Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
Monitoring dalšího vzdělávání
ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Model intenzivní podpory
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU Střední škola zemědělská Olomouc Agentura EPICO, s.r.o. ÚVODNÍ SEMINÁŘ pro metodický tým projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ SŠZe Olomouc, 20. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR.

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU PARTNEŘI PROJEKTU SŠ zemědělská (euvenkov@szes-olomouc.cz) Sauer Jaroslav, ing. (ředitel školy, statutární zástupce) Mücková Pavla (účetní) Štrajtová Zuzana, Mgr. (zástupkyně ředitele) Metz Tomáš, RNDr. (zástupce ředitele) Sklenář Petr, ing. (pedagog) Agentura EPICO, s.r.o. (euvenkov@epico.cz) Brychtová Hana, Mgr. (jednatelka firmy, statutární zástupce) Chromeček Miroslav (ředitel firmy) Furišová Lucie (manažerka projektů) Kosková Zuzana (spolumajitelka) Švarc Jiří, ing. (spolumajitel) Kabilka Jaroslav, Mgr. (spolumajitel) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU Agentura EPICO, s.r.o. je společností opírající se o dlouhodobé zkušenosti svých majitelů a pracovníků v oblasti implementace demokratických mechanismů do života společnosti, v oblasti regionálního rozvoje se specifickým zřetelem k rozvoji venkova, v oblasti veřejné správy vč. uplatňování principů „bottom up“, „partnerství“ a „udržitelnosti“, item v oblastech pedagogiky, psychologie či přenosu moderních technologií a know-how. Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Agentura EPICO, s.r.o. v rámci svého podnikání pro své klienty dlouhodobě poskytují a zajišťují m.j. konzultační, poradenskou a expertní činnost při přípravě a realizaci jejich rozvojových strategií, záměrů a projektů, vč. pomoci při zajišťování jejich financování. K této činnosti agentura užívá rovněž služeb mezinárodní expertní skupiny, sestavené z osob různých profesí, a jejich znalostí v oblastech politiky, rozvoje, strategického plánování a mechanismů EU, jakož i moderních know-how a technologií. Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

SŠ Zemědělská (ŠKOLA) Oslovila Agenturu EPICO, s.r.o. a představila záměr „transformovat se“ Požádala Agenturu o pomoc při PROCESU „transformace“ Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Úvodní kroky Konzultace mezi zástupci školy a agentury v období listopad 2005 až květen 2006 Popis cílů „transformace“ (CÍLů školy) Smlouva o spolupráci stran při snaze o naplňování cílů školy (PROCESU). Příprava prvního projektu a žádosti o podporu, podání (Projekt vybrán jako vhodný pro cíle NRP ČR - OP RLZ) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU Dlouhodobý cíl ŠKOLY připravit a uvést do života nový model své existence, umožňující jí být moderní vzdělávací institucí, trvale patřící mezi kmenové vzdělávací instituce Olomouckého kraje umět flexibilně implementovat do náplně i do organizace výuky nové poznatky vědních disciplín, nové technologie a know-how, jakož i měnící se požadavky společnosti Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU  Střednědobý cíl ŠKOLY vytvořit nový školící program, umožňující zprostředkovat občanům především Olomouckého kraje poznatky o měnícím se postavení zemědělství a významu venkova po vstupu ČR do EU a přijetí její politiky, a po přistoupení ČR ke globálním úmluvám o udržitelném rozvoji. Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Další uskutečněné kroky Úvodní kroky celého PROCESu. Pro něj je třeba „rozvojový plán“ - soubor návrhů opatření, opřených o definování vize (cíle), analýzu stavu, SWOT analýzu… Úvodní kroky prvního PROJEKTu. Především administrativní, organizační a přípravné záležitosti. Dále úvodní konference 5. 10. 06, … a dnešní setkání (seminář) Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Seminář MT projektu - 061220 Účast Metodický (???) tým: členové RT projektu členové IT projektu Vy (další pedagogové školy, konzultanti) další zájemci - ochotní Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Seminář MT projektu - 061220 Program Rekapitulace PROCESU Východiska pro realizaci PROCESU a prvního projektu (principy politiky EU) Úvodní workshop k projektu Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jaké jsou cíle projektu ? Hlavním cílem projektu je nalézt vhodná systémová řešení pro tok informací využitelných při rozvoji venkova a zemědělství vstupní tok informací - získat zkušenosti u kompetentních odborníků a zahraničních institucí, a přenést je do ČR zpracování – získané informace modifikovat na konkrétní místní podmínky výstupní tok informací – šířit zpracované informace prostřednictvím pedagogů mezi odbornou i širokou veřejnost Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Jak budeme postupovat? Realizace projektu 1. Přípravná fáze 2. Vzdělávací a analytická fáze 3. Tvorba nových vzdělávacích modulů 4. Zhodnocení a ukončení projektu Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU 1. Přípravná fáze: Sestavení pracovních týmů: Realizační tým Implementační tým Metodický ??? tým Vybudování logistického zázemí Zajištění publicity projektu Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

2. Vzdělávací a analytická fáze Rozbor politiky EU a výchozích globálních principů Analýza potřeb současného středního školství s vazbou na rozvoj venkova a zemědělství Průzkum potřeb trhu práce a požadavků na profil absolventa zemědělské školy Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

2. Vzdělávací a analytická fáze Realizace školení pro implementační tým a pracovníky zapojené do realizace projektu, kde získají ucelený přehled o EU, jejich strukturálních fondech a které orgány EU a ČR budou participovat na rozvoji venkova a zemědělství Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

3. Tvorba vzdělávacích modulů Zpracování návrhů na nové výukové moduly Zpracování obsahové náplně výukových modulů Praktické ověření vytvořených modulů na pilotní skupině Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

4. Zhodnocení a ukončení projektu projekt, jehož doba trvání je 21 měsíců, bude ukončen závěrečnou konferencí kde vás seznámíme s výsledky projektu představíme nové výukové moduly stanovíme další směry vývoje, kterými by se měly ubírat naše navazující projekty Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU Pokračování… Čas pro bližší seznámení se s projektem, důvody jeho vzniku, v projektu řešenou problematikou… dokumenty a odkazy na: www.szes-olomouc.cz dotazy: euvenkov@szes-olomouc.cz, euvenkov@epico.cz Návazný seminář (2. pol. ledna 2007) ustavení Metodického týmu zahájení analytických prací pro obsah kursu a návrh modulů Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR

Děkujeme Vám za pozornost Střední škola zemědělská Olomouc a Agentura EPICO, s.r.o. Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR