Nekupujme si jejich životy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

Ohrožená zvířata.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Nekupujme si jejich životy Martina Hájková Jitka Blažková Tereza Málková.
Ohrožené druhy živočichů II. ( savci )
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno navštěvuje kočku jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
RADA EVROPY Rada Evropy založena 5. května 1949 sídlo Palác Evropy ve Štrasburku 47 členských států (ČSFR od r. 1991, ČR od r. 1993) cíl.
Vliv klimatu na faunu 1.A.
Tropický deštný les.
Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A
Nekupujme si jejich životy
VÝVOJ ČLOVĚKA Během čtvrtohor vyvrcholil vývojový proces, který začal u primitivních primátů a skončil vznikem moderního člověka. Člověk vyvinut z úzkonosých.
Vývoj člověka Lidé i jejich život na Zemi se postupně mění, vyvíjejí se. Gorila Gorila je jedním z lidoopů, který žije volně v některých pralesích. U nás.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Obratlovci povrch těla
Věta je celek složený ze slov. Ta jsou v ní uspořádána podle určitých pravidel. Úkol: Zkus slova uspořádat tak, aby vznikla smysluplná věta. a)Plejtváci.
Po stopách ohrožených zvířat
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Organizace zabývající se ochranou přírody
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
VY_32_INOVACE_ 20 Vymírání živočichů
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_232_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Etologie – chování živočichů
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_599_ŽIVOČICHOVÉ_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI ŽIVOT.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Savci.
Úvod do problematiky Mezinárodní obchod s volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami legální nelegální Legální obchod s volně.
OCHRANA PŘÍRODY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
MALÍ DRAVÍ VAČNATATCI.
Počítačová prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Fauna druhohor – opakování Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Proč chránit přírodu? Pro uchování biodiverzity (rozmanitosti počtu druhů, počtu jedinců každého druhu i genetických informací). Z produkčních důvodů (každý.
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Kdo jsem Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):04/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda ve čtvrtém a.
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY - NÁSOBENÍ MIMO OBOR NÁSOBILEK VYPÁTREJ PODLE INFORMACÍ A OBRÁZKU UKRYTÉ ZVÍŘE. VYBER SI LIBOVOLNÉ POLÍČKO. VYPOČÍTEJ PŘÍKLAD A.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
PLOUTVONOŽCI CHOBOTNATCI
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_117_Obratlovci
ZOO Severní Amerika Hra Pravidla Zdroje obrázků
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
Plasty- globální problém
Plasty- globální problém
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Nekupujme si jejich životy Honza Thiele Adam Kubíček

Cites Neboli Washingtonská Konvence Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin Jedna z nejdůležitějších dohod chránících rostliny a živočichy na mezinárodní úrovni. Jejím smyslem je Celosvětová kontrola obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin.

Pašování Zvířat Třetí nejvýnosnější obchod po drogách a zbraních 80-90% pašovaných savců a ptáků uhyne. Plazů uhyne menší množství, protože jsou přizpůsobivější. Papoušci se přepravují v pet lahvích. Vajíčka se přepravují v kapsách na břiše.

Kočky a psi V Číně se z koček a psů dělají kožichy, okraje kapucí u bund, rukavice atd. Každý rok zemře 2 000 000 psů a koček Jiných zvířat zabíjených pro kožešinu zemře 40 000 000. 1 kožich = 10 psů Neexistuje způsob jak zjistit, jestli je bunda ušita z kočky nebo ne.

Vzácní chameleoni v pytlících

V tom, co vypadá jako ruličky od toaletního papíru, jsou schovaní pašovaní ptáci

Pašovaní Amazoňané běločelí

Exkurze - Zoo Ústí nad Labem Program : Nekupujme si jejich životy Prezentace Program na pracovních listech 3. Vyhodnocení odpovědí

Některé zajímavé otázky: Kteří lidoopi se dostali do naší ZOO díky pašerákům a ve kterém roce to bylo? Orangutani Bornejští – Ňunák a Ňuninka v roce 1989. Co zachránilo aligátory před vyhubením? Chovné farmy a Washingtonská úmluva(CITES)

Některé zajímavé otázky: 5. Jaký druh zvířete na pavilonu šelem a především jaká jeho část je využívána v tradiční čínské medicíně? Tygr- varlata Medvěd- žluč 8. Z jakých důvodů se loví sloni? Pro slonovinu-výrobky Kly-trofej Kůže-oblečení

Orangutan bornejský V Zoo Ústí nad Labem se orangutani objevili díky pašerákům Ňuňák a Ňuninka pocházejí z volné přírody, kde byli v roce 1989 nelegálně odchyceni. Do ústecké ZOO se dostali náhodou díky povinné karanténě a koordinátor EEP rozhodl, že zde již zůstanou. Ňuňák je hlavní hvězdou filmu "Dva lidi v ZOO". Narodila se jim již tři mláďata - samička Raja (1998), která bohužel v jednom roce života uhynula, sameček Ámos (2000), který v červenci roku 2008 našel nový domov v holandské zoo Apenheul a na konci ledna 2007 další sameček, který dostal jméno Budi. EEP je zkratka společného projektu evropských zoologických zahrad na záchranu ohrožených druhů světové fauny a pochází z německého Europäisches Erhaltungs Program (anglicky European Endangered Species Programmes) – česky Evropské programy ohrožených druhů

Ňuninka Ámos

Ňuňák