SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vikingové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
ČAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ I.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Uherský stát Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Rýsování rovnoběžek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Obyvatelstvo Ameriky Autor: Mgr. Marian Solčanský
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2013
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kyjevská Rus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Těhotenství + prenatální vývin 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Spojené státy americké
Vývoj politické mapy světa
Evropský kolonialismus
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
IDENTIFIKÁTOR MATERÍÁLU: EU –
VY_32_INOVACE_22_20 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Vikingové – postrach Evropy v 9. stol. Anotace – Žáci se formou.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_07 Obyvatelstvo Ameriky - pracovní list
VY_32_INOVACE_06_Evropa Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_028.
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Amerika Obyvatelstvo a sídla
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Amerika – Obyvatelstvo Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_04_Z9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Kolonizace světa Základní škola Libina, příspěvková.
6. AMERIKA - OBYVATELSTVO
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_02
ZÁMOŘSKÉ OBJEVY Anotace: Prezentace je určena
Vzdělávací materiál: Obyvatelstvo Ameriky Operační systém:
USA – obyvatelstvo opakování
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
AMERIKA - obyvatelstvo
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Osvojování = je souhrnný pojem pro proces objevování, poznávání, osídlování a využívání určité oblasti Země člověkem předkové Indiánů a Inuitů (Eskymáků) asi před 30 000 lety - v Severní Americe na území Mexika říše Mayů, Toltéků a Aztéků první Evropané – Vikingové z Islandu již kolem roku 1000 - 12. října 1492 – Kryštof Kolumbus

Obr. 1 Osídlování Severní Ameriky

Obr. 2 Výpravy Kryštofa Kolumba

od 16. stol. pronikání Evropanů třemi směry: a) od jihu Španělé b) od východu Britové c) od severovýchodu Francouzi v roce 1776 vyhlásily britské kolonie nezávislost – vznik USA dovoz otroků z Afriky na práce – plantáže

Obr. 3 Vylodění Kolumba

Otázky k opakování: Vysvětlete pojem „osvojování“? Jak a odkud přišli do Ameriky předkové Indiánů? Které evropské národy se nejvíce podílely na osvojování Severní Ameriky? Uveďte hlavní rostliny dovezené z Ameriky do Evropy? Kdy vznikly USA?

Zdroje : Obr.1 Holeček, Milan. Zeměpis světa 2. Praha: Nakladatelství České geografické společnosti, s. r. o. , 2008. Obr. 2 Výpravy Kryštofa Kolumba [cit. 2011-06-15]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Christopher_Columbus_voyages.gif Obr. 3 Vylodění Kolomba [cit. 2011-06-15]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Landing_of_Columbus_(2).jpg