Voda-Základ života.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VODA 8. třída.
Advertisements

PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Význam vody pro člověka
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
PROJEKT „ BEZ VODY NELZE ŽÍT“
Autor: Andrea Bartoníková
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
podmínka života na Zemi
ČOV (čistírna odpadních vod)
Název: VY_32_INOVACE_VZD689_20 Oblast: Stručná anotace: Tato výuková prezentace je určena pro žáky 8. ročníku v návaznosti na tematický okruh Zaostřeno.
Přírodní a civilizační rizika
Základní vzdělání - 2. stupeň
V.O.D.A.
Integrovaná střední škola, Slaný
Vytvořila: Kristina Thielová
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
Kyselost, zásaditost, pH
Voda Co o ní víme?.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
VODA.
Přírodní a civilizační rizika
Co je to vlastně voda? Klára Boháčová.
Mojžíš Pavla Jiráková C4A.
VODA.
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické.
Voda Adéla Kalužová.
Vypracoval : Antonín Mrkvica 7.B
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Společná setkání nad výtvarnými díly 3
Voda Anna Veselá.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Opakování voda, vzduch.
Voda ( environmentální příručka – 5.ročník )
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
Jižní, jihovýchodní a východní Evropa
Prvouka 2.roč.ZŠ „NEŽIVÁ PŘÍRODA – VODA“
RZ RZ v ní životVznikl v ní život Koloběh vodyKoloběh vody „obnovitelná“látka Kolem řekKolem řek vznikaly osady a města Civilizace.
VODA.
VÝZNAM VODY PRO ČLOVĚKA…
Voda a vzduch 1. VODA RZ
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_05_CH7 TémaRozdělení vody podle použití RočníkSedmý.
& DÍTĚ POTŘEBUJE 500 SKLENIC ČISTÉ VODY, ABY MOHLO VYRŮST O 2 CENTIMETRY. DOSPĚLÝ ČLOVĚK VYPIJE PRŮMĚRNĚ DENNĚ 2,5 LITRU VODY. PO 20. DNECH SE VYMĚNÍ.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života - Voda Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Voda Mgr. Helena Roubalová
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
Přírodní vědy DUM 17 Základní podmínky života VODA
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Ochrana přírody a životního prostředí.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
Bez vody by nebyl život na Zemi
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Eva Zaplatílková Lucie Vostárková ZŠ Chrastava
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Transkript prezentace:

Voda-Základ života

Obsah Voda pro lidi Poděkování Voda pro zvířata Zdroje Voda pro rostliny Čistá voda v přírodě Znečištěná voda v přírodě Čistota vody Spotřeba vody v ČR Voda pro Etiopii Poděkování Zdroje Konec

Voda pro lidi Voda je základem každého dne . Dodpělí člověk by měl vypít asi 2-3 litry tekutin . V lidském těle je 60-72 % vody. Ztráta 20 % vody je smrtelná. Využití : 1.Pití 2.Vaření 3.Uklízení 4.Koupání (bazény, sprchy a umyvadla ) 5.Povolání – zahradnictví

Voda pro zvířata Zvířata potřebují vodu tak jako my. Využití už není zdaleka tak obsáhlé jako u lidí. 1.Pití 2.Čištění 3.domov Psi jsou velcí milovníci vody .

Voda pro rosliny Většina roslin potřebuje každodení přísun tekutin. Rostliny potřebují vodu pro : 1.Výživu 2.Růst 3.Zázemí ( Některé rostliny žijí ve vodě ) Leknín

Čistá voda …… moře Jezero jezero

Znečištěná voda ….. Znečištěné řeky Smetí v řece

Čistota vody Pitná voda Užitková Voda Odpadní voda Opravdu čistou vodu lze získat v laboratoři . Pitná voda Pitná voda je voda, která prošla procesem úpravy a vyhovuje stanoveným požadavkům. Užitková Voda Užitková voda je určena k zalévání záhonů,…….. Není upravená a proto se nepije. Odpadní voda Odpadní voda je voda, jejíž kvalita byla zhoršena lidskou činností.

Spotřeba vody v ČR

Voda pro Etiopii V Etiopii znamená voda víc než život . Pijí vodu z dešt‘ových rybníčků. Pomoci můžete na: http://www.skutecnapomoc.cz/jak-a-kde-pomahame/voda/pitna-voda-pro-etiopii Etiopiie Dítě

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cistota_vody http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi Více inf.mailto:bara.zubikova@seznam.cz

Děkuji za pozornost Voda

Konec Barbora Zubíková