KERRY HILL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JACOB.
Advertisements

KAŠMÍRSKÁ KOZA.
Trendy v metodách odhadu plemenné hodnoty skotu
Plemena ovcí.
SKUDDE.
OUESSANTSKÁ OVCE.
Reprodukce 5(Inseminace)
Odchov, chov, ošetřování, krmení,manipulace
někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
KAMERUNSKÁ OVCE.
Nejznámější plemena ovcí 4 skupin podle užitkového směru
Katalog plemenných beranů - vysvětlivky zkratek v katalogu
DORPER © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze.
Rhónská ovce.
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.
První zmínky jsou z roku 1400, samostatným plemenem uznáno v roce 1962 ve švýcarského kantonu Wallis. Plemeno ovcí s kombinovanou užitkovostí maso - vlna.
Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před.
Kristýna Mašková Ragdoll.
DORPER plemeno s budoucností
Odchov telat a jalovic ve stádě bez tržní produkce mléka (BTPM)
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Medvědi.
Walliserská ČERNOKRKÁ koza
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Typy konstituce Konstituce tvrdá, zdravá, silná, pevná:
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
IRSKO Robin Plch 8.A
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zootechnická taxonomie
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Hodnocení reprodukce – ukazatele plodnosti
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Jack russel teriér.
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Chov ovcí. Ovce – zřejmě nejstarší hospodářské zvíře nenáročné zvíře – rozšíření ve všech klimatických a výrobních podmínkách V českých zemích ještě v.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Plemena ovcí. Merino  Střední až větší tělesný rámec  Bílá barva  Beran rohatý, ovce bezrohá  Rouno uzavřené  Vhodné do nadmořské výšky 600 m  Ovce.
PODLE RŮZNÝCH HLEDISEK: 1)Fylogenetického původu 2)Stupně prošlechtění.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Hospodářská zvířata - sudokopytníci. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:květen 2013 – říjen 2013 Ročník:9. Tematický.
CLUN FOREST SHEEP Historie Champion Three Counties Show 1925 Court-Llacca F.50 Champion Royal Welsh Show 1955, 1956 & 1957 Court-Llacca Champion.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Intenzivním růstem jalovic k lepší jatečné hodnotě
Zootechnická taxonomie
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Transkript prezentace:

KERRY HILL

Krátkovlnné, polojemnovlnné plemeno tvořící přechod mezi horskými a nížinnými plemeny s kombinovanou užitkovostí. První záznamy o Kerry Hill jsou z roku 1809 z oblasti anglicko-waleských hranic a první plemenná kniha založena roku 1899 s 26 kusy. Jedná se o velmi pohyblivou ovci s nízkými nároky na krmení v zimním období. Kerry Hill je velmi vyrovnaná statná ovce s malýma vzpřímenýma ušima, černým nosem a ostře ohraničenými černými znaky na hlavě a nohách. Bahnice i berani jsou bezrozí. Je to líbivá ovce s hustou vlnou, která je obvykle bílá. Berani přenášejí znaky svého plemene včetně vzhledu na jakékoliv plemeno. Živá hmotnost dospělého berana se pohybuje v rozpětí 65-70 kg, dospělé bahnice 55-65 kg, v podmínkách ČR o něco vyšší - beran 95 kg, ovce 65 a 70 kg. Vlna této ovce je v Británii považována za jednu z nejměkčích. Průměrná délka vlny 10 cm, stříž 2,75 kg. Průměrná plodnost bahnic 180%, významné je rané zabřezávání, bezproblémové bahnění u prvniček a velmi silný mateřský instinkt. Jehňata mají vysokou životaschopnost po porodu. Jehňata se vyznačují libovým masem a nízkými náklady na odchov. V současnosti se vedou plemenné knihy v Británii, Irsku a Holandsku. Jedná se o velmi perspektivní plemeno pro naše podmínky. V ČR zařazeno do KU 1 stádo s 19 čistokrevnými kusy. © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

Anglie © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

ČR © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

chovní berani © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

matky s jehňaty © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

© Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

© Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

chovní beránci © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

© Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

http://www. youtube. com/watch. v=_W1BqMHOeRg http://www. youtube http://www.youtube.com/watch?v=_W1BqMHOeRg http://www.youtube.com/watch?v=HM_5lMmq_fo http://www.youtube.com/watch?v=OJ2OJC-4Wq8 Prezentace byla vytvořena v rámci řešení projektu FRVŠ 237/2013/G4 © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze