se studentkami a studenty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Advertisements

Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. Sněm RVŠ, 20. února 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Studentů prvních ročníků FPE. SKVAIPSK AS FPE Magda Alča.
1. Ročníkový pohovor Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Změny Statutu RVŠ. Pozice studentského náhradníka - současný stav členství – náhradník není členem Rady Čl. I. Členové Rady a) Do Rady může každá vysoká.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Rektor Zdroj:
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. Předsednictvo RVŠ, 20. března 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Jan Kozubík, Martin Petrus.
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Připravil : Martin Pelikán
Zpráva o činnosti SK RVŠ 17. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 8. sněm RVŠ, 22. května 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
International Students Club. ISC VUT Struktura ISC a spolupráce s univerzitou Činnost International Students Club Realizované akce Studentské prezentace.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2012 – sněm RVŠ 26. ledna 2012.
Zpráva o činnosti předsednictva 8. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
vedoucí pracovní skupiny
2. infoschůzka.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
se studentkami a studenty
3. infoschůzka.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Zhodnocení tvůrčích aktivit studentů Podklady pro jednání předsednictva Rady VŠ PaedDr. Monika Žumárová, Ph.D.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
ÚVODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ STUDENTŮ PRVNÍCH ROČNÍKŮ FPE. VÍTEJTE NA FPE.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 14. Předsednictvo RVŠ, 17. října 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Volba předsedy a místopředsedů RVŠ pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Studentský spolek Studenti FHS UK o. s.. Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy Vznik spolku – Mladá fakulta Liberální forma studia.
ČVUT V PRAZE 2005 Co dál? Jak dál? Co mohu nabídnout? Internacionalizace, Kvalita a excelence akademických činností Kvalita a kultura akademického života.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Seminář pro výchovné poradce SŠ
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
Institucionální akreditace
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

se studentkami a studenty 3. INFOSCHŮZKA se studentkami a studenty prvních ročníků

TÉMA: Akademická samospráva + volby do AS Studentské aktivity

1. AKADEMICKÁ SAMOSPRÁVA akademická obec (= všichni studenti a akademičtí pracovníci) má právo se podílet na chodu své školy – fakulty i univerzity!!! děje se tak (podobně jako ve státě) prostřednictvím zástupců volených do příslušných orgánů, jimiž jsou AKADEMICKÉ SENÁTY UNIVERZITY A FAKULT jde tedy o samosprávné zastupitelské orgány složené z vyučujících a studentů příslušné školy

akademické senáty na ZČU 1 univerzitní – tzv. „velký“ 8 fakultních – tzv. „malých“ (pozn. UUD ne) zastoupení studentů – většinou třetinové volební období – dvouleté funkce - legislativní schvalují základní předpisy a „rozpočet“ volí (resp. navrhují) děkana / rektora - kontrolní - „poradní“

„velký senát“ – AS ZČU celkem 53 členů vlastní orgány 6 z každé z fakult (2 studenti + 4 učitelé) 5 za mimofakultní pracoviště (student a učitel z UUD + pracovníci CIVu, UJP a NTC) 2 doktorandi (napříč fakultami) vlastní orgány Předsednictvo AS ZČU – připravuje podklady pro jednání „pléna“ komise (momentálně 4) – vyjadřují se k tématům spadajícím do jejich působnosti

zastoupení FPE v AS ZČU Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc. (KCH) Doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (KGE) RNDr. Miroslav Randa, Ph.D. (KOF) Doc. MgA. Svatava Luhanová-Jiroušková(KHK) Monika Buřičová (M - Z pro SŠ) Jakub Svoboda (B pro vzdělávání) pozn.: všichni zastoupeni i v jednotlivých orgánech AS ZČU (předsednictvo, komise)

„náš malý senát“ – AS FPE složení „učitelské části“ KGE Doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. KPS PhDr. Václav Holeček, Ph.D. KČJ Doc. PaedDr. Ladislava Lederbuchová, CSc. KČJ PaedDr. Jiří Staněk KČJ Prof. PhDr. Viktor Viktora, CSc. KHK Doc. PhDr. Jana Jindrová, CSc. KCH PaedDr. Vladimír Sirotek, CSc. KOF Doc. Dr. Ing. Karel Rauner KPG Doc. PaedDr. Marie Kocurová, Ph.D. KRF PhDr. Ema Vyčichlová, CSc. KTV PaedDr. Tomáš Klobouk KTV PaedDr. Jaromír Votík, CSc. KVD Doc. Ing. Václav Vrbík, CSc.

členové studentské komory AS FPE kromě vlastní funkce členů AS (schůze 1x v měsíci) SK vykonává celou řadu dalších činností: komunikace se studenty – podněty, problémy, … pravidelné schůzky s vedením FPE vlastní aktivity (UU, SHKV, DOD, prerekvizity, …) vlastní web (web FPE  Studentská komora) členové: Monika Buřičová (M - Z pro SŠ) Johana Černá  (VV pro SŠ) Filip Groessl (B pro vzdělávání) Jiří Kohout (M - F pro SŠ)  Jakub Svoboda (B pro vzdělávání)

zkušební hlasování Jsem studentkou/studentem, která/ý pravidelně čte svou univerzitní elektronickou poštu – ať už přímo, nebo prostřednictvím přesměrování. PRO (ano) PROTI (ne) ZDRŽUJI SE HLASOVÁNÍ

volby do AS FPE a AS ZČU 10. - 13. listopadu (úterý až pátek) úterý 9:00 - 16:00 – vestibul Klatovská středa 9:00 - 16:00 – vestibul Jungmannova čtvrtek 9:00 - 16:00 – vestibul Veleslavínova pátek 9:00 - 12:30 – vestibul Klatovská bližší informace (kandidáti a jejich programy, seznam voličů, volební komise, …) sledujte na webu SK a SKVAIPu setkání s kandidáty do senátu: úterý 3.11. 18:30 KL 416 Pokud nejste přímo kandidáty, buďte alespoň voliči – jen tak využijete svou možnost ovlivnit budoucí dění na FPE!!!

2. STUDENTSKÉ AKTIVITY = VOLNÉ POLE PŮSOBNOSTI PRO VÁS!!!  Zde nabízíme přehled toho, co již funguje: SKVAIP Studentský informační server Dioné Studentské rádio Bomba ESN, IAESTE, AEGEE, AIESEC (plzeňské pobočky evropských organizací) SUS

SKVAIP Spolupráce s Komorou, Vlastní Aktivita, Informovanost Prváků Akce: UNIVERZITNÍ UPÍR Maškarní ples Vánoční besídka DOD - dny otevřených dveří Studentské hodnocení kvality výuky INFOSCHŮZKY

Dioné nezávislý studentský informační server informace, články, soutěže, kalendář akcí záznamy z Dioné on air – diskuzní pořad na rádiu Bomba (hosté z řad významných osobností především z univerzity) http://dione.zcu.cz

Bomba studentské internetové rádio vysílání po celý den, Po – Čt každý večer živé vysílání zábava, informace, skvělá muzika  http://radiobomba.zcu.cz

ESN European Students Network pomoc zahraničním studentům na ZČU (příjíždějícím najčastěji v rámci projektu Erasmus) dobrovolníci z řad studentů ZČU („buddíci“), kteří mají na starost vždy jednoho zahraničního studenta („erasmáka“) výhody členství: zajímavé akce, prohloubení znalosti cizího jazyka, poznání jiných kultur http://esn.zcu.cz/

IAESTE organizace, jejímž posláním je zvyšování úrovně odborných a jazykových znalostí studentů a absolventů, zejména prostřednictvím stáží v některé z 84 zemí světa kariérní poradenství – např. Veletrh pracovních příležitostí (konec března) http://www.zcu.iaeste.cz/

AEGEE („Evropské fórum studentů“) zprostředkovává setkání studentů z různých míst Evropy organizuje především letní univerzity, konference atd. http://www.aegee-plzen.cz/

AIESEC je největší studenty řízená organizace na světě ve více než 100 zemích a teritoriích sdružuje 23 000 studentů, kterým umožňuje získávat zahraniční odborné zkušenosti http://www.aiesec.org/czech-republic/

SUS Stavovská unie studentů Západočeské univerzity v Plzni, založena jako sdružení občanů v roce 1990 původně studentská, dnes komerční organizace, ale stále úzce spolupracující se ZČU pořádá kulturní a sportovní akce, a to nejen pro studenty univerzity – např. Reprezentační ples ZČU, Veletrh pracovních příležitostí, provoz VŠ klubů (Bastila, Pivoňka, Ucho), nebo pochod na Radyni nabízí inzerci mimokolejního ubytování pro studenty http://www.sus.zcu.cz/

PROSTOR PRO VAŠE DOTAZY DĚKUJEME ZA POZORNOST PŘÍŠTÍ TÉMATA: zápočty a zkoušky předzápis předmětů z VS SHKV