Www.praha.apla.cz, www.apla.cz, ww.autismus.cz Představení oddělení Sociální rehabilitace (SR) V Holešovičkách 1A/593, 182 00 Praha 8, tel., fax: 284 684.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TyfloCentrum Brno, o.p.s. zkušenosti a výsledky projektu TyfloCentrum Brno, o.p.s.
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Sociálně rehabilitační centrum
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
Spolupráce s o.s.Rytmus a pracovní rehabilitace Karel Doležal.
Plánovaný rozvoj služeb
Farní charita Prachatice
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Lenka Herčíková,
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Gerontopsychologie v praxi
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

www.praha.apla.cz, www.apla.cz, ww.autismus.cz Představení oddělení Sociální rehabilitace (SR) V Holešovičkách 1A/593, 182 00 Praha 8, tel., fax: 284 684 959 www.praha.apla.cz, www.apla.cz, ww.autismus.cz

SR v TARS TARS SR Proj. PZ TD VA TR Roman Pešek Kateřina Slabá Lenka Sadilová Dominika Linhartová Martin Svoboda ??? Lucie Čížková (USA) Eva Gnanová (MD) Proj. PZ Renata Hamplová TD Karolína Balyušová Marika Hatašová VA TR Kateřina Slabá SR v TARS

Zvýšit míru samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti lidí s PAS v běžném životě. Rozvojem praktických dovedností klientů nácvikem běžných, pro samostatný život nezbytných činností, především v oblasti sebeobsluhy, organizace času, komunikace… rozvojem specifických schopností a dovedností dle individuálních potřeb klienta (kurzy, skupinové aktivity…) pomoci klientům získat a udržet si vhodné zaměstnání na otevřeném trhu práce poskytnout klientům podporu při prosazování svých práv a zájmů např. při jednání s institucemi nebo jinými odborníky (sociální poradenství, doprovody…) Služba je určena osobám s AS a vysokofunkčním autismem od 15ti let Poslání a cíle SR

Aktivity v rámci Sociální rehabilitace (SR): Individuální a skupinová práce 1. Nácviky sebeobslužných a sociálních dovedností telefonování, nakupování, samostatné cestování, vyplňování dokumentů… Práce s informacemi – kde, co najdu např. orientace v čase a prostoru (automaty na jízdenky, jízdní řád, idos, práce s mapou, bankomaty…) přijít v čas, omluvit se, seznámení se, vhodná komunikace, neverbální komunikace nácvik sociálních situací v terénu, na pracovišti Ve 3 krocích – vysvětlení tématu, nácvik v simulaci, praktický nácvik v terénu Aktivity v rámci Sociální rehabilitace (SR):

Aktivity v rámci Sociální rehabilitace (SR): 2. Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti Docházkové x pobytové vzdělávací kurzy: jazykové kurzy počítačové kurzy hospodaření s penězi a nakupování cestování jobklub – skupinová příprava na hledání zaměstnání Klienti mají možnost začlenit se do ASPERGEA – sdružení sebeobhájců s AS, kde společně diskutují problémy, které oni sami považují za stěžejní a mapují, jak by je mohli řešit, navštěvují instituce. Aktivity v rámci Sociální rehabilitace (SR):

Aktivity v rámci Sociální rehabilitace (SR): 3.Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí Sociální poradenství Klient – kde a jak žádat o ID, příspěvek na péči, dávky soc. podpory, vyplňování formulářů přes internet atd., porozumění dokumentům Zaměstnavatel – zaměstnávání OZP… Doprovod na úřady, pracovní pohovor… Pracovní asistence při nástupu do zaměstnání Podpora zaměstnanci s PAS i zaměstnavateli při řešení pracovních vztahů Aktivity v rámci Sociální rehabilitace (SR):

Podporované zaměstnávání 4. Podporované zaměstnávání (PZ) Je určeno pro ty, kteří mají zájem o uplatnění na otevřeném trhu práce. Průběh poskytování služby PZ: Zájemce kontaktuje asistentku TARS (info web. APLA, diagnostika, terapie, osobní asistence, zájmové aktivity…) Úvodní konzultace – představení PZ, zjištění, zda je pro zájemce vhodnou službou Uzavření smlouvy (2 roky), přidělení pracovního konzultanta + nabídka aktuálních kurzů, TD Pracovně bilanční diagnostika Individuální plán Podporované zaměstnávání

Průběh poskytování služby SR Individuální konzultace a poradenství při hledání, nástupu a udržení zaměstnání, zápisy z konzultací Skupinové aktivity = jobklub – skupinová příprava na hledání zaměstnání specializované vzdělávací kurzy – také formou pobytů mimo Prahu Pracovní nácviky v Tréninkové dílně Doprovod a jednáním na úřadech práce nebo se zaměstnavateli pracovní asistenci při zapracování na pracovišti Závěrečný plán Průběh poskytování služby SR

Tréninková dílna Tréninková dílna: Provoz byl zahájen 6. května 2013 v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice Základní dovednosti související s výkonem práce, na základě individuálních plánů Jednoduché administrativní práce, práce v kuchyni, obsluha běžných přístrojů, výroba didaktických pomůcek, dárkových předmětů Docházet pravidelně, včas, střídat přestávky, zjistit své pracovní schopnosti a výkon… Provoz: po–pá 9:00–12:00 V současnosti navštěvuje dílnu 14 klientů. Tréninková dílna

V roce 2013 využívalo službu SR (PZ) více či méně aktivně 56 klientů. V loňském roce našlo uplatnění na otevřeném trhu práce 13 klientů: 11 mimo APLA (Pražírna, McDonalds, Rodas, Ingelheim Boehringem, ZŠ Chotouňská, FAGUS, spol. s.r.o., PragueBest, PB Promotion + APLA (2 úklid). Letos 10 klientů: APLA + Pasparta (6), Česká síťovka (2), recepce (1), McDonalds (1), rozjednáno: Český rozhlas (3+3) + Síťovka, Pasparta (1), VZP Služba sociální rehabilitace je dle zákona č. 108/2006 Sb. a vyhlášky č. 505/2006 Sb. Poskytována zdarma. PZ výsledky

Děkuji za pozornost. Lenka Sadilová sadilova@apla.cz 775 553 776