OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Vstupní analýza Vilém Čekajle
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Velké Meziříčí 2005 Partnerství pro Vysočinu. Zdenka Švaříčková Škola obnovy a rozvoje venkova Luka nad Jihlavou.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Celostátní síť pro venkov
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Víme opravdu, co to je LEADER?
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Místní Akční Skupina VIA RUSTICA. Zájmové území MAS Via rustica mikroregiony Stražiště a Svidník (Pacovsko a Černovicko, okres Pelhřimov) 287 km 2 2 města,
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Partnerství ve venkovském prostoru Naše a evropské zkušenosti z iniciativy Leader + ing Jan Fiala, E consulting, s.r.o.Třebíč.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Podpora venkova po roce 2013 z pohledu Olomouckého kraje Seminář MAS 10. května 2013, Olomouc.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Leader – metoda pro rozvoj venkovských oblastí
Jana Vavryčuková manažerka
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Moje práce na Broumovsku
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Kdo inicioval založení MAS a co předcházelo? - první impuls ke vzniku partnerství typu Leader vzešel od pana starosty Strážku a předsedy mikroregionu pana Jaroslava Tulise Realizace: Založení MAS odspodu - z nejnižší úrovně v rámci projektu Leader+ v Černém lese ( POV- 7. dot. titul v kraji Vysočina 2004)

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Hlavním problémem se ukázalo být zapojení soukromého sektoru? Přestože byli osobně osloveni a pozváni hned v začátku byl vývoj krizový. Nízká míra ochoty- u veřejného sektoru – „jít někam povinně“- u podnikatelského sektoru – „ztráta času bez okamžité vidiny vysokého zisku“ setkání č. počet účastníků odešlo v první půlhodině vícekrát nepřišlo atd

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Postup kroků při iniciaci a budování MAS (stále nové tváře – potřeba znovu a znovu vysvětlovat) -objasňovat si princip Leaderu a politiku rozvoje venkova -vracet se k těžko uchopitelným tématům a neustále hledat souvislosti- -pomoci hledat společnou oblast zájmu a „jak mohu přispět - ukázat možnosti rozvoje našeho regionu -pomocí týmových technik vytvořit strategii území

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Lidé ochotní spolupracovat na projektech směřujících ke společnému cíli - rozvoji venkova - zůstali. Pravděpodobně díky externí profesionální moderaci a postupnému pochopení mechanismů a přístupu Leader. Subjekty zastupující soukromý sektor v MAS - 70 % z toho 43 % - drobní zemědělští podnikatelé motivace: sepětí s půdou zájem o podíl na tvorbě krajiny

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Struktura občanského sdružení „MAS Černý les“ předseda šest členů rady revizor sdružení dva členové a jsme otevřeni dalším

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Partnerství na základní úrovni jako modelová buňka pevný a trvalý základ MAS Strategie: -přínosem pro rozvoj regionu -šancí na uskutečnění některých osobních a rodinných plánů členů týmu s dopadem na veřejnost

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Registrace provedena dne: Ustavující valná hromada konaná dne: Hlavním zájmem je podělit se a využít zkušenosti s místním partnerstvím na větším území, zapojití se do strukrur Leader od roku 2007 participovat na Leaderu EU. PodánProjekt do programu Leader+ OP RVMZ c)

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Zajímavosti 2 z členek rady jsou farmářky z malých rodinných farem s orientací na ekologické zemědělství a s výhledem agroturistiky Jedním z partnerů v MAS je Základní škola ve Strážku- nositel úspěšného komunitního projektu Škola pro všechny v Černém lese Fondu Vysočiny zavádějící vzdělávání dospělých na venkově Členy MAS jsou 2 NNO

„MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Děkuji ! Kontakt Bohumila Vařejková tel