Jakub Šťastný I4.B.  Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Teď do Česka přišel crowdfunding. Princip crowdfundingu (skupinového financování) 1. Máte skvělý nápad, chybí vám ale peníze. Zaregistrujte.
1. cvičení úrokování.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Bradavice Škola čar a kouzel v Bradavicích, zkráceně Bradavice (anglicky Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, zkráceně Hogwarts) je fiktiví¨škola.
Fantasy Harry Potter a Eragon.
Tento dokument pošlete svým přátelům,rodičům i prarodičům.
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
Harry Potter a Tajemná Komnata
Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Božena Němcová - život o datu a místu narození se dosud vedou spory
napsala Stephenie Meyerová
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Moje kniha.
„Vše o všem“… Vše pro volný čas....
Pohádkové postavy vs. Postavy v reálu
Paulo Coelho Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Jan Werich Jiří Voskovec
Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší.
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V.
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Sourozenci Čapkovi.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Číslovky.
Patronus 9/06 Madam Pomfrey, prof. McGonagallová, prof. Snape od Veni.
Socilog, politolog a ekonom Profesor univerzity v Lausanně.
VY_12_INOVACE_85 Pro žáky 7. ročníku Člověk a společnost – Dějepis – Křesťanství a středověká Evropa Prosinec 2011 Mgr. Regina Kokešová.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
Kouzelnický učeň Harry Potter
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Vybrali jsme si problém letního kina v Rumburku, protože si myslíme že je ve špatném stavu. (Nepromítá se, rozbité sedačky, atd..)
Patronus 11/06 Od Jenny. Profesor Snape (Andrey) Andy svojí roli bere nesmírně vážně. Je bratrem Lucka ale v Řádu to na něm vidět není. Svět HP mu pomáhá.
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Reálie - bankovky.
Test – Harry Potter Autor: Erika Konečná.
Číslovky.
Snape ve svém kabinetu od Patrounus 13/06. Rozhovor s profesorkou Prýtovou 1.Já je vaše nejoblíbenější kouzelná bylina? Asi bych měla říct madragoru,
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
William Shakespeare.
Tomáš Garrigue Masaryk
Marie Majerová 9. ročník.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Nela Sováková, Johana Černá
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
Harry Potter Knihy které dobyly svět!. Joanne Kathleen Rowlingová ● Narozena ● 1992 – začala psát knihy Harryho Pottera ● Vyhlášena osobností.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Nicolas Flamel. Možná jste o něm slyšeli, ale většina z vás zřejmě ne. Fanoušci Harryho Pottera jeho jméno zaslechli a pokud někdo z vás četl Alchymistu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
31. července 1965, Skotsko (Velká Británie)
Lara Croft Tomb Raider.
Harry Potter Káťa Fencl (POTTERHEAD)
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Peloponéská válka Sparta vs. Athény.
prvá spisovateľka, ktorá sa stala miliardárkou
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Francie v 1. polovině 17. století
Transkript prezentace:

Jakub Šťastný I4.B

 Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město – Yate, které můžeme najít v Anglii 19km severovýchodně od města Bristol  Jako vysokoškolské zaměření si na nátlak rodičů vybrala Francouzštinu, což později označila jako životní chybu  Po ročním pobytu v Paříži se vrátila zpět do Anglie a pracovala pro Amnesty International

 Žila na sociálních dávkách ale za 5 let se stala multimilionářkou  Sundey Times Rich List ji v roce 2008 odhadl bohatství na 560 milionů liber (cca 16,2 miliardy Kč) – to jí vyhouplo na 12. místo v žebříčku nejbohatších žen v Británii  Forbes jí označil roku 2007 jako 48. nejvlivnější celebritu  Stala se filantropistkou – pravidelně přispívá nemalé částky na charitu a podporuje Britské organizace jako Comic Relief, One parent families a podobně

 Na jejích knihách o Harrym Potterovy najdeme jako autora J.K.Rowling – šlo o marketingový tah kvůli obavám z možného menšího prodeje úvodního dílu, kdyby bylo zřejmé že autorem je žena. Protože nemá vlastní prostřední jméno, použila jako druhou iniciálu jméno po své babičce Kathleen  V roce 2001 se podruhé vdala za Dr. Neila Murraye. O dva roky později se jim narodil syn David Gordon Rowling Murray a v roce 2005 dcera Mackenzie Jean Rowling Murray. Z předchozího manželství měla dceru - Jessica Rowlingová Arantesová

Harry Potter Princ dvojí krve

 V pořadí již šestá kniha série  Žánr – fantasy, dobrodružná  Originál vyšel o půlnoci (britského letního času) na 16. července 2005  Během prvních 24 hodin se jen v USA prodalo 6,9 milionu výtisků, díky čemuž se stala tato kniha nejrychleji prodávanou v dějinách  Český překlad se začal prodávat již několik dní před ohlášeným termínem -19. prosince a to v počtu výtisků

 Lord Voldemort a jeho Smrtijedi způsobují v zemi více a více neklidu, tentokrát nejen u čarodejů, ale i u mudlovské veřejnosti. Rufus Brousek nahradil Kornelia Popletala ve funkci ministra kouzel a pokouší se dokázat, že úspešně zvládá bojovat proti Pánu Zla. Jeho protivník však má v hlavě jiné plány a svěřuje Draco Malfoyovi tajnou misi. Jeho matka, Narcissa, ze strachu o Draca přesvědčí Snapea odpřísáhnout jeho ochranu uzavřením neporušitelného slibu.  V Bradavicích se Severus Snape stává novým učitelem obrany proti černé magii a Horacio Křiklan zajišťuje výuku lektvarů. Harry získává bývalou učebnici lektvarů „Prince dvojí krve“. Díky připsaným komentářům prince se mu daří být v lektvarech první ve třídě. Po jednom ze zápasů Famfrpálu Harry začíná chodit s Ginny Weasleyovou. Jeho kamarád Ron zatím chodí s Levandulí Brownovou, ale ve skutečnosti ho přitahuje Hermiona, se kterou se více sblíží po bolestivém rozchodu s Levandulí.

 Harry také začíná docházet na soukromé hodiny k řediteli Brumbálovi, během kterých se dozvídá nemálo informací o minulosti lorda Voldemorta. Brumbál společně s Harrym zjistí, že Voldemort vytvořil sedm viteálů, díky kterým může uchovat svoji duši uvnitř různých předmětů. Aby někdo mohl Voldemorta zabít, nejdříve musí zničit všechny jeho viteály. Doposud byly zničeny dva: deník Toma Raddlea a prsten Marvola (Rojvola) Gaunta. Harry s Brumbálem vyráží hledat třetí viteál, Zmijozelův medailon. Brumbál se hledaním velmi vyčerpá. Při návratu do Bradavic se dozvídají, že na školu zaútočili Smrtijedi. Draco Malfoy, který Smtijedům umožnil vniknutí do hradu, se pokouší Brumbála zabít, ale nemá k tomu dostatek odvahy. Nakonec je to Snape, který Brumbála před očima Harryho zavraždí. Při útěku Snape odhalí, že je princem dvojí krve.  Harry zjišťuje, že medailon, který získali s Brumbálem není Voldemortův viteál, ale pouhý padělek položený tajemným R. A. B. Identita této osoby zustává zatím nezodpovězenou otázkou.

 Po Brumbálově pohřbu se Harry rozhoduje nevrátit se už do Bradavic a místo toho jít hledat zbylé viteály. Rozchází se s Ginny, protože ji nechce vystavovat nebezpečí, ale je šťastný za podporu svých přátel, kteří mu nabízí, že ho na jeho cestě doprovodí. ZDROJ: