Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů na Střední škole informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 Název projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

EDUCAnet – Střední odborná škola Pardubice, s. r. o. Školní 143, Rybitví
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Moderní studijní obory SPŠ
Solární systémy pro aktivní topení
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Střední průmyslová škola, Karviná
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
Tepelné čerpadlo 3.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Obor informační technologie
Cesta k modernímu vzdělávání
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Zkvalitnění výuky technických oborů Název projektu:
Katedra počítačů ČVUT FEL
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Operační program životní prostředí
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů na Střední škole informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 Název projektu:

Základní údaje o projektu

• Zdroj financování:Operační program (JmK) Vzdělávání pro konkurenceschopnost • Číslo projektu: CZ.1.07/1.3.10/ • Termín zahájení: (resp ) • a ukončení: • Dotace: ,- Kč ( ,- Kč požadavek)

Cíl projektu

• Cílem projektu je výrazně zlepšit kvalitu výuky technických oborů na naší škole • Projekt se týká následujících oborů: – Průmyslová ekologie – Informační technologie – ME (Elektrotechnika) – Elektromechanik pro stroje a zařízení se zaměřením na zabezpečovací techniku.

Očekávané výsledky projektu

Průmyslová ekologie • Tvorba 4 odborných učebnic (po cca 100 stranách) Témata: • Energie ze slunce – pasivní, aktivní, fotovoltaika, fototermika, výhled do budoucnosti • Energie země, vody, vzduchu, tepelná čerpadla, geotermální energie • Větrná a vodní energie, biomasa jako zdroj tepla, pohonných hmot, bioplynu • Pasivní domy (arch.návrhy), tepelná izolace stěn, podlah, stropů, stavební výplně, vzduchotěsnost, rekuperátory

Průmyslová ekologie – pokrač. • Související elektronické výukové materiály • Lektorování všech výukových materiálů • Absolvování odb. školení vyučujících všech 4 témat • Všechny učebnice budou vydány po 1O ks, elektronické materiály budou na e-learningovém portálu

Průmyslová ekologie – pokrač. HW – učebna ekologie • 2x Fotovoltaické panely 1x Fotovoltaická regulace • 1x Otočný panel1x Fototermický kolektor • 1x Solární výměník1x Solární hnací jednotka • 1 Expansní nádoba 1x Bezp. ventil a nanometr • 1x Sol. regulace a průtokoměr1x Ukázka (rozvod a izolace) • 1x Malá větrná elektrárna 1x Regulace nabíjení • 1x Tepelné čerpadlo (vzduch – vzduch) • 1x Fénkolektor, vnější jednotka) • Manuály a podklady pro měření (na e-portále) Termín: 5/2010 až 11/2010

Průmyslová ekologie – pokrač. HW - Technické zkvalitnění výuky • Vybavení 8 odborných učeben multi- mediálními katedrami vč. počítačových sestav včetně zapojení a instalace SW. • Předpoklad využití mimo PE i pro výuku cizích jazyků. Termín: 10/2010 až 12/2010

Elektromechanik pro stroje a zařízení se zaměřením na zabezpeč. techniku Nákup 5 sad domovních bezdrátových systémů Manuály a podklady pro měření (na e-portále) Termín: 5/2010 až 11/2010

IT a Elektrotechnika Internetový portál pro 12 odborných předmětů - Programování- Databáze - Operační systémy- Aplikační software -Informatika- Počítačové sítě -Hardware- Assembler -Grafika a Web-design- Praktická cvičení - Elektrotechnika- Automatizace Termín: 4/2010 až 6/2012

Další výstupy projektu exkurze a workshopy • 6 exkurzí do laboratoří FAST VUT v Brně • 6 workshopů nebo seminářů pro studenty • 6 exkurzí do firmy Solartech Každé akce se zúčastní celkem 180 studentů (6 skupin po 30 studentech). Termín: 10/1010 až 4/2012

• 3 zahraniční jednodenní exkurze do HTL Hollabrunn (3 skupiny po 40 studentech, tj. 120) s pedagogickým doprovodem • 1 služební cesta pro 4učitele do HTL Hollabrunn (přípravná) Termín: 10/1010 až 5/2012 Další výstupy projektu zahraniční exkurze

Harmonogram prací

Harmonogram pro rok I.II.III.IV.V.VI.VII.VIII.IX.X.XI.XII. Tvorba odborných učebnic a školení pedagogů pro obor Průmyslová ekologie XXXXXXX Zahraniční exkurze Workshopy a semináře pro žáky Průmyslové ekologie X Vybavení dvou učeben pro zkvalitnění praktické výuky XXXXXXXX Tvorba e-learningového portálu pro technické obory XXXXXXXXXX Technické zkvalitnění výuky XXXXXXXX

Harmonogram pro rok I.II.III.IV.V.VI.VII.VIIIIX.X.XI.XII. Tvorba odborných učebnic a školení pedagogů pro obor Průmyslová ekologie XXXXXXXXXXXX Zahraniční exkurzeXX Workshopy a semináře pro žáky Průmyslové ekologie XXXXXX Tvorba e-learningového portálu pro technické obory XXXXXXXXXXXX

Harmonogram pro rok I.II.III.IV.V.VI.VII.VIIIIX.X.XI.XII. Zahraniční exkurzeX Workshopy a semináře pro žáky Průmyslové ekologie XXX Tvorba e- learningového portálu pro technické obory