KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Moderní studijní obory SPŠ
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Prezentace k projektu REPRO CV
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Moje budoucnost. Založena v roce Vlastní moderní vybavení. Přátelské prostředí. Individuální, partnerský a komunikativní přístup k žákům a studentům.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Studijní program Stavební inženýrství
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Stavba výrobních strojů a zařízení
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Střední odborná škola průmyslová
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Úvod Proč studovat informatiku?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Programátor CNC strojů
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Úvod Proč studovat informatiku?
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Katedra elektrotechniky
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Silnoproudá elektrotechnika
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Setkání kariérových poradců Louny –
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
Přírodovědecká fakulta UJEP
Silnoproudá elektrotechnika
Při technické univerzitě v Liberci
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Transkript prezentace:

KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY KATEDRA, KTERÁ DOBŘE PŘIPRAVÍ NA VAŠI PROFESNÍ BUDOUCNOST

Katedra se může pochlubit prvenstvími! TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Katedra se může pochlubit prvenstvími! První katedrou zabývající se problematikou průmyslových robotů (od roku 1982). První katedrou, kde bylo využíváno metody konečných prvků (od roku 1986). První katedrou pracující se špičkovými 3D C-technologiemi (CAD, CAM od roku 1987). Průkopníkem v oblasti C- technologií na VŠST, později TUL. První katedrou, využívající v oblasti vědy a výzkumu aktivit termovizní kamery, komplexní vybavení v oblasti měření teplot a vyhodnocování teplotních polí.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Úzká specializace Široké zaměření Jsme kombinací specializace i širokého zaměření – s námi vždy získáte uplatnění.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Sklářství v České republice má problém – především užitkové sklo. Velký potenciál v plochém, obalovém skle a skleněných vláknech. Významný rozvoj kapacit na výrobu plochého a obalového skla za poslední léta.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Ploché sklo: stavební sklo se speciálními povrchy, automobilové sklo, lepené sklo, neprůstřelné sklo, … Obalové sklo: hmotnost obalového skla se snížila za 30 let na 50 % při zvýšení mechanické pevnosti.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Robotika a automatická manipulace jsou uplatňovány ve všech průmyslových oborech.

Nabízíme: naši absolventi nemají problém s uplatněním na trhu práce, být strojařem je významnou devizou poskytující jistotu dobrého zaměstnání, možnost pokračovat ve studiu v navazujícím magisterském studiu a dále pokračovat formou doktorského studia, výuka, projekty a diplomové práce řešené v moderně vybavených laboratořích

Nabízíme více: individuální přístup, který se projeví především ve zvládnutí bakalářské/diplomové práce, úzce spolupracujeme s praxí, práce s vizualizačními systémy (FluidSIM, KukaSIM, …), získání znalostí v oblasti pneumatických pohonů, možnost seznámit se (školit) v programování robotů, diplomová práce většinou volně navazuje na bakalářskou práci (student tedy nedělá práci navíc), projektování a metodiky konstruování s důrazem na problematiku konstrukce strojů a mechatronických systémů, servisní robotika, automatizační technika, komunikační rozhraní, inteligentní řízení včetně robot vision.

Specializované a kvalitně vybavené laboratoře pro výuku: Laboratoř robotiky Laboratoř pneumatických pohonů Technologická laboratoř Laboratoř sklářských strojů

Zvládnete studium? Běžný student u nás nemá problém se studiem. Robotika je i pro běžného studenta zajímavá. Individuální přístup ke studentům, který vede při vzájemné spolupráci k bezproblémovému zvládnutí státních zkoušek. Máme jeden z nejmladších kolektivů na univerzitě. Zbude Vám dost času na studentský život.

Budova L (CxI), sraz v daný čas před vchodem, kde si Vás vyzvedneme. Přijďte na den otevřených dveří ve čtvrtek 13. 12. 2012 a v pátek 4. 1. 2013 od 10:00 a od 11:00. Budova L (CxI), sraz v daný čas před vchodem, kde si Vás vyzvedneme. Ukážeme Vám naše laboratoře a učebny. Odpovíme na Vaše dotazy. Osobně s Vámi probereme Vaše představy a možnosti Vaší realizace na naší katedře. Vlastimil Hotař tel.: (48 535) 41 29 e-mail: vlastimil.hotar@tul.cz Marie Stará tel.: (48 535) 41 42 e-mail: marie.vitova@tul.cz

Nebojte se nás zeptat Rádi odpovíme na Vaše dotazy: František Novotný tel.: (48 535) 41 03 e-mail: frantisek.novotny@tul.cz Vlastimil Hotař tel.: (48 535) 41 29 e-mail: vlastimil.hotar@tul.cz Marie Stará tel.: (48 535) 41 42 e-mail: marie.vitova@tul.cz Sídlíme na budově P, tedy v centru Liberce.

KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY VAŠI PROFESNÍ BUDOUCNOST! VÁS NEJLÉPE PŘIPRAVÍ NA VAŠI PROFESNÍ BUDOUCNOST! www.ksr.tul.cz

Minulost laboratoře robotiky:

Přítomnost laboratoře robotiky:

Budoucnost laboratoře robotiky: