BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 3. verze

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Co je nového v ZWCAD ? Vývojový tým ZWCAD+.
Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Tabulkové procesory (MS Excel)
DSC Monitor DSC Monitor Obsah Tato PowerPointová prezentace je rozdělena do několika různých sekcí. Stisknutím názvu sekce.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Digitální učební materiál
Sleva -73,80 Suma EUR 418,18 Celkem před slevou 491,98
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Polycom® RealPresence® Desktop
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Návod k registraci CIS (zákaznický informační systém)
Grafický editor studijních plánů Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.11 Téma: Windows Číslo projektu:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Registr přechodných pobytů
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Tabulkový procesor.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
2OP381 Manažerská informatika 1
Vzdělávací technologie aplikace Jaromír Reger (L07155)
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Ivana Topolová VŠE v Praze
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Databáze MS ACCESS 2010.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 4. verze
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Přihlášení.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
Transkript prezentace:

BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 3. verze „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek www.prirodopis.eu BOTANIKA – ZELENÁ PŘÍRODA 3. verze - výukový program přírodopisu - tematický celek botanika – vyšší rostliny Autor programu a fotografií: Petr Vitásek, 2006-2014 Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Co přináší BOTANIKA – Zelená příroda... „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Co přináší BOTANIKA – Zelená příroda... Výuku počítačem podporovanou (s interaktivní tabulí) i počítačem řízenou. Tematický celek „Botanika“ (k výuce na 1. a 2. st. ZŠ, SŠ, zájmové organizace aj.): již od 4. ročníku – přírodověda (Les a louka – byliny, keře, listnaté a jehličnaté stromy aj.) 5. ročník – přírodověda (Třídění organismů – rostliny) 6. ročník – rostlinná buňka, fotosyntéza aj. 7. ročník – Botanika – základy botaniky, systematický přehled vyšších rostlin. Mezipředmětové vztahy: pěstitelství, domácnost, ekologie a ochrana životního prostředí - EVVO Intuitivní ovládání – jednoduchost ovládání je prvořadým kritériem pro efektivní práci s programem. Otevřená aplikace – umožňuje zapisovat poznámky, upravovat texty, třídit rostliny, přidávat vlastní obrázky a popisky. Nenáročnost na HW – min. požadavky: Microsoft Windows 2000 (nejlépe vyšší); grafická karta s rozlišením 1024x768 pixelů a 16 bitů. Ověřeno na Microsoft Windows 7 a Microsoft Windows 8 s 32-bit i 64-bit. Multilicence pro školy – v rámci multilicence školy jsou její učitelé a žáci oprávněni užívat tento program také na domácích počítačích (neplatí pro VŠ). Bezplatné poskytnutí DEMOVERZE – demoverze je určena k bezplatnému vyzkoušení programu školám, organizacím a jednotlivcům. Za tímto účelem je možné kopírovat Instalační CD-ROM, popř. stáhnout instalační balík aktuální verze programu ze stránek www.prirodopis.eu . Šíření aktivačního klíče a částí programu je zakázáno! Rozhodujícím dokladem o legálním nabytí licence k užívání programu je licenční list a zaplacená faktura. Předmětem prodeje není program, ale licence k jeho užívání. Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Výběr dvouděložných rostlin „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhledy programu Systematický přehled Tematické celky výukové části programu Doplňky a pomůcky při určování rostlin Oddělená testová část programu – má samostatné menu Hlavní nabídka Celkový přehled čeledí u dvouděložných rostlin Jednoduchá instalace na lokální PC nebo server školní sítě Rychlý výběr základních čeledí dvouděložných rostlin Funkce rychlého vyhledání zadáním klíčového slova Instalační nabídka Výběr dvouděložných rostlin Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Editace vlastního výběru Abecední výběr položek „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – výuková část čeledi „růžovité“ 2. karta – OTÁZKY - Opakovací a motivační otázky 3. karta – přehled přidaných (vlastních) obrázků v dané čeledi rostlin „Růžovité“ Třídění položek (plané, pěstované, všechny a vybrané rostliny) Editace vlastního výběru Abecední výběr položek 1. karta - místo pro Vaše poznámky – zobrazení lze vypnout Zobrazení charakteristiky čeledi – úvodní náhled Funkce rychlého vyhledávání zadáním klíčového slova Tlačítka pro vyhledávání vybraných rostlin na Internetu Výukový text s obrázky – charakteristika vybrané čeledi „Růžovité“ Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Náhled programu – výukové části – přehledy rostlin „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – výukové části – přehledy rostlin Jednoduché a intuitivní ovládání Zobrazení položky – Dub letní Každá položka rostlin obsahuje: obrázek (640x480) popisek (lze označit do bloku) další dva obrázky (800x600) u některých položek je i třetí obrázek nebo obrázek plodu a vzorku dřeva. Hluchavkovité – detail květu Další možnosti: zobrazování popisků a obrázků lze vypnout vyhledávání vybraných položek na Internetu možnost přidávání nových obrázků včetně vlastního popisu. V průběhu programu je řada kontrolních tematických otázek... Cykasy a Jinany - charakteristika Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Náhled programu – výukové části – věda o rostlinách „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – výukové části – věda o rostlinách V průběhu programu je řada kontrolních tematických otázek... Stavba a funkce květu… Stavba a funkce listu… Texty a obrázky jsou dostatečně velké a přehledné, aby vynikly na multimediální projekci… *** Vše je „po ruce“ – nic složitě nehledáte! Přidání vlastního obrázku… Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

1) Testy s dopisováním správných odpovědí… „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhled programu – testové části – tři typy testů: 1) Testy s dopisováním správných odpovědí… 3) Testy s přiřazováním správných odpovědí – „CHYTNI A TÁHNI“ Během práce s těmito testy (1. a 2.) jste průběžně informováni o správnosti své odpovědi pomocí dialogového okna. Na konci testu se zobrazí celkové vyhodnocení se známkou, uplynulým časem a procentuálním výsledkem. Vše je uloženo do databáze, která je buď sdílená nebo individuální (dle typu instalace programu). Výsledky lze spravovat. 2) Testy s výběrem správných odpovědí – A,B,C,D… Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Náhledy programu – další části a doplňky: „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Náhledy programu – další části a doplňky: Správa programu je zabezpečena heslem… Program zahrnuje jednoduchý klíč pro určování rostlin s možností jejich třídění dle barvy květu a jiných kritérií… Křížovky – hravou formou testujete své vědomosti… V programu jsou k vytisknutí doplňovačky s teorií rostlin. Přehled nejpoužívanějších dřev… Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

„Vychytávky“ v programu – další části a doplňky: „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek „Vychytávky“ v programu – další části a doplňky: Export a import uživatelských dat... Přehledné vyhledávání... Tmavé pozadí s fotografií lze zapnout/vypnout... Vytvořte si výběr rostlin, které potřebujete k výuce… Editor vlastních testů... Součástí programu jsou pracovní listy, doplňovačky aj. zajímavosti k tisku... Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

Resumé, výhody a doplňky... „Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Resumé, výhody a doplňky... Program zahrnuje: přes 1800 kvalitních fotografií, 426 druhů rostlin včetně jejich popisků. Na webových stránkách programu získáte: Pravidelné aktualizace www.prirodopis.eu/aktualizace.php Nejnovější instalační balík www.prirodopis.eu/podpora.php Aktuální verzi manuálu k programu ve formátu *.pdf Prezentační doplňky: rozvrh hodin, tapety, obal CD aj. Objednávka: Demoverze na CD-ROM pro školy a nekomerční organizace zasíláme zdarma na požádání. Objednávky licencí plné verze programu zasílejte pomocí on-line formuláře www.prirodopis.eu/objednat.php nebo přímo na e-mail: botanika@prirodopis.eu Formát každé objednávky licence: jméno a příjmení + IČO a typ licence dle aktuálního ceníku viz. zde. Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014

„Program od učitele pro žáky a učitele.“ – Mgr. Petr Vitásek Cenová nabídka… Multilicence pro školy (vyjma VŠ) – cena multilicence je odvozena od počtu žáků na škole: Do 100 žáků ……………. 1.700,- Kč 101 – 250 žáků ………….. 2.370,- Kč 251 – 500 žáků ………….. 2.850,- Kč 501 a více žáků …………. 3.460,- Kč Jednotlivá licence – 1 licence (vždy max. pro 2 PC uživatele): Cena 1 ks licence ………… 540,- Kč / po slevě 432,- Kč* Cena 3 ks licence ………. 1.500,- Kč Cena 5 ks licence ………. 2.550,- Kč *Sleva 20% držitelům karet ISIC, ITIC, ALIVE! Pozn.: sleva platí pouze pro jednotlivou licenci programu. Multilicence pro VŠ a nekomerční organizace – pro nekomerční užití: Cena multilicence ………… 4.200,- Kč Multilicence pro komerční organizace – max. 10 PC* pro komerční užití: Cena multilicence ………… 4.900,- Kč * Pozn.: pro více PC je nutné dokoupit více multilicencí! Kontakt: Mgr. Petr Vitásek, Tatenice 149, 561 31 Tatenice IČO: 699 92 771 Ceny jsou platné od 20. 2. 2012 NEJSEM PLÁTCE DPH! Výukový program - BOTANIKA – Zelená příroda – www.prirodopis.eu - botanika@prirodopis.eu © Mgr. Petr Vitásek, 2006-2014