Test z prvouky pro 3. třídu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FAKTORIÁL Ing. Martina Sedláková.
Advertisements

Popiš jedním slovem, co se na obrázcích děje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Zábavná matematika.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Orlík
PETS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Rita Náplavová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Zeměpisné souřadnice Autorem všech uvedených součástí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
PYRAMIDA Práce a energie
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
Lidé a čas 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
VY_32_INOVACE_36_ Prvouka 3.ročník Naše tělo / části těla/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
Stadia lidského života
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Název Výživová pyramida
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Příprava stravy v rodině
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Příprava na výkon povolání
Etapy vývoje člověka - křížovka
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
FAKTORIÁL Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Vitamíny Lépe přírodní než umělé! Obr. 1
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Prvouka Člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_41 Vzdělávací.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Anketa (stravování) 1) Kolikrát denně jíš?
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Žáci se seznamují s dovednostmi v jednotlivých věkových obdobích
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Název učebního materiálu
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Transkript prezentace:

Test z prvouky pro 3. třídu Zdravá strava Etapy lidského života Dokážu to! Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Sbírej kytičky!

Jakou vodu potřebuje člověk ke svému životu? Zapiš dvěma slovy. 1. úkol Jakou vodu potřebuje člověk ke svému životu? Zapiš dvěma slovy.

Jaký vzduch potřebuje člověk ke svému životu? Napiš odpověď. 2. úkol Jaký vzduch potřebuje člověk ke svému životu? Napiš odpověď.

Jakou stravu potřebuje člověk ke svému životu? Napiš odpověď. 3. úkol Jakou stravu potřebuje člověk ke svému životu? Napiš odpověď.

Které složky zdravé stravy znáš? 4. úkol Které složky zdravé stravy znáš? Napiš je.

Ve kterých potravinách jsou bílkoviny? Vypiš je. 5. úkol Ve kterých potravinách jsou bílkoviny? Vypiš je. maso mléko citron mrkev sýr hrách vejce tvaroh čočka

Ve kterých potravinách jsou tuky? 6. úkol Ve kterých potravinách jsou tuky? Vypiš je. pomeranč maso ořechy vejce rajčata mléko zelenina máslo jablko

Ve kterých potravinách jsou cukry? 7. úkol Ve kterých potravinách jsou cukry? Vypiš je. ovoce maso zelenina sýr obilné výrobky máslo brambory vejce mléko

Ve kterých potravinách nejsou vlákniny? 8. úkol Ve kterých potravinách nejsou vlákniny? Vypiš odpovědi. maso mrkev jablko celozrnný chléb tvaroh zelí hruška vejce petržel

A B C D 9. úkol Kde najdeme vitamíny? Napiš alespoň jednu potravinu ke každému sloupci. A B C D

10. úkol 1.______________ 2.______________ 3.______________ Kolikrát denně jíme a jaká jídla si připravujeme? Zapiš odpovědi. 1.______________ 2.______________ 3.______________ 4.______________ 5.______________

Dbejme na stravu rozmanitou! Dobrou chuť!

Úkol pro oddych Odpovězte společně. Jak nazveš jídlo z níže uvedené nabídky? Jogurt, rohlík, čaj. Chléb s máslem a džemem, mléko. Polévka s nudlemi, brambory, řízek, kompot, limonáda. Houska se šunkou, džus. Rýže, hovězí maso, rajčatový salát. Svačina Snídaně Oběd Svačina Večeře Dobrou chuť!

11. úkol školák batole kojenec senior dospělý Seřaď etapy lidského života tak, jak jdou za sebou. Kartičky očísluj. školák novorozenec předškolák batole dospívající kojenec senior dospělý

Co kdo dělá? Spoj pomocí šipek. 12. úkol Co kdo dělá? Spoj pomocí šipek. Učí se sedět, lézt a chodit. Vyslovuje první slova. Novorozenec Pracuje, zakládá rodinu. Kojenec Začíná samostatně dýchat a přijímat potravu. Batole Předškolák Povinně navštěvuje školu. Školák Je odkázán na péči matky, brouká si, usmívá se. Dospívající Připravuje se na své povolání. Dospělý Užívá si odpočinku. Senior Rozvijí svou řeč, hraje si. Zdokonaluje sebeobsluhu.

13. úkol Co komu patří podle věku? Zapiš.

Doplň věty. Zapiš jen slova. 14. úkol Doplň věty. Zapiš jen slova. Novorozeně přivede na svět_________. Kojenec pije mateřské _______. Batole si hraje, učí se lézt a _______. Před- školák se učí _____________. Školák chodí povinně do ________. Dospívají- cí se připravuje na ________. Dospělý má svou ______. Senior _________.

Zkontroluj si své odpovědi se správnými výsledky. Odměň se správným počtem kytiček. Uměli jste odpovědět? 

1. úkol Pitnou a nezávadnou. Jakou vodu potřebuje člověk ke svému životu? Zapiš dvěma slovy. Pitnou a nezávadnou.

2. úkol Jaký vzduch potřebuje člověk ke svému životu? Napiš odpověď. Čistý.

3. úkol Jakou stravu potřebuje člověk ke svému životu? Napiš odpověď. Zdravou.

4. úkol Které složky zdravé stravy znáš? Napiš je. bílkoviny cukry tuky minerální látky vlákniny vitaminy

5. úkol Ve kterých potravinách jsou bílkoviny? Vypiš je. maso mléko citron mrkev sýr hrách vejce tvaroh čočka

6. úkol pomeranč maso ořechy vejce rajčata mléko zelenina máslo jablko Ve kterých potravinách jsou tuky? Vypiš je. pomeranč maso ořechy vejce rajčata mléko zelenina máslo jablko

7. úkol Ve kterých potravinách jsou cukry? Vypiš je. ovoce maso zelenina sýr obilné výrobky máslo brambory vejce mléko

Ve kterých potravinách nejsou vlákniny? 8. úkol Ve kterých potravinách nejsou vlákniny? Vypiš odpovědi. maso mrkev jablko celozrnný chléb tvaroh zelí hruška vejce petržel

C D A B 9. úkol mrkev maso ovoce rybí tuk rajčata droždí zelenina Kde najdeme vitamíny? Napiš alespoň jednu potravinu ke každému sloupci. C D A B mrkev maso ovoce rybí tuk rajčata droždí zelenina máslo špenát ořechy citrusy vejce

10. úkol 5x denně 1. Snídaně 2. Dopolední svačina 3. Oběd Kolikrát denně jíme a jaká jídla si připravujeme? Zapiš odpovědi. 5x denně 1. Snídaně 2. Dopolední svačina 3. Oběd 4. Odpolední svačina 5. Večeře Někdy také mlsáme!

11. úkol školák batole kojenec senior dospělý Seřaď etapy lidského života tak, jak jdou po sobě. Kartičky očísluj. školák novorozenec předškolák 5. 1. 4. batole dospívající kojenec 3. 6. 2. senior dospělý 8. 7.

Co kdo dělá? Spoj pomocí šipek. 12. úkol Co kdo dělá? Spoj pomocí šipek. Učí se sedět, lézt a chodit. Vyslovuje první slova. Novorozenec Pracuje, zakládá rodinu. Kojenec Začíná samostatně dýchat a přijímat potravu. Batole Předškolák Povinně navštěvuje školu. Školák Je odkázán na péči matky, brouká si, usmívá se. Dospívající Připravuje se na své povolání. Dospělý Užívá si odpočinku. Senior Rozvijí svou řeč, hraje si. Zdokonaluje sebeobsluhu.

13. úkol Senior Dospělý Kojenec Školák Dospívající Batole Co komu patří podle věku? Zapiš. Senior Dospělý Kojenec Školák Dospívající Batole Novorozenec Předškolák

14. úkol Doplň věty. Zapiš jen slova. Novorozeně přivede na svět_________. Kojenec pije mateřské ______. Batole si hraje, učí se lézt a ______. Před- školák se učí ____________. Školák chodí povinně do ______. Dospívající se připravuje na ________. Dospělý má svou _____. Senior ________. maminka mléko chodit sebeobsluze školy povolání práci odpočívá

Spočítej získané kytičky. Vyhodnocení Spočítej získané kytičky. Kolik jich máš? 55 - 45 Výborně. 44 - 34 Pochvala. 33 - 22 Dobře. 21 - 10 Zopakuj si. 9 - 0 Důkladně si zopakuj!

Uveřejněné odkazy [cit.2010-25-01]. Dostupné pod licencí Public Domain na http://www.pdclipart.org/. http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=94&pos=102 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=37&pos=438 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=78 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=82 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=175 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=44&pos=302 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=71&pos=324 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=71&pos=303 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=151&pos=289 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=151&pos=246 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=42&pos=11 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=42&pos=180 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=42&pos=229 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=42&pos=277 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=42&pos=164 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=44&pos=35 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=44&pos=179 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=44&pos=213 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=335

http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=9 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=55 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=60 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=80 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=98 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=143 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=246 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=43&pos=264 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=44&pos=294 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=44&pos=308 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=82&pos=32 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=82&pos=24 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=82&pos=27 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=148&pos=7 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=37&pos=30 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=37&pos=348 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=29&pos=65