Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Představení e-learningového prostředí Moodle
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
E-learning ve výuce na SŠ
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.
ošetřovatelství a porodní asistence
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Environmentální výchova a
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky Nemec M., Peterka T., Stieberová B., Žilka M. Podnikatelství pro techniky

O projektu Cílem projektu je podpora inovativního a podnikatelského přístupu studentů technických oborů. Rozvoj kompetencí nutných pro start úspěšného podniku, kreativity a týmové spolupráce. Čtyři hlavní okruhy cílů: Vybavit technicky zaměřené studenty znalostmi a dovednostmi relevantními pro každodenní řízení malého inovativního podniku. Připravit absolventy na řešení nejčastějších ekonomických výzev. Povzbudit studenty ke vstupu do podnikání, jako alternativní možnosti úspěšné profesní kariéry a rozvíjet jejich sebevědomí při realizaci vlastních nápadů. Navázat a propagovat spolupráci s organizacemi, které začínajícím podnikatelům poskytují podporu a zázemí.

Distanční: Webový portál Forma výuky Kombinovaná forma Distanční: Webový portál Prezenční: Workshopy E-learningové moduly Případové studie Videa s podnikateli 5 + 1 workshopů Lektoři z praxe Týmová spolupráce

Adobe eLearning Suite Adobe Acrobat 9 Pro Tvorba profesionálních elektronických dokumentů, dynamických formulářů Adobe Flash Professional Tvorba animací Vytváření e-learningových lekcí Adobe Dreamwiever Profesionální nástroj pro tvorbu webu Adobe Photoshop Úprava fotografií a grafiky Adobe Soundbooth Úprava zvuku Adobe Captivate

Adobe eLearning Suite

Adobe eLearning Suite - Captivate

LMS MOODLE Moodle je zdarma a v češtině. Moodle je pro správce sítě snadné nainstalovat a provozovat. Moodle je nevhodným nástrojem pro tvorbu vlastního obsahu e-learningu. Výstupy z jiných programů (video, Flash, audio) jdou velmi snadno do LMS Moodle integrovat a v tomto prostředí i spouštět. Snadná organizace, správa a administrace. Možnost komunikace mezi pedagogy a studenty (hromadné posílání emailů, diskuze a fóra). Kladné přijetí prostředí Moodle ze strany studentů (snadná orientace, efektivní využítí) Vyučující se rychle naučili vytvářet testy, přidávat studijní materiály a komunikovat se studeny.

LMS MOODLE

Webová stránka kurzu

K diskuzi Časová náročnost dist. vzdělávání Zveřejňování dokumentů Používání obrázků a jiného obsahu chráněného autorským právem Udržitelnost Komunikace se studenty

Nemec M., Peterka T., Stieberová B., Žilka M. Děkujeme za pozornost Nemec M., Peterka T., Stieberová B., Žilka M. Podnikatelství pro techniky