná technika vyhledávání, databáze EBSCO ÚK FSS MU, úterý a středa 11. a Ústřední knihovna FSS MU.
New Catholic Encyklopedia Gale Virtual Reference Library (producent Thomson Gale)
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Nikola Dynybylová Odborné časopisy a článkové databáze aneb odbornou práci jedině s kvalitními zdroji FSS MU, a Ústřední knihovna FSS.
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
JSTOR Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
3.1. Typy vědeckých sdělení a periodik ústní forma - víceméně nezávazná forma sdělení, nezakládá prioritu sdělení formou semináře či přednášky na konferenci.
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Rozsáhlé zdroje článků z odborných periodik Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: Poslední.
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
Krzysztof Murawski ProQuest Vladimír Karen Albertina icome Praha s.r.o. Bibliotheca Academica UTB Zlín.
Informační zdroje GEOLOGIE.
EBSCO - základní vyhledávání Lze nastavit jiné zobrazování výsledků.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Uživatelský průzkum ProQuest Dissertations & Theses: Jak pracují uživatelé s informacemi? Amanda Ross, ProQuest; Vladimír Karen, AiP.
Elektronické knihy a časopisy v nabídce významných vydavatelů a agregátorů Filip Vojtášek Albertina icome Praha.
ProQuest Central Martin Krčál Školení pro studenty FSSBrno, a představení databáze.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra fyziologie rostlin, PřF UK RNDr. Jan Petrášek, Ph.D. Základní dělení 3.1.
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Databáze Elektronické informační zdroje. Obsah přednášky používané zkratky: DB a EIZ definice DB a EIZ typologie DB typologie EIZ přístup k EIZ příklady.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
1 Bibliografická a rešeršní činnost EBSCO, ProQuest, Eric Manuscriptorium, Monasterium Česká elektronická knihovna poezie Anopress, ČTK.
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Průvodce databázemi pro studenty oboru Teorie interaktivních médií Ústřední knihovna FF MU
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Metalib Knihovna FSS MU Osnova EIZ – co, proč, kde Metalib – SFX – Uživatelské konto (Můj prostor) – Vyhledávání – Portál elektronických.
Elektronické informační zdroje (VIKBA25) Martin Krčál EIZ - kurz pro studenty KISK FF MUBrno, 22. října Významné e-zdroje dostupné na MU.
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Elektronické informační zdroje
Ústřední knihovna FSS MU
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Elektronické informační zdroje na MENDELU
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
ÚVOD DO ELEKTRONICKÝCH INFORMAČNÍCH ZDROJŮ
Elektronické informační zdroje
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Elektronické informační zdroje na VŠB-TUO
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
ProQuest Central Mgr. Alena Filipová
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Elektronické informační zdroje pro chemické obory
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

ProQuest Central Multioborová databáze

Co je ProQuest Central? •ProQuest Central je nová "megadatabáze" navazující na tradici titulu ProQuest 5000 International. •Jedná se o ucelenou kolekci článků z periodik v podobě bibliografických záznamů (většinou s abstrakty) článků a plných textů a poskytuje také přístup do množství neperiodických publikací. •Zpřístupňuje veškerou vlastní produkci společnosti ProQuest, která je nyní k dispozici na stejnojmenné platformě, a specializované databáze. •Databáze se skládá z řady samostatných bází orientovaných na: všeobecná periodika, společenské a humanitní obory, medicínu; aplikované přírodní vědy, výpočetní a telekomunikační techniku; obchod, ekonomiku a management.

Co ProQuest Central nabízí? •Více než časopisů, z toho přes s plnými texty •Plné texty disertačních prací •9.000 tržních zpráv ze 43 odvětví a 40 zemí • profilů firem (Hoover's) •Aktualizované profily průmyslových odvětví (Snapshots) •Přes 400 titulů novin vč. The Wall Street Journal and Los Angeles Times

Hlavní výhody ProQuest Central I. •Vyrovnané pokrytí akademických, obchodních a zpravodajských informací s přístupem k milionům článků z tisíců odborných periodik. •Nabízí unikátní informace, které nejsou dostupné v jiných agregovaných zdrojích. •Využívá vysoce ceněnou platformu ProQuest, která nabízí mj. RSS feeds; unikátní funkci ProQuest SmartSearch; ProQuest XML Gateway; ProQuest Search Widget a další. •Křížové vyhledávání v dalších databázích ProQuest.

Hlavní výhody ProQuest Central II. •Vysoká kvalita indexace - ProQuest je jediná služba, která nabízí ručně vytvářené záznamy, které produkují přesné výsledky relevantní k vyhledávací strategii. •Řada formátů zobrazení výsledků: bibliografický záznam, ASCII fulltext, PDF a faksimile stránky. •Specializované předmětové rejstříky zpřesňující vyhledávání.

Další vlastnosti ProQuest Central I. Kompletnost •ProQuest zahrnuje do svých plných textů 100% obsah všech novinových titulů a téměř 100% obsah všech periodických titulů. Retrospektiva •Bezkonkurenční pokrytí od roku 1971 u bibliografických záznamů a od roku 1987 u významného počtu plných textů. Aktuálnost •Data jsou aktualizována průběžně a mnoho titulů je k dispozici hodin od vyjití. •New York Times a Wall Street Journal jsou k dispozici v den vyjití tištěné verze.

Další vlastnosti ProQuest Central II. Obsah •ProQuest zpřístupňuje plné texty více než 3000 periodických titulů, včetně bibliografických záznamů přes Vyhledávání •Plnotextové, booleovské vyhledávání podle klíčových slov, vyhledávání podle publikace, pokročilé vyhledávání. •Možnost automatického vyhledávání plurálu, pravopisných variant a synonym. Formáty zobrazení •Bibliografická citace, citace s abstraktem, plný text (ASCI), plný text + obrázky, faksimile originálu (kopie celé stránky).

Další vlastnosti ProQuest Central III. 27 databázových polí •Bezkonkurenční možnosti pro pokročilé uživatele, lze např. vyhledávat i v popiskách k obrázkům, podle druhu publikace apod. CrossLinks •Prolinkování na další plné texty, OPAC a další online služby.

Přehled titulů databází I. Všeobecná periodika •ProQuest Academic Research Library™ •ProQuest Newsstand™ •Canadian Newsstand Complete™ Společenské a humanitní obory •Criminal Justice Periodicals™ •ProQuest Career and Technical Education™ •ProQuest Education Journals™ •ProQuest Military Collection™ •ProQuest Psychology Journals™ •ProQuest Religion™ •ProQuest Social Science Journals™

Přehled titulů databází II. Medicína a zdraví •Pharmaceuticals News Index® •ProQuest Academic Research Library™: Health Module •ProQuest Health and Medical Complete •ProQuest Nursing & Allied Health Source™ (pouze časopisy) Přírodní vědy a technika •ProQuest Agriculture Journals •ProQuest Computing™ •ProQuest Science Journals •ProQuest Telecommunications™

Přehled titulů databází III. Obchod, ekonomika a management •ABI/INFORM® Global •ABI/INFORM® Dateline •ABI/INFORM® Trade & Industry •ProQuest Accounting & Tax Database™ •ProQuest Asian Business and Reference™ •ProQuest Banking Information Source™ •ProQuest European Business™ •Canadian Business & Current Affairs Complete™ (CBCA) •Hoover’s Company Profiles •OxResearch •Snapshots Series

Databáze, které zde nenajdete •Accounting & Tax With Standards •Ethnic NewsWatch •Alt Press Watch •Gender Watch •Některé mezinárodní kolekce novin, např. ANZ Newsstand, Hispanic Newsstand apod. •Historické kolekce, např. ProQuest Historical Newspapers •Tituly Chadwyck-Healey, jako např. IIMP, IIPA, LION, FIAF, PIO, PAO apod. •Databáze na platformě CSA Illumina