Pohádky pro společné čtení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Informační vzdělávání uživatelů Co je nového?. Vznik sekce IVU při SDRUKu Přehled aktivit Přehled aktivit Odborné semináře Brno – duben 2010 Brno – duben.
Centrum dětského čtenářství Knihovna Jiřího Mahena v Brně
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Klub dětských knihoven SKIP10
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2010 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Dahl, Roald: Matylda. Vyd. 1. Praha : Knižní klub,
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
DĚTSKÝ REHABILITAČNÍ STACIONÁŘ nabízí komplexní zdravotní a sociální služby péči zajišťují erudovaní zdravotničtí a pedagogičtí pracovníci výchovný program.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Umí knihovny zaujmout čtenáře?
JITKA HOUFKOVÁ KDF MFF UK Praha
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
OSOBNOSTI AUTOGRAMIÁDY KOSMETIKA ZÁBAVA KULTURA OSOBNÍ ROZVOJ PŘEDNÁŠKY MÉDIA.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
KLUB DĚTSKÝCH KNIHOVEN Střední Čechy Regionální valná hromada SKIP února 2016, Městská knihovna Kladno.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Městská knihovna Orlová
Seminář pro výchovné poradce SŠ
s Mgr. Stanislavou Emmerlingovou
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Čtenářsky podnětné prostředí
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Statutární město Ostrava
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Pedagogická knihovna.
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Pohádky pro společné čtení Projekt na podporu dětského čtenářství Mgr. Alena Vorlíčková Mgr. Jitka Zajíčková

Pohádky pro společné čtení www.spolecnecteni.com

Pohádky pro společné čtení Méně známé varianty lidových pohádek Vlastní tištěné sešity ve speciální jazykové a typografické úpravě s půvabnými ilustracemi Vlastní metodika práce vypracovaná podle současných poznatků psychologie a pedagogiky Spolupráce s odborníky z oboru psychologie a pedagogiky  

Pohádkové sešity Ilustrovaly Regina Daňková, Magda Štajnerová, Tereza Vlková

Proč méně známé varianty lidových pohádek? Léčivá moc lidské pospolitosti a lidové moudrosti. Pohádky by měly děti nejen bavit, ale také vychovávat. Dozvídají se v nich, jak se chovat k rodičům, jak si vybrat životního partnera, co je v životě nejdůležitější. Pohádka může být útočištěm a útěchou. Poznání základních životních situací (smrt rodičů, nevraživost mezi sourozenci, závist, touha po bohatství…). Hrdinové se vydávají na cestu, která je změní a něco nového jim přinese. Lidové pohádky vedou k přemýšlení o přírodě, o lidech a jejich chování. Díky nim mají děti v sobě jakýsi kompas, který jim ukazuje tu správnou cestu životem.

Dívka z pomeranče Ilustrovala Jitka Zajíčková

Pohádkové sešity ve speciální typografické úpravě Úvod pro dospělé průvodce Úkoly před četbou Pohádka – jednoduché věty, velké bezpatkové písmo, klíčová slova Úkoly po přečtení pohádky Krásné ilustrace a omalovánky Barevné pozadí kvůli snížení kontrastu

Červená krabička Ilustrovala Magda Štajnerová

Pohádky pro společné čtení a Městská knihovna ve Svitavách Projekt na podporu čtenářství dětí se SPU – grant MK ČR Každý měsíc pohádka pro společné čtení na stránkách knihovny www.booksy.cz Přednášky dr. Václava Mertina a dr. Lenky Krejčové pro rodiče a pedagogy Setkání s rodiči

Pohádkový workshop pro 3. třídy v Městské knihovně ve Svitavách

Pracovní tým Mgr. Alena Vorlíčková, autorka projektu Pohádky pro společné čtení, jejich textů a metodiky, učitelka českého jazyka a společenských věd na gymnáziu, sběratelka lidových pohádek, překladatelka ze slovinštiny, spisovatelka, lektorka tvůrčího psaní PhDr. Lenka Krejčová Ph.D., odborná lektorka PSČ, předsedkyně DYS-centra Praha Ilustrátorky Mgr. Jitka Zajíčková, výtvarnice, lektorka předškolního vzdělávání, recenzentka dětských knih, redaktorka webů pro děti, vystudovala informační vědu a knihovnictvi, zajímá se o bibliopedagogiku a metodiku výuky čtení u dětí Magda Štajnerová, ilustrátorka dětských knih Tereza Vlková, studentka VŠ Regina Daňková, maminka

Práce s Pohádkami pro společné čtení Dívka z pomeranče, ilustrovala Jitka Zajíčková

Společné čtení v dětském domově v Poličce Povídání o lidových pohádkách Přečtení nové pohádky a porovnání se známými příběhy Práce s pohádkovým sešitem Noc v lese – střídavé čtení

Nabídka pro knihovny, mateřská centra a školy Prodej pohádkových sešitů ve speciální úpravě s metodikou Pohádková arteterapeutická dílna Seminář o lidových pohádkách Zaškolení pedagogických pracovníků v nové metodice (Možnost fakturace, ceny dohodou)

Křest Pohádek pro společné čtení na odborné konferenci a prodejní výstavě Dyskorunka 2011

Pohádkový happening galerie Lapidárium Praha Společné čtení autorek Pohádek pro společné čtení

Pohádková arteterapeutická dílna Uklidnění a naladění s pohádkovou relaxační hudbou Lubomíra Müllera Povídání o známých lidových pohádkách Společné čtení z pohádkového sešitu (úkoly před a po čtení) Výtvarné ztvárnění pohádky nebo Tvůrčí psaní

Nácvik čtení

Kontakty www.spolecnecteni.com spolecnecteni@gmail.com

Partneři Lubomír Müller, spisovatel, hudební skladatel DYS-centrum Praha Městská knihovna ve Svitavách Rosteme s knihou Nedoklubko o. s. web Maminky maminkám web Vaše děti tiskárna Properus CK Pilné včelky Staročeská pekárna