divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Advertisements

Zvuková automatická Slide Show Vracím se domů, zase mířím tam, kde měl jsem dávno být, ministrant na kůru co zpívával Ave Maria.
VÍTAJÍ VÁS VESMÍRNÍ LIDÉ
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
ŠKOLA NA PŘELOMU 17. A 18. STOLETÍ JAN AMOS KOMENSKÝ
Karel Hynek Mácha Básník, prozaik, dramatik
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
... aneb význam prachu v domácnosti. Dámy!!! Pamatujte.... vrstva prachu na nábytku chrání dřevo, které je pod ní. 'Dům se stává domovem až když můžete.
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
d r a č í s t r o m kombinovaná technika dagmar p e t r á š k o v á.
V mládí každý věří, že svět začal teprve jím, že je tu vlastně všechno jen kvůli němu Johann Wolfgang von Goethe.
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
P O U T N Í K olej malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
Svátky velikonoc prožijte vesele, ať jaro hřeje Vás na duši i na těle.
Příroda a já Otázky.
František Hrubín Jan Musil.
Hans-Joachim Marseille Aneb Luftwaffe v Severní Africe.
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.17_Jagues Prevért, bajka, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková.
K l á r a a d a m o v á. k l á r a a d a m o v á.
Práva dětí Petr Machala.
 * 19.září 1881 (Mladá Boleslav)  Inspirace na pouti  Maturita – 1899  1901 – báňská akademie v Příbrami, 1905 – malířství  Život v Brně – karikatury.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Štěňátko puntík, co mělo puntík Autor:Katka Lacinová.
SLOVESA ČAS. SLOVESA ČAS ČAS SLOVES U sloves určujeme čas, podle toho, kdy se děj odehrává. Čas přítomný – děj se odehrává nyní. Milan čte. Čas budoucí.
Ruský dramatik,povídkář a prozaik.  Narodil se 29.ledna 1860 ve státě na území Evropy i Asie v městečku Taganrog,kde později i vystudoval gymnázium.
Emil František Burian
Napsala a vytvořila: Madlenka
Dnes jste si řekli svoje ANO, a tím je všechno ujednáno. Ze srdce bych Vám přála, aby vaše láska jako víno zrála, aby září žhnula jako věčná svíce, které.
Poetismus – jak se rodí báseň
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Autor prezentace: Matěj Weinrich autor fotografií: Matěj Weinrich.
Narodila se v roce 1926 Daniel Brandl a Michael Verner.
Lucinka a Martínek Upozorňujeme, že následující záběry jsou dojemné. (dojemnější dnes už bude jenom diskotéka s hity Michala Davida) (a pak až dojde jídlo)
Vlasta Faktorová rozená Daňková ze Sedlčan Zpracovaly Veronika Macháčová a Kateřina Cihelková Sedlčany 2015.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Jan Skácel (1922 – 1989) : Zemřel Jan Skácel Pouhých deset dnů před sametovou revolucí zemřel Jan Skácel. Básník ticha, básník moravských.
JIŘÍ WOLKER ŽIVOT Kde se narodil busta na jeho rodném domě pohled na město mapa ČR a umístění města a zemřel ?
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Téma: Český jazyk 5.ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Český jazyk 9. ročník Česká próza 20. století.
Kamarád František mi včera napsal: „Buď hlavně zdráv a dělej pro to všechno. Vycházky do lesíka jsou důležité!“ Moje mládí, kam jsi prchlo ??? do dáli???
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
VY_32_INOVACE_06_Vyvození písmene L
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Český jazyk a literatura 3. ročník
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají i svůj dětský svět, ve kterém jsme nevěděli o zlobě, násilí, nepřejícnosti a asociálnosti světa, byť už i v něm vystrkovaly růžky, jak je tomu v Prévertových Pohádkách pro nehodné děti představením se líbezně proplétají útržky písniček a šansonů 20. let minulého století a připomínají legendární jména dnes už pozapomenutých zpěváků

Slavnost Tryskl jsem s vodou z matčina klína narodil jsem se a byla zima noc únorová Před měsíci v hýřícím jaru vzplanul ohňostroj mezi rodiči bylo to slunce života a já už byl v něm Do těla mi nalili krev bylo to víno z pramene ne víno ze sklepa Taky já jednoho dne jak oni odejdu

Vojákovo volno   Dal jsem svou vojenskou čepici do klece a vyšel jsem si s ptákem na hlavě Tak co už se nezdraví zeptal se velitel Ne odpověděl pták Ach ták promiňte myslel jsem že se zdraví řekl velitel Ale prosím nic se nestalo každý se může mýlit řekl pták

P O H Á D K Y P R O N E H O D N É D Ě T I

N E S P O K O J E N Ý D R O M E D Á R

A přitom to byl dromedár a byl velice čistý. ...a všichni v sále volali : velbloude, špinavý velbloude, špinavý velbloude ! A přitom to byl dromedár a byl velice čistý. vý velbloude! A přitom to byl dromedár a byl velice čistý

A N T I L O P Y

Když Bílí přicházejí, Černí před nimi často prchají Když Bílí přicházejí, Černí před nimi často prchají. Bílí je chytají do lasa a Černí jsou donuceni stavět železnice nebo silnice a Bílí je nazývají "dobrovolnými pracovníky".

A na ty, které nemohou chytit, protože jsou příliš daleko a protože je laso příliš krátké, nebo proto, že příliš rychle utíkají, na ty pak střílejí z pušek, a tak se někdy stane, že zbloudilá kulka...

V Ý J E V Z E Ž I V O T A A N T I L O P

…střílejí z pušek, a tak se někdy stane, že zbloudilá kulka zabije v horách ubohou spící antilopu.

…střílejí z pušek, a tak se někdy stane, že zbloudilá kulka zabije v horách ubohou spící antilopu.

Krásný mladý čas Řeky byly čiré moře azurové chléb měl chuť časy byly časné války v nedohlednu a láska dmula hruď

fotky Aniela Chudzik Jan Lukeš Tomáš Rychlý výroba Dagmar Petrášková

© dagrpet@seznam.cz 2 0 0 9